تاریخ: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۳۰۵۴۵۸
سرویس خبر : انرژی

بازار‌های جهانی در سایه تصمیم اوپک

بازار‌های جهانی در سایه تصمیم اوپک
‌می‌متالز - پس از اینکه قانون‌گذاران آمریکایی روز پنج‌شنبه به توافقی مبنی‌بر افزایش سقف بدهی این کشور دست‌یافتند، بازار‌های اروپایی در روز جمعه برای شروع هفته امیدوار شدند.

به گزارش می‌متالز، روز یکشنبه، سازمان کشور‌های صادرکننده نفت و شرکای آن (معروف به اوپک‌پلاس) تغییر خاصی در کاهش تولید نفت برنامه ریزی شده خود برای باقی سال‌ایجاد نکردند، با این حال عربستان‌سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، کاهش تولید داوطلبانه بیشتری را اعلام کرد که از ژوئیه اجرا خواهد شد. با انتشار این خبر بازار‌های آسیایی کم و بیش تحت‌تاثیر این خبر قرارگرفتند.

پس از اینکه عربستان‌سعودی اعلام کرد از ماه ژوئیه تولید خود را به میزان یک‌میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد، قیمت نفت تحت‌تاثیر این خبر بیش از یک‌درصد افزایش یافت. در این میان بازار سرمایه ایالات‌متحده روز جمعه شاد و باطراوتی را تجربه کرد، زیرا سرمایه‌گذاران پس از تصویب یک توافق دو حزبی در مجلس سنا برای افزایش سقف بدهی و افزایش غیر‌منتظره آمار تعداد حقوق و دستمزد‌های غیرکشاورزی در ماه گذشته، نفس راحتی کشیدند، به‌طوری‌که کریگ ارلام، تحلیلگر بازار اواندا درباره رشد بازار در روز‌های ابتدایی ماه ژوئن گفت: در روز‌های پایانی هفته گذشته از شکست سقف بدهی جلوگیری شد و بازار‌ها هفته سبزی را به پایان رساندند، زیرا معامله‌گران توجه خود را به گزارش مشاغل ایالات‌متحده معطوف کرده بودند، بنابراین به‌نظر می‌رسد در بازار‌ها احساس آرامش خاصی حاکم شده و تمرکز سهامداران بر روی انتشار داده‌های مختلف اقتصادی در ماه‌های آینده است. در این میان نرخ بیکاری بر اساس آمار منتشرشده از سوی اداره آمار آمریکا، از ۴/ ۳‌درصد در ماه آوریل به ۷/ ۳‌درصد در ماه گذشته افزایش یافته‌است.

پل اشورث، اقتصاددان ارشد آمریکای‌شمالی در کپیتال اکونومیکس گفت: از آنجایی‌که شرایط بازار کار کمی به تعادل رسیده‌است، انتظار می‌رود فشار افزایشی بر رشد دستمزد‌ها کاهش یابد. در بازار‌های سهام، قیمت سهام Lululemon پس از بهبود چشم‌انداز کل سال‌خود در روز پنجشنبه، حدود ۱۷‌درصد افزایش یافت. در این بین شاخص Stoxx ۶۰۰ در بحبوحه پایان تعطیلات چندان جنب و جوش خاصی نداشت، به‌طوری که شاخص

CAC ۴۰ فرانسه ۱۵/ ۰درصد کاهش داشت. شاخص FTSE ۱۰۰ بریتانیا نیز با ۳۸/ ۰درصد افزایش عملکرد بهتری داشت. سوزانا استریتر، تحلیلگر Hargreaves Lansdown، درباره رشد بازار نفت و تصمیم عربستان‌سعودی گفت: قیمت نفت در دام جزر و مد متناقضی بین کاهش تولید از یک‌سو و نگرانی در مورد تقاضا به دلیل کند‌شدن روند بهبود چین، درحالی‌که رکود در ایالات‌متحده در پیش است، گرفتار شده‌است. در این میان باید دید تاثیر بلندمدت تصمیم عربستان‌سعودی مبنی‌بر کاهش تولید نفت از ماه ژوئیه چگونه تقاضای جهانی را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. در اخبار مربوط به سهام، سهام Viaplay پس از اینکه ارائه‌دهنده سرگرمی سوئدی اعلام کرد؛ مدیرعامل شرکت آندرس جنسن استعفا داده و گروه چشم‌انداز خود را برای سال‌۲۰۲۳ کاهش داده‌است، تقریبا دو سوم واحد سقوط کرد.

شرکت Goldman Sachs Asset Management پیشنهادی ۶۰۰‌میلیون دلاری برای گروه خدمات آبزی‌پروری نروژی Froy ارائه کرد و ارزش سهام آن را ۴‌درصد افزایش داد.

روز جمعه، پس از انتشار آمار مشاغل در ماه مه، شاخص داوجونز جهش ۱/ ۲‌درصدی را تجربه کرد و نسبت به اولین روز از ماه ژانویه وضعیت بهتری داشت. همچنین شاخص S&P ۵۰۰، ۴۵/ ۱درصد افزایش یافت درحالی‌که نزدک کامپوزیت ۱/ ۱‌درصد صعود کرد و برای ششمین هفته متوالی قله‌های صعود را درنوردید. در همین حال میس مک کین، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در Frost Investment Advisors گفت: به‌رغم افزایش تعداد شاخص‌های پیشرو در روز‌های گذشته که می‌توان نشانه‌ای از آغاز دوران رکود باشد، ما فکر نمی‌کنیم تا زمانی‌که اشتغال از نظر مادی ضعیف باشد، اقتصاد بتواند وارد رکود شود. نرخ بیکاری با هر کاهشی در فرصت‌های شغلی نسبت به دهه‌۱۹۵۰ افزایش یافته، اما هنوز این چرخه اتفاق نیفتاده است. این روند می‌تواند ادامه‌دار باشد و از این‌رو رکود را به تاخیر می‌اندازد. به‌نظر می‌رسد، نگرانی سرمایه گذاران در مورد آنچه که تاکنون ثابت کرده‌است که رشد محدود بازار سهام در سال‌۲۰۲۳ به رهبری تنها تعداد انگشت‌شماری از سهم‌های فناوری که بقیه بازار را در اختیار داشته اند، وجود دارد و اینکه آیا ممکن است اصلاحی میان‌مدت وجود داشته باشد، وسعت بهبود نمی‌یابد.

یونگ-یو ما، استراتژیست ارشد سرمایه‌گذاری در BMO، به CNBC گفت: تحولات اخیر بخش بانکی نیز دلگرم کننده است و نشانه‌های مکرر قدرت بازار کار، پیامد‌های منفی ریسک را کاهش می‌دهد. اعداد PMI خدمات دوشنبه و سفارش‌های کارخانه می‌تواند به تقویت روایت مثبت کمک کند.

روز دوشنبه بازار‌های آسیا- اقیانوسیه پس از امضای لایحه سقف بدهی توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، روز پررونقی را پشت‌سر گذاشتند. باتوجه به اینکه لایحه سقف بدهی عصر پنج‌شنبه با اختلاف ۶۳ به ۳۶ در مجلس سنا به تصویب رسید و از حمایت کافی از هر دو حزب برخوردار بود، شاخص Nikkei ۲۲۵ ژاپن روز گذشته، برای اولین‌بار از سال‌۱۹۹۰، ۲/ ۲‌درصد بالاتر از مرز ۳۲۰۰۰ واحد معامله شد و در ۴۳/ ۳۲۲۱۷ واحد آرام گرفت. در این میان شاخص Topix، ۷/ ۱درصد رشد داشت و در ۹۷/ ۲۲۱۹ واحد اولین روز کاری بعد از تعطیلات را به پایان رساند. همچنین شاخص کوسپی کره‌جنوبی ۵۴/ ۰درصد افزایش یافت و روز را با ۴۱/ ۲۶۱۵ واحد به اتمام رساند و رالی آغاز شده از روز جمعه خود را حفظ کرد. روز دوشنبه شاخص Kosdaq، ۲۶/ ۰‌درصد رشد کرد و در۲۸/ ۸۷۰ واحد بسته شد. شاخص هانگ‌سنگ هنگ‌کنگ در روز دوشنبه ۸۸/ ۰درصد افزایش یافت.

در این بین بازار‌های سرزمین چین کمی محتاطانه‌تر عمل کردند، به‌طوری که شاخص شانگهای‌کامپوزیت اندکی افزایش یافت و شاخص شن‌ژن با ۴۸/ ۰درصد کاهش در ۰۸/ ۱۰۹۴۶ واحد آرام گرفت. در این میان قیمت‌های آتی نفت نیز با تصمیم عربستان‌سعودی برای کاهش تولید یک‌میلیون بشکه‌ای در روز توسط سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) از افزایش نسبی برخوردار بود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده