به گزارش میمتالز، به همت کمیسیون تجاریسازی «نشست معرفی تسهیلات و معافیتهای گمرکی ویژه شرکتهای دانشبنیان» از سلسله نشستهای هم اندیشی پیرامون چالشهای شرکت دانشبنیان به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی برگزار شد.
ناظر گمرکات استان خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: سیاستهای گمرکی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد تسهیلات با رویکرد صادرات و حمایت از واحدهای تولیدی فعالان مجاز اقتصادی و دانشبنیانها متمرکز است و در این راستا تسهیلاتی برای صادرکنندگان به ویژه دانشبنیانها در نظر گرفته شده است.
جواد جعفری گفت: به منظور حمایت از واحدهای تولیدی و شرکتهای دانشبنیان، گمرک ایران بخشنامههایی را در خصوص تسهیل تشریفات گمرکی ارائه کرده است و ضمانتنامههای طولانی مدت و حداکثر یک ساله را به شرکتهای دانشبنیان تولیدی اعطا میکند.
او ادامه داد: سعی ما بر این است بدون تشریفات گمرکی، کالاها را در اختیار واحدهای تولیدی و شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم تا با سادهترین راه ممکن صادرات انجام شود.
جعفری در پاسخ به این سوال که آیا مشهد گمرک هوایی دارد یا خیر؟ گفت: گمرک مشهد یکی از چندین گمرک تخصصی کشور است و به جز مسیر دریایی دارای مسیرهای ریلی و هوایی است.
او درباره تشریفات گمرک مشهد نیز بیان کرد: اولین مدرک مهمِ مورد نظر برای گمرک، موضوع دارا بودن کارت بازرگانی است. در واقع کالا باید در گمرک کدینگ و در سامانه گمرکی شناسایی شود، لذا در صورت نداشتن این کارت امکان جابجایی کالا وجود ندارد.
مدیرکل گمرک مشهد افزود: توصیه میشود تمام واحدهای تولیدی و شرکتهای دانشبنیان حاضر در مشهد کالاهای خود را از طریق گمرک هوایی و ریلی شهر مشهد ترخیص کنند، زیرا تسهیلات بهتری نسبت به سایر گمرکات به آنها ارائه میشود.
او درباره ارزشگذاری کالا خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط ایجاد شده و بحث کمبود ارز، با مشکل کم اظهاری و در واردات نیز با بیش اظهاری مواجه هستیم و اگر حساسیت گمرک افزایش یافته، به دلیل دستوراتی است که در ارزشگذاری کالا لحاظ شده است.
ناظر گمرکات استان خراسان رضوی ادامه داد: ارزشگذاری کالا راههای مختلفی دارد که نخست مراجعه به سامانه و شناسایی از سوی کارشناس مربوطه است.
او ادامه داد: اگر کالایی مشابه در سامانه وجود داشته و پیش از این ارزشگذاری شده باشد، کالا طبق همان بررسی، تایید و یا رد میشود.
جعفری، تایید از بورس و ارزشگذاری از طریق بازار داخلی را یکی دیگر از راههای ارزشگذاری کالا عنوان کرد.
جعفری تاکید کرد: با توجه به اینکه رویکرد گمرک استان خراسان رضوی تغییر کرده و به سمت ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان و واحدهای تولیدی در حرکت است، از واحدهای تولیدی درخواست میشود کالاها را از گمرک استان ترخیص کنند تا ضمن کاهش هزینهها، از تسهیلات در نظر گرفته شده که برای آنها، بهرهمند شوند.
در این نشست، مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی از راهاندازی واحدی ویژه شرکتهای دانش بنیان در گمرک مشهد در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند از طریق این واحدها مشکلات خود را پیگیری کنند.
مجتبی بهنام تقدّسی افزود: یکی از رسالتهایی این شرکت بحث تریبون بودن شرکتهای دانشبنیان و کمک به حل مشکلات آنهاست. در همین راستا تاکنون جلسات متعددی با شرکتهای دانشبنیان و همچنین مقامات استانی و مدیران سازمانها و موسسات مختلف برگزار شده است تا از نزدیک مشکلات این شرکتها شنیده و راهکارهایی برای حل مشکلاتشان ارائه شود.
او با اشاره به طرح چالشهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه ترخیص کالا، ترانزیت گمرک و قواعد گمرکی در این نشست خاطرنشان کرد: در قبال این موضوعات، پاسخها و راهکارهای خوبی از سوی مدیرکل گمرک مشهد ارائه شد.
رئیس کمیسیون تجاریسازی درباره دستاوردهای این نشست گفت: نشست امروز دو دستاورد به همراه داشت، علاوهبر موافقت برای راهاندازی یک واحد، ویژه شرکتهای دانشبنیان در گمرک مشهد، مقرر شد فضایی که در شرکت صنایع پیشرفته رضوی بهعنوان اتاق خدمت به فناوران و شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده شده، جهت ارائه موضوعات گمرکی استان زمانی را در اختیار کارشناسان اداره کل گمرکات خراسان رضوی قرار گیرد.