تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۵۷
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۳۰۷۱۷۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

بازگشت به دوران زغال سنگ در اروپا

بازگشت به دوران زغال سنگ در اروپا
‌می‌متالز - یک پیشنهاد دیرهنگام برای تمدید یارانه نیروگاه‌های زغال سنگ، برنامه کشور‌های اتحادیه اروپا برای تصویب اصلاحات بازار برق این بلوک را برهم زد.

به گزارش می‌متالز، وزیران انرژی کشور‌های اتحادیه اروپا روز دوشنبه در لوکزامبورگ به منظور رسیدن به یک موضع مشترک در خصوص مقررات جدید بازار برق اتحادیه اروپا، دیدار می‌کنند. در این مقررات، توسعه برق کم کربن و اجتناب از تکرار بحران انرژی سال گذشته، مد نظر گرفته شده است.

آلمان استفاده از زغال سنگ را دوباره افزایش خواهد داد، زیرا در بحران انرژی کم سابقه، امنیت انرژی برای این کشور اهمیت بیشتری نسبت به اهداف اقلیمی پیدا کرده است.

بزرگترین اقتصاد اروپا با سریعترین روندی که در شش سال گذشته مشاهده شده است، زغال سنگ برای تولید برق، می‌سوزاند. همچنین، آلمان یکی از معدود کشور‌هایی خواهد بود که واردات زغال سنگ را سال میلادی آینده افزایش می‌دهد.

مصرف زغال سنگ که آلایندگی بالایی دارد، اما نسبتا ارزان است، در سراسر جهان افزایش پیدا کرده، زیرا کشور‌ها تلاش می‌کنند هزینه‌های انرژی رو به افزایش که باعث فروپاشی اقتصادی خواهد داشت را کنترل کنند. در اروپا، این بحران پس از اقدام روسیه در کاهش عرضه گاز که به تلافی تحریم‌های اتحادیه اروپا بر سر جنگ مسکو در اوکراین انجام گرفت، شدیدتر بوده است. آلمان اکنون تلاش می‌کند اولویت کوتاه مدت تقویت امنیت انرژی را با هدف بلندمدت رساندن آلایندگی‌ها به صفر، متوازن کند.

آلمان قصد دارد مصرف زغال سنگ را تا سال ۲۰۳۸ متوقف کند، اما ائتلاف حاکم، خواستار جلو انداختن این هدف به تاریخ ۲۰۳۰ است. با این حال، این کشور برای دوام آوردن در برابر بحران جاری، موقتا تعدادی از نیروگاه‌های زغال سوز خود را مجددا راه‌اندازی کرده است. در بیشتر کشورها، میزان محدودی از ظرفیت تولید نیرو با استفاده از زغال سنگ، به چرخه فعالیت بازگشته، اما طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، در آلمان، این اقدام در ابعاد گسترده‌ای انجام شده و ۱۰ گیگاوات ظرفیت تولید نیرو با استفاده از زغال سنگ فعال شده است.

طبق آمار دفتر آمار فدرال آلمان (دستاتیس)، آلمان اکنون بیش از یک سوم برق خود را با سوزندان زغال سنگ، تولید می‌کند و تولید برق با مصرف زغال سنگ، ۱۳.۳ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته است.

آلمان با افزایش استفاده از زغال سنگ، دو هدف اصلی را دنبال کرده که شامل استفاده کمتر از گاز طبیعی گران قیمت و افزایش تقاضا برای دریافت برق از فرانسه بوده که تولیدش به دلیل اختلال فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای، کاهش پیدا کرده است.

قیمت گاز در اروپا طی تابستان افزایش سرسام آوری پیدا کرد و دو برابر میانگین قیمت پنج ساله برای این وقت از سال مانده است. اگر چه قیمت گاز و زغال سنگ اخیرا کاهش پیدا کرده است، اما سوزاندن زغال سنگ برای تولید برق، همچنان به صرفه‌تر است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اپلیکیشن “نقشه برق” نشان می‌دهد ماه جاری، برق آلمان به اندازه برقی که در آفریقای جنوبی و هند تولید می‌شود، آلاینده بوده است.

اروپا پیشرفت کافی در امضای قرارداد‌های بلندمدت برای خرید گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) نداشته است که همزمان با بهبود تقاضای چین و محدودتر شدن عرضه در بازار، زمستان آینده این منطقه را پرهزینه‌تر خواهد کرد.

خرید ال‌ان‌جی به عنوان جایگزین واردات گاز روسیه از طریق خط لوله، به اتحادیه اروپا کمک کرد نخستین زمستان جنگ اوکراین را سپری کند. این منطقه ۱۲۱ میلیون تن از این سوخت را در سال ۲۰۲۲ وارد کرد که در مقایسه با میزان واردات سال ۲۰۲۱، افزایش ۶۰ درصدی داشت.

اما این افزایش واردات بدون هزینه نبود؛ اروپا بخش زیادی از این خرید را در بازار محموله‌های تک ال‌ان‌جی انجام داد که قیمت‌های بسیار بالاتری در مقایسه با قرارداد‌های بلندمدت دارد. طبق آمار آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، هزینه واردات ال‌ان‌جی به اروپا در سال ۲۰۲۲، بیش از سه برابر افزایش یافت و به حدود ۱۹۰ میلیارد دلار رسید.

منبع: عصراقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت