به گزارش میمتالز، نائب رئیس و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره تصمیم جنجالی شورای مشهد توضیحاتی ارائه کرد.
طرح حمل و نقل عمومی رایگان روز دوشنبه در هشتاد و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد بررسی شد.
نائب رییس شورای شهر مشهد و ارائه دهنده طرح حمل و نقل عمومی رایگان در خصوص این طرح اظهار کرد: طرح حمل و نقل عمومی رایگان به منظور خدمت به مردم و براساس قوانین و مقررات بالا دستی تدوین و ارائه شده است.
موسی الرضا حاجی بگلو با بیان اینکه یک سوم از هزینه بلیت اتوبوس از جیب مردم پرداخت میشود، افزود: مابقی برعهده شهرداری و دولت است، در این طرح فقط قرار است سهم مردم حذف شود.
وی گفت: درآمد اتوبوسرانی از محل پرداخت کرایه اتوبوس در سال ۲۰۰ میلیارد تومان است که برای شهرداری رقم زیادی نیست، مگر شهرداری مانده این مبلغ است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: شهرداری مشهد در سال ۷۰۰ میلیارد تومان به بخشهای مختلف استان کمک میکند و مشکلی ایجاد نمیشود، پس با چه توجیهی میگویند با حذف این ۲۰۰ میلیارد تومان دچار مشکل خواهند شد.
وی با اشاره به لزوم ورود به تحقیق و تفحص از اتوبوسرانی، بیان کرد: شهرداری باید مدیران درآمدی داشته باشد، اما متاسفانه مدیران بیشتر هزینهای هستند.
حاجی بلگو خاطر نشان کرد: قرار است مناقصه ۳۰۰ میلیارد تومانی برای تامین “من کارت” توسط شهرداری برگزار شود، با رایگان شدن حمل و نقل عمومی این مناقصه را میتوان حذف کرد.
حاجی بگلو تاکید کرد: با نگاه خدمت به مردم نه تنها اتوبوسرانی و مترو بلکه پروانههای ساختمانی در حاشیه شهر را نیز میتوان رایگان کرد.
شهردار مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: آرامش روانی، حفظ کرامت و آسایش مردم خط قرمز شهرداری است.
محمد رضا قلندر افزود: در جریان اجرای این طرح تامین مالی مهم است، اما کمترین اهمیت را دارد، همانگونه که یارانه پرداخت نشده دولت را پرداخت میکنیم توان تامین اعتبار برای پرداخت سهم مردم را نیز داریم.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مدیریت شهری مخالف خدمت رسانی بهتر به مردم نیستیم، در حوزه اتوبوسرانی مخالف ارائه حمل و نقل رایگان نیستیم، اما باید این طرح به صورت کارشناسی بررسی شود، رایگان شدن اتوبوسرانی مشهد بدون تامین زیرساختها منجر به افزایش سر فاصله زمانی رسیدن اتوبوس به ایستگاه و افزایش نارضایتی مردم میشود.
شهردار مشهد تاکید کرد: تصویب طرح رایگان شدن حمل و نقل عمومی کاری ندارد، اما برگرداندن یک مصوبه تبعات زیادی برای شورای شهر و مدیریت شهری دارد.
وی گفت: این طرح باید با موافقت اعضای شورا از دستور کار خارج و در مرکز پژوهشهای شورا و شهرداری بررسی و تبعات مثبت و منفی آن ارزیابی شود تا توجیه فنی و اقتصادی داشته باشد.
قلندر افزود: همچنین در گام اول، این طرح باید برای اقشار خاص اجرا شود و سپس توسعه یابد.
معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد نیز گفت: هم اینک وضعیت اقتصادی شهرداری مناسب نیست و شهرداری اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی برای خرید اتوبوس طی مذاکره انجام شده را نداشته است.
رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهار کرد: در این طرح باید بررسی شود اولویت برای مردم حمل و نقل رایگان است؟ یا آنها به افزایش کیفیت اتوبوسها و توسعه ناوگان اهمیت میدهند.
حمید ضمیری افزود: با رایگان شدن ناوگان اتوبوسرانی مشهد، آیا ناوگان پاسخگوی افزایش تقاضا خواهد بود، همچنین درآمد اتوبوسرانی از چه محلی باید تامین شود؟
دیگر عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: براساس مصوبه شورا، در طول سال ۳۱ روز به عنوان روزهای استفاده رایگان از حمل و نقل عمومی برای شهروندان وجود دارد که باید نتیجه آن، حجم سفر و میزان اثرگذاری در استقبال شهروندان از طرح حمل ونقل رایگان آنالیز و مشخص شود.
رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهار کرد: باید بررسی شود آیا خواست مردم رایگان شدن اتوبوس است، در حالیکه حجم تقاضاهای مردمی در تماس با مرکز ۱۳۷ شهرداری نشان میدهد کیفیت خدمات و کیفیت ناوگان اولویت مردم است.
ایمان فرهمندی افزود: با اصل موضوع رایگان شدن خدمات اتوبوسرانی مخالف نیستیم، اما زیر ساختهای کار فراهم نیست.
فرهمندی بیان داشت: وضعیت ناوگان اتوبوسرانی مشهد از سایر کلانشهرها بهتر است، اما وضعیت ناوگان در مقایسه با نیاز شهر نامناسب است، متوسط سن ناوگان ۱۰ سال است و حداقل نیمی از ناوگان، فرسودگی بالا دارند و سرفاصلهها افزایش یافته که عتراضات زیادی را به همراه دارد.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: هم اینک تعداد اتوبوسهای پاسخگوی تقاضا نیست، با این طرح به فکر افزایش مسافر هستیم چگونه میخواهیم پاسخگویی کنیم؟
وی گفت: شهروندان تاکنون برای کرایه هزار و ۲۰۰ تومانی اتوبوسرانی اعتراضی نداشته اند، اما برای ازدحام اتوبوس و فرسودگی ناوگان اعتراض دارند.
در پایان با رای اعضای شورای اسلامی شهر، کلیات طرح «عدم دریافت کرایه خدمات حملونقل عمومی در سازمان اتوبوسرانی از شهروندان و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی به منظور جبران هزینههای آن»، با لحاظ تبصرههای مربوطه مصوب شد.
این در حالی است که تبصرههای آن که از شرایط اصلی مصوبه است، در جلسه آینده شورای شهر مشهد بررسی خواهد شد.
منبع: تجارت نیوز