به گزارش میمتالز، صادق نخعی امروز هفتم تیرماه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان کرمان که به صورت مجازی با رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای هدف برگزار شد، اظهار کرد: استان کرمان با داشتن ۴۲ ماده معدنی به بهشت زمین شناسی ایران مشهور است و یکی از پتانسیلهای استان سنگهای تزئینی و ساختمانی است.
وی با اشاره به بیش از ۸۵ پروانه بهرهبرداری و ۱۱۸ پروانه اکتشاف در حوزه سنگ افزود: در این بخش بعد از اصفهان و یزد در رتبه سوم کشور قرار داریم و ذخایر استان کرمان ۱۰۰ میلیون تن است و سالیه ۵۷۰ هزار تن استخراج و فرآوری صورت میگیرد.
نخعی بیان کرد: در سال گذشته ۱۸۵ میلیون دلار صادرات سنگ ساختمانی به ۱۶ کشور داشتیم که سهم استان کرمان ۱۰.۴ درصد بوده است.
دبیر کل انجمن سنگ استان کرمان گفت: در سنگهایی مثل مرمریت، تراورتن، چینی، گرانیت و مرمر ظرفیت خوبی برای توسعه صادرات به کشورهای مختلف وجود دارد.
وی افزود: حلقه مفقوده در این بخش، معرفی محصول به کشورهای هدف است و این مسئولیت به عهده رایزنانی بازرگانی است.
نخعی تصریح کرد: انجمن سنگ استان کرمان با محوریت افزایش سهم صادراتی از پنج سال قبل علاوه بر برندسازی و ایجاد دفاتر و نمایشگاههای دائمی در گرجستان، قطر، روسیه و کردستان عراق فعالیت داشته و موجب افزایش سهم صادراتی استان شده است.
به گزارش ایسنا، دلفاردی از فعالان اقتصادی جنوب کرمان نیز در این نشست گفت: جنوب استان کرمان در تولید بسیاری از محصولات سرآمد و رتبههای اول کشور را دارد، اما نتوانستیم از این توانمندی و موهبت الهی درست استفاده کنیم و بهرهوری کافی وجود ندارد.
وی افزود: سال گذشته قریب به ۳۰۰ هزار تن صادرات محصولات گلخانهای ۲۲۰ هزار تن صادرات محصولات سبزی و جالیزی از جنوب کرمان انجام شده است.
دلفاردی با بیان اینکه در مرکبات ۵۰۰ هزار تن تولید داریم، گفت: همه این کارها بدون فعالیت نظاممند و برنامهریزی بوده، اما به دلیل جذابیت محصولات جنوب کرمان، به صورت خودجوش با همه مشکلات توانستیم حجم قابل قبولی صادرات داشته باشیم.
وی تصریح کرد: وجود رایزنان اقتصادی میتواند سرعت پیشرفت ما را بالا ببرد و انتظار داریم محصولات ما را در کشورهای هدف معرفی کنند و برگزاری نمایشگاهها، تورهای کشاورزی و ... از موارد کمک کننده است و باید سلیقه و نیاز کشورهای هدف به ما معرفی شود.