تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۱۴
بازدید: ۹۵
کد خبر: ۳۰۸۶۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان

افزایش اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان
‌می‌متالز - رئیس کل بانک مرکزی با اعلام افزایش اعطای تسهیلات ریالی به شرکت‌های دانش بنیان، از تخصیص خط اعتباری ۵۰۰میلیون دلاری برای تامین نیاز ارزی شرکت‌های دانش بنیان در سال‌جاری خبر داد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا فرزین چهارشنبه گذشته در دیدار و نشست معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از تشکل‌ها و شرکت‌های پیشرو در حوزه فعالیت‌های دانش بنیان با اشاره به تشکیل کمیته تامین و تخصیص ارز در بانک مرکزی با حضور وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت؛ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی گفت : در این کمیته نیاز‌های ارزی سالانه بخش‌های مختلف براساس منابع، تعیین و سهمیه هریک از بخش‌ها برای گشایش اعتبار مشخص می‌شود.

او تصریح کرد: بانک مرکزی با توجه به ضرورت توجه جدی به شرکت‌های دانش بنیان و به منظور تسریع در حل نیاز ارزی فعالان این بخش، امسال جدا از سهمیه این بخش، ۵۰۰میلیون دلار خط اعتباری جدید به آن اختصاص می‌دهد. فرزین در ادامه تاکید کرد: شرایط تخصیص این خط اعتباری هم با همکاری معاونت عملی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت صمت تعیین می‌شود. البته در همین راستا، نمایندگان این شرکت‌ها نیز می‌توانند در کمیته تامین و تخصیص ارز مشارکت و حضور فعال داشته باشند. رئیس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به گشایش‌هایی که در حوزه ارزی در راه است، خط اعتباری ویژه شرکت‌های دانش بنیان در سال‌های آینده قابلیت افزایش نیز خواهد داشت. به گفته فرزین، در راستای برطرف کردن نیاز شرکت‌های دانش بنیان برای حضور در نمایشگاه‌های صادراتی با هدف بازاریابی، این شرکت‌ها همچنین می‌توانند ارز موردنیاز خود را در این زمینه از محل سرفصل نیاز‌های خدماتی از سامانه مربوطه تامین کنند.

در این نشست با توجه به مشکلات شرکت‌های فعال در حوزه شرکت‌های دانش بنیان برای تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و همچنین ضرورت تسریع در تامین به‌موقع نقدینگی این شرکت‌ها، رئیس کل بانک مرکزی دستور داد تا کمیته‌ای برای تدوین آیین نامه تسهیلات ریالی موردنیاز شرکت‌های دانش بنیان با مشارکت بخش اعتبارات بانک مرکزی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تشکیل شود. فرزین خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۸۷‌هزار میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان اختصاص یافت که رشدی معادل ۱۶۵‌درصد داشت. همچنین در دوماهه سال‌جاری ۲۰‌هزار میلیارد تومان تسهیلات در این بخش پرداخت شده که از رشدی معادل ۸۵‌درصد برخوردار است.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نشست ضمن تاکید بر حمایت جدی شبکه بانکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه ارتباطات بانکی نیز گفت: توسعه روابط بانکی با کشور‌های همسایه از اولویت‌های اصلی بانک مرکزی است و در این راستا استفاده از خدمات شرکت‌های دانش بنیان داخلی قطعا استفاده خواهد شد. فرزین افزود: هم اکنون شبکه کارتی شتاب ایران با میر روسیه در حال اتصال است و برقراری این ارتباط با چین و ترکیه نیز در دستور کار قرار دارد. رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گلایه برخی شرکت‌های دانش بنیان از روند طولانی تامین و تخصیص ارز و وجود برخی تخلفات در شبکه صرافی کشور تاکید کرد: برخورد با تخلف وظیفه ذاتی نهاد‌های حاکمیتی است و از تمامی فعالان این بخش تقاضا می‌کنم در صورت مشاهده هر گونه تخلف در شبکه صرافی مصادیق را به بانک مرکزی منعکس کنند. قطعا بانک مرکزی با متخلفان برخورد قاطع خواهد کرد و مجوز صرافی‌های متخلف که از متقاضیان ارز، زیرمیزی طلب می‌کنند باطل خواهد شد.

فرزین برگزاری جلسات مشترک با فعالان بخش‌های مختلف تولیدی به منظور حل مشکلات آنان را از اولویت‌های کاری خود عنوان کرد و گفت: در همین راستا تاکنون جلسات متعددی با فعالان صنعت دارو برگزار شده که نتایج خوبی هم داشته است. براساس این گزارش، دهقان، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم با ارائه گزارشی در خصوص ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: هم‌اکنون ۸۶۰۰شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که ارزش فروش محصولات این شرکت‌ها سالانه بالغ بر ۴۰۰‌هزار میلیارد تومان است. این شرکت‌ها با ارزبری سالانه حداکثر ۵۰۰میلیون دلار نزدیک به یک‌میلیارد دلار ارز‌آوری دارند و سالانه بالغ بر۵میلیارد دلار برای کشور صرفه جویی ارزی ایجاد می‌کنند. او تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت بسیار خوبی در زمینه کمک به شبکه بانکی و ارتقای سیستم‌های پرداخت و ارتباطات بانکی دارند که در صورت نیاز شبکه بانکی امکان توسعه همکاری در این زمینه در بانک مرکزی وجود دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد