تاریخ: ۲۵ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۳۹
بازدید: ۱۷۳
کد خبر: ۳۱۰۳۶۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
در واحد دو بازیابی مواد ذوب آهن اصفهان صورت گرفت:

عملگر شیر فلکه‌های کنترلی ورودی مکنده‌های گاز کک به روز شدند

عملگر شیر فلکه‌های کنترلی ورودی مکنده‌های گاز کک به روز شدند
‌می‌متالز - تلاشگران مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی، عملیات به روز رسانی عملگر شیر فلکه‌های کنترلی ورودی مکنده‌های گاز کک در واحد دو بازیابی مواد را با موفقیت انجام دادند.

به گزارش می‌متالز، محمدحسن کیانی مهندس ارشد واحد دو بازیابی در توضیح این عملیات، با اشاره به اینکه در فرآیند تبدیل زغال سنگ به کک، مواد فرار زغال سنگ به گاز کک تبدیل می‌شود، گفت: این گاز مستقیما قابل مصرف نبوده و لازم است تصفیه شود. در فرآیند تصفیه گازکک، گاز تولیدی در باتری توسط مکنده‌های گاز کک مکش شده و سپس تحت فشار به خط گاز کک کارخانه تزریق می‌شود. در این عملیات تعداد زیادی عامل کنترلی جهت کنترل مکش و فشار شبکه گاز وجود دارد. یکی از مهمترین عامل‌های کنترلی، درست عمل کردن شیر فلکه کنترلی ورودی مکنده‌های گاز کک می‌باشد. از ابتدای راه اندازی باتری سه، عملگر‌های نصب شده بر روی ولو‌های کنترلی مکنده‌ها مناسب نبودند و به همین دلیل نوسانات فشار در لوله جمع شونده باتری سه نا مناسب بود.

مهدی ابراهیمی مهندس مکانیک کارگاه‌های شیمیایی واحد دو افزود: در ورودی گاز کک به مکنده‌ها یک عدد شیر پروانه ایی (Throttle Valve) با قطر DN ۸۰۰ نصب شده و محرک آن الکتروگیربکس می‌باشد. با توجه به محل استقرار محرک (الکتروگیربکس) در سالن مکنده و استقرار شیر پروانه کنترلی در زیر سالن، از یک مکانیزم میله و محور برای اتصال گیربکس به محور شیر پروانه ایی استفاده شده است. الکتروگیربکس قدیمی دارای اینرسی بالایی بود که گاهاً در اثر خمش میله و محور متصل کننده خطای زیادی در موقعیت پروانه و سیستم کنترلی ایجاد می‌نمود. در محرک با نصب الکتروگیربکس جدید، میله‌ها توسط Universal joint به هم متصل شده اند و تا حدود زیادی خطا‌های سیستم از بین رفته است.

حسین رضایی مهندس اتوماسیون و ارتباطات مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی در این خصوص گفت: نظر به اهمیت تثبیت فشار گاز جمع کننده در باتری و تاثیر متقابل والو‌های کنترلی مربوط به مکنده‌های گاز بر روی آن، طرح تعویض عملگر‌های قدیمی به عملگر‌های جدید در دستور کار قرار گرفت. عملگر‌های اولیه‌ی پروژه قابلیت کنترل فشار گاز را نداشت لذا با عملگر‌های روسی تعویض شد، اما عملگر‌های روسی هم به خوبی قادر به کنترل نوسانات گاز نبودند. در این راستا با مطالعه و بررسی بر روی عملگر‌های کنترلی به روز که قابلیت و کارایی لازم را داشته باشند، نمونه‌ی مورد نظر انتخاب گردید. عملگر‌های جدید انتخابی که از پروتکل‌های ارتباطی نوین، سرعت بالا، دقت، حساسیت و ضریب اطمینان بیشتر بهره می‌برند با کابل کشی و کاندوئیت گذاری به سیستم کنترلی اصلی متصل گردید. برای عملگر‌های جدید تنظیمات مربوطه بر روی خود عملگر و برنامه نویسی کنترلی جهت ارسال فرمان و دریافت اطلاعات لازم از عملگر‌ها انجام شد.

منبع: ذوب آهن اصفهان

عناوین برگزیده