به گزارش میمتالز، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرده است که صادرات جهانی زغالسنگ درنتیجه تقاضای بخش فلزات و فولاد در سال ۲۰۲۳ با رشد ۱۱ درصدی به ۳۴۰ میلیون تن خواهد رسید.
این آژانس انتظار دارد که صادرات زغالسنگ روسیه در ۲۰۲۳ به نسبت ۲۰۲۲ که ۳۵۴ میلیون تن به ثبت رسیده بود، شتاب بیشتری بگیرد.
سعید صمدی، دبیر انجمن زغالسنگ اظهار داشت: عمده مقاصد صادراتی زغالسنگ حرارتی ایران، کشورهای ترکیه، پاکستان و چین هستند.
وی افزود: بر اساس برآورد آژانس بینالمللی انرژی، میزان مصرف زغالسنگ در دنیا تا سال ۲۰۵۰ صعودی خواهد بود؛ بهبیاندیگر برخلاف هدفگذاری کربن صفر، واقعیت این است به نسبتی که بشر و کشورها توسعه پیدا میکنند و شرایط مادی مردم بهتر میشود، مصرف بالاتر میرود نیاز به انرژی نیز بیشتر میشود. درواقع به نسبت افزایش درآمد، مصرف انرژی افراد نیز افزایش پیدا میکند.
دبیر انجمن زغالسنگ کشور تصریح کرد: تقریباً میتوان گفت ارزانترین منبع انرژی دنیا زغالسنگ است؛ درنتیجه کشورها به سراغ منابع انرژی ارزان میروند تا بتوانند با حداقل قیمت مشکل انرژی خود را حل کنند. چین بهعنوان دومین مصرفکننده دنیا، سالیانه ۳.۵ میلیارد تن زغالسنگ مصرف میکند؛ درصورتیکه کل مصرف ایران به ۳ میلیون تن هم نمیشود. آمریکا علیرغم تمام بحثهای مربوط به کربن صفر، مصرف خود را در یک دهه اخیر ۳۰۰ هزار تن افزایش داده است.
سعید صمدی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر صادرات زغالسنگ و مشتقات آن برای کشور در حدود ۶۰۰ هزار تن است.
با توجه به بازار هدف و ذخایر دستنخورده، ایران میتواند از بازارهای جهانی بهره ببرد؛ البته باید توجه داشت این مهم مستلزم حمایت دولت و امتناع از ابلاغ بخشنامه و اخذ عوارض صادراتی و... است.