تاریخ: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۴۳
بازدید: ۹۷
کد خبر: ۳۱۴۸۰۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیر HSE شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد:

فولاد هرمزگان به دنبال بهینه‌سازی مصرف منابع و ارتقای عملکرد زیست‌محیطی

فولاد هرمزگان به دنبال بهینه‌سازی مصرف منابع و ارتقای عملکرد زیست‌محیطی
‌می‌متالز - مدیر HSE شرکت فولاد هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان در راستای مسوولیت‌های اجتماعی، پایداری سازمانی و اصول اقتصاد چرخشی، شرکت فولاد هرمزگان اهداف استراتژیک «بهینه‌سازی مصرف منابع» و «ارتقای عملکرد زیست‌محیطی» را تعیین کرده و در این راستا با بهره‌گیری از ورودی‌های ناشی از شناسایی تکنولوژی‌های نوین و با مدیریت در آب، پسماندها، ضایعات تولیدی و انرژی، اهداف استراتژیک بهینه‌سازی مصارف عمده و ارتقای عملکرد زیست‌محیطی را تعیین و دنبال کرده است.

به گزارش می‌متالز، علی اکبر محمود صالحی بیان کرد: در شرکت فولاد هرمزگان جایگاه HSE به عنوان یک جایگاه ویژه در سیستم مدیریتی جاری سازمان قرار گرفته است. در سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، هیچ واحد یا فرآیند سازمانی در شرکت فولاد هرمزگان که مرتبط با این سیستم نباشد، وجود ندارد. مدیریت HSE با بالا بردن سطح آگاهی ایمنی، بهداشت و محیط زیست در همه سطوح سازمانی و مشارکت موثر در این زمینه، ظهور عوامل مخاطره‌آمیز و حوادث را به حداقل رسانده که چنین امر مهمی را علاوه بر ارتقای سطح آگاهی افراد، با ایمن‌سازی محیط کار و ماشین‌آلات و با مشارکت تمامی واحد‌های سازمانی ممکن می‌سازد.

وی افزود: از طرفی، اجرای موفقیت‌آمیز سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، تعهد تمامی کارکنان سازمان را می‌طلبد؛ بنابراین در شرکت فولاد هرمزگان، مسوولیت‌های ایمنی، بهداشت و محیط زیست، محدود به واحد HSE نیست و تمامی واحد‌های سازمان در پیاده‌سازی سیستم مدیریت HSE نقشی فعال دارند.

پیاده‌سازی و استقرار استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در فولاد هرمزگان

مدیر HSE شرکت فولاد هرمزگان در خصوص اقدامات این شرکت در راستای کاهش خطرات و آسیب‌های احتمالی نیروی انسانی در خطوط مختلف تولید این شرکت، عنوان کرد: فولاد هرمزگان در راستای هدف استراتژیک ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان، نسبت به به‌کارگیری رویکرد‌های نظام HSE و پیاده‌سازی و استقرار استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (ISO ۴۵۰۰۱) اقدام کرده است. این شرکت همچنین فرآیند مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست را طراحی و روش‌های اجرایی و دستورالعمل‌های مربوطه را تدوین و پیاده‌سازی کرده است.

محمود صالحی ادامه داد: شناسایی مخاطرات شغلی و مدیریت ریسک، اجرای سیستم ارزیابی عملکرد ایمنی واحد‌ها و پیمانکاران، بازرسی‌های ایمنی، تدوین و اجرای نظام جامع ایمنی و سلامت کارکنان شرکت‌های پیمانکاری، بررسی و تجزیه و تحلیل حوادث شغلی، طرح آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری، نظام‌های مشارکتی از جمله کارت سبز و نظام پیشنهادات، از رویکرد‌های اجرا شده به منظور بالا بردن سطح ایمنی سازمان و کاهش حوادث شغلی است که اثربخشی این اقدامات از طریق پایش شاخص‌های ضریب تکرار حادثه، ضریب شدت حادثه، ممیزی‌های داخلی و شخص ثالث، بازرسی‌های ایمنی و … مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه به نقش آموزش نیروی انسانی در راستای افزایش ایمنی حین استفاده و به‌کارگیری تجهیزات و ماشین‌آلات جهت تولید محصولات خاص و جدید در شرکت فولاد هرمزگان اشاره کرد و گفت: دستیابی به سطح ایمنی قابل قبول در فعالیت‌های مختلف صنعتی و نیل به فرهنگ ایمنی رشد یافته، مستلزم انجام اقدامات بنیادی در کلیه زمینه‌ها بوده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، ایجاد شرایط لازم جهت ارتقای سطح دانش، نگرش و مهارت پرسنل در محیط‌های کاری است. نقش آموزش اثربخش به عنوان محور پیشرفت و تحول در زمینه‌های مختلف در رابطه با کاهش حوادث و دستیابی به سطح ایمنی قابل قبول نیز دارای اهمیت فوق‌العاده است. نیازسنجی، برنامه‌ریزی، اجرا و ارزیابی اثربخشی مستمر دوره‌های آموزشی پرسنل در کاهش حوادث تاثیر بسیار مطلوبی دارد، زیرا از یک سو، باعث ارتقای سطح مهارت، دانش و بینش ضوابط ایمنی در انجام فعالیت‎‌ها شده و از سوی دیگر، موجب تقویت روحیه و اعتماد به نفس افراد می‌شود. آموزش اثربخش ایمنی می‌تواند با توجه به تعیین نیاز‌های آموزشی دقیق ایمنی، روش‌های بهینه آموزش و ارزیابی اثربخش دوره‌ها، نقش بسزایی را در تقویت فرهنگ ایمنی و متعاقبا کاهش حوادث و کنترل ضایعات و خسارات در پی داشته باشد.

مدیر HSE شرکت فولاد هرمزگان در ارتباط با اقدامات واحد HSE در حوزه بهداشت پرسنل و کارکنان، اظهار داشت: در راستای هدف استراتژیک ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان، اقدامات متنوعی در بخش سلامت کارکنان انجام شده است. از جمله مهم‌ترین برنامه‌ها و اقدامات در این زمینه، می‌توان به اجرای کامل فرآیند معاینات تخصصی ادواری کارکنان، پایش سالیانه عوامل زیان‌آور در محیط کار و تعیین و اجرای اقدامات اصلاحی مورد نیاز به منظور بهبود شرایط محیط کار از نظر بهداشت حرفه‌ای، بهبود شرایط بیمه تکمیل درمان کارکنان، نیازسنجی و اجرای برنامه‌های آموزشی جهت کارکنان و خانواده‌ها در حوزه سلامت و روانشناسی، ارائه خدمات مشاوره‌ای روانشناسی به کارکنان و خانواده‌ها و… اشاره کرد. همچنین یکی از مهم‌ترین اقدامات در زمینه حوزه سلامت کارکنان، راه‌اندازی مرکز همیار کارکنان است که خدمات متنوعی را در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به کارکنان و خانواده آن‌ها از طریق برگزاری کمیسیون‌های پزشکی بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج ارائه می‌دهد. از جمله این خدمات می‌توان به هزینه ایاب و ذهاب و اسکان به شهر‌های دارای مراکز معتبر درمانی و پزشکی، پوشش کامل هزینه‌های درمانی، تایید کارکرد افراد در زمان بیماری خود و یا بخ عنوان همراه بیمار و … اشاره کرد.

فولاد هرمزگان؛ پیشرو در رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی

محمود صالحی در پاسخ به این سوال خبرنگار مبنی بر اینکه شرکت فولاد هرمزگان تا چه اندازه حفظ محیط زیست پیرامون خود و رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی را در دستور کار قرار داده است، گفت: شرکت فولاد هرمزگان هم‌راستا با استراتژی‌های خود در خصوص مسوولیت‌های اجتماعی و حفظ محیط زیست، از رویکرد‌هایی مانند استقرار ISO۱۴۰۰۱، اندازه‌گیری پیامد‌های زیست‌محیطی و … بهره می‌گیرد. در راستای مسوولیت‌های اجتماعی، پایداری سازمانی و اصول اقتصاد چرخشی، شرکت فولاد هرمزگان اهداف استراتژیک «بهینه‌سازی مصرف منابع» و «ارتقای عملکرد زیست‌محیطی» را تعیین کرده و و در این راستا با بهره‌گیری از ورودی‌های ناشی از شناسایی تکنولوژی‌های نوین و با مدیریت در آب، پسماندها، ضایعات تولیدی و انرژی، اهداف استراتژیک بهینه‌سازی مصارف عمده و ارتقای عملکرد زیست‌محیطی را تعیین و دنبال کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات صورت گرفته در این بخش که با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌‎بنیان صورت گرفته است، می‌توان به بازچرخانی پساب حاصل از کولینگ تاورها، جمع‌آوری نرمه‌های آهن اسفنجی و تبدیل آن‌ها به بریکت آهن اسفنجی و… اشاره کرد. همچنین در راستای هدف استراتژیک «ارتقای عملکرد زیست محیطی»، شرکت فولاد هرمزگان با شناسایی، ارزیابی و پایش جنبه‌های محیط زیستی مواد اولیه و مصرفی، قطعات یدکی، فرآیند‌های تولید و محصولات، اقدامات اصلاحی متعددی را جاری کرده است که در این راستا می‌توان به اجرای طرح مطالعاتی بهینه‌سازی غبارگیرها، توسعه سامانه پایش آنلاین، ارزیابی اثرات زیست‌محیطی آب‌شیرین‌کن، راه‌اندازی مدول B تصفیه‌خانه بهداشتی و طرح‌ریزی جهت تشکیل کمیته رفع مغایرت‌های زیست‌محیطی اشاره کرد.

مدیر HSE شرکت فولاد هرمزگان در پایان در خصوص برنامه‌های این واحد در سال جاری، خاطرنشان کرد: بررسی و تجزیه و تحلیل بسیاری از حوادث نشان می‌دهد که علاوه بر نقص‌های تجهیزاتی و شرایط ناایمن محیط کار، نگرش‌ها، رفتار‌ها و باور‌های انسانی و همچنین عوامل سازمانی نیز از دلایل مهم در بروز حوادث تلقی می‌شوند؛ بنابراین فرهنگ ایمنی، مهم‌ترین قسمت سیستم مدیریت ایمنی سازمانی است. ارتقای فرهنگ ایمنی از طریق بهبود کیفیت و عملکرد سطح مدیریت ایمنی، از حوادث بزرگ جلوگیری می‌کند؛ میزان حوادث را کاهش می‌دهد و عملکرد ایمنی را بهبود می‌بخشد. بر این اساس فرهنگ ایمنی، ارتباط نزدیکی با میزان حوادث دارد و بر نرخ حوادث تاثیر می‌گذارد. فرهنگ ایمنی، بازتاب‌دهنده تعهد به ایمنی در تمامی سطوح سازمان است و در همین راستا، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های استراتژیک واحد HSE فولاد هرمزگان در سال جاری، ارتقای فرهنگ ایمنی سازمان از طریق اجرای برنامه‌ها و اقدامات متنوع در این زمینه بوده که پایه و اساس برنامه‌ها و اقدامات تعریف شده در این خصوص، مشورت و مشارکت تمامی کارکنان در موضوعات مختلف ایمنی است.

منبع: فلزات آنلاین

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت