به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی تاصیکو، امیرحسین نادری مدیرعامل و نائب رییس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری صدرتامین در این جلسه، با تاکید بر اهمیت موضوعات فرهنگی گفت: بنا داریم طرح جامع فرهنگی را در مناطقی که صدرتامین متولی استقرار صنعت در آنجاست عملیاتی کنیم، این طرح حکم سنگ بنا را دارد که جهتگیریهای راهبردی بعدی را رقم خواهد زد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع آموزش در سطوح مختلف تاکید کرد و گفت: آموزش مهمترین عامل برای تغییر رفتار است و از هر نکته دیگری مهمتر است.
مدیرعامل تاصیکو افزود: باید توجه داشت که در هر سنی چه آموزشهایی مورد نیاز فرد است. اگر محیط کار را عین محیط خانواده خود بدانیم، متوجه میشویم که چه آموزشهایی نیاز است؛ لذا باید متناسب با نیاز روز، شرایط جامعه و منطقه، آموزشهایی که فرد را به شخصی سازمانی تبدیل میکند، سنجید و زمینه آموزش پذیری را فراهم کرد. یکی از چالشهای مهم سازمانها، تفکیک نیازهای آموزشی مناطق مختلف است. در استقرار صنایع بزرگ، در عین اصالت دادن به فرهنگ کار و تلاش باید جنبههای مثبت فرهنگ بومی مانند اهمیت دادن به خانواده تقویت شود.
نائب رییس هیات مدیره هلدینگ صدرتامین با تاکید بر نیاز ارزیابی در زمینه فرهنگی با اشاره به مدل EFQM در ارزیابی سازمانی گفت: باید در زمینه فرهنگی از مدل انسان کامل که در مذهب شیعه آمده، استفاده کنیم و ائمه اطهار را تراز قرار دهیم. همچنین با ارزیابی خود، ببینیم در چه نقطهای قرار داریم. مهمترین هدف ما این است، اشخاصی که وارد سازمان میشوند در هنگام خروج در تمام زمینهها در این پیوست فرهنگی ترسیم شده، حتی الامکان ارتقا پیدا کنند.
نادری تصریح کرد: طی برنامه فرهنگی باید بتوانیم متناسب با مناطق که هر کدام اقتضای خاص خود را دارند، حداقل ۱۰ درصد سبب ارتقای افراد شویم.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: در منطقهای مانند سیستان و بلوچستان که معادن طلا اشتغالزایی به همراه داشته است، کمتر از ۵ سال آینده افزایش ۳۰ درصدی جمعیت را پیش بینی میکنیم. همچنین علاوه بر توجه به جنبههای زیست محیطی و رشد اقتصادی که با صنعت به آن منطقه میبریم، بحثهای مربوط به حوزه فرهنگ و خانواده مورد توجه قرار میگیرد. هدف ما این است که با بردن صنعت به یک منطقه زندگی بهتری را برای مردم رقم بزنیم.
رضوانیانزاده مشاور مدیرعامل و مدیر امور طرحها و پروژهها گفت: با توجه به تنوع صنعتی و فرهنگی که در زیرمجموعههای هلدینگ صدرتامین وجود دارد، شناسایی شرایط موجود اهمیت زیادی دارد که تاثیر زیادی در تعریف فرآیند مطلوب و مداخلهای که برای آن برنامه ریزی میشود، خواهد داشت. ضمن اینکه میبایست مولفهها را در سطح کلان مورد بررسی قرار داد.
فضائلی مشاور مدیرعامل در امور فرهنگی ضمن اشاره به این که تدوین طرح جامع فرهنگی در کشور ما جوان است، تشریح کرد: در مجموعههای صنعتی و غیرصنعتی توجه به کار پیوست نگاری فرهنگی و عملیاتی شدن آن کمتر اتفاق افتاده و شاهد اتفاق ویژهای در این زمینه نبودهایم. فناوریها و صنایعی که به کشور وارد شده است، هنوز آثار منفی آن مشهود است و این نتیجهی اقداماتی است که میبایست هم زمان با ورود آن فناویها انجام میشد.
وی افزود: این کار ارزشمندی است که تجربه ذیقیمتی را برای کل کشور به وجود میآورد. آقای گروسی و مجموعه ایشان جزو معدود مجموعههایی هستند که این کار را انجام میدهد. در حوزههای شخصیت پردازی، اندیشه و رفتار اگر اقدامات درستی داشته باشیم نهایتا به خروجی خوبی خواهیم رسید که نقطه هدف ماست. مفهوم و تلقی ما از فرهنگ، تلقی ریشه داری در تفکر دینی ماست و آنقدر تحت تاثیر این فرهنگ هستیم که هر اندازه این فرهنگ غنیتر و تربیت بر اساس آن ریشه دارتر باشد رفتارهای ما متفاوتتر خواهد بود. از این جهت نگاه به مقوله فرهنگ ارزشمند است.
فضائلی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت دیگر کمّی کردن موضوع در حوزه فرهنگ است تا بتوانیم شاخصهایی را انتخاب کنیم که نقش تاثیر اقدامات انجام شده را به صورت کمّی نشان دهد.
در ادامه این جلسه گروسی مدیرعامل موسسه فرهنگی پیوست نگاری افق ضمن ارائه برنامه جامع فرهنگی، اجتماعی، رسانهای شرکت سرمایهگذاری صدرتامین تشریح کرد: الگوی پایه، چارچوب برنامه پیشرفت و معرف سیر کلی شرکت در عرصههای فرهنگی، اجتماعی و رسانهای است که بر اساس جامعه و اقتضای منطقهای تدوین شده است.
وی افزود: این الگوی پایه نقشه راه است که نشان میدهد از کجا شروع میکنیم، چه مسیری را طی کنیم و به کجا خواهیم رسید. برنامه جامع فرهنگی، اجتماعی و رسانهای به صورت برنامه کلان ۵ سالهای هدف گذاری شده است که در پایان هر سال نتایج آن استخراج و عملکرد هر شاخص بررسی خواهد شد.