تاریخ: ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۴۶
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۳۱۵۹۴۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اهمیت تحول دیجیتال در معادن

اهمیت تحول دیجیتال در معادن
‌می‌متالز - شرکت‌های معدنی در حال تغییر استراتژی‌های خود و اتخاذ مدل‌های جدید تجاری و عملیاتی برای گنجاندن فناوری‌های جدید در کسب‌وکار خود هستند و این کار را با سرعت و جهانی‌شدن بیشتری نسبت به گذشته انجام می‌دهند.

به گزارش می‌متالز، ترکیبی از نوسانات بازار، تغییر تقاضای جهانی، فضا‌های جدید در جست‌وجوی ذخایر بیشتر، تمرکز بر چرخه عمر طولانی دارایی‌ها و تعهد به برتری عملیاتی و همچنین تغییر سیاست‌ها در سراسر جهان، همه مانند یک زمین لرزه صنعت معدن را جابه‌جا می‌کنند. شرکت‌های معدنی در ایران نیز با درک بهتری از سازوکار‌های دیجیتالی‌شدن، باید به این سمت حرکت کنند. این روند می‌تواند به تقویت بازار‌های بین‌المللی، افزایش بهره‌وری و در نتیجه کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری شرکت‌های معدنی کمک شایانی کند. امروزه شاهد آن هستیم که شرکت‌های معتبر بین‌المللی معدن در جهان، از تمامی راهکار‌های موجود در تکنولوژی به منظور توسعه فعالیت‌های خود و حفظ بیشتر محیط‌زیست استفاده می‌کنند.

دهه‌ها افزایش هزینه‌ها و پیر‌شدن نیروی کار باعث‌شده شرکت‌های معدنی منابع محدودی را برای تنظیم فعالیت‌های خود داشته باشند. اکنون، مجموعه‌ای از فناوری‌های جدید که به‌سرعت در حال تحول هستند (تحول دیجیتال) امکانات جدیدی را برای بهبود بهره‌وری عملیاتی، توسعه برنامه‌ریزی دقیق‌تر و چابک‌تر، همکاری با شرکای تجاری در سراسر زنجیره ارزش فراهم می‌کنند. صنعت معدن در کانون این تحول دیجیتالی است و می‌تواند تمایز قابل‌توجه و مزیت رقابتی خوبی را در صنعت خود به‌وجود آورد. اتوماسیون معادن، قابلیت‌های جدید تحلیلی، کارگران دیجیتال، بهره‌برداری از راه دور و تجهیزات خودران تنها برخی از نمونه‌هایی است که امروزه صنعت معدن را متحول می‌کند. برای شرکت‌های معدنی درک تحول دیجیتال و فرصت‌ها و خطرات مرتبط با آن بسیار مهم است. عملیات دیجیتال در اکثر حوزه‌های معدنی کاربرد دارد از جمله تجزیه و تحلیل پیشرفته، سیستم‌های ابری، تحرک‌پذیری و اینترنت اشیا. تحول دیجیتال با افزایش سرعت در دسترس قرارگرفتن اطلاعات بیشتر برای افراد و شرکت‌ها و نحوه ورود به روش‌های جدید انجام کار، ارتباط تنگاتنگی دارد.

می‌توان بین دیجیتالی‌شدن و روش‌های جدید تولید و مصرف اطلاعات رابطه مستقیمی ایجاد کرد. اینترنت اشیا میزان اطلاعات موجود را افزایش می‌دهد. تحرک تجهیزات کارکرد آن را تسهیل می‌کند. اجتماعی‌شدن و همکاری‌کردن تبادل دانش را تشدید می‌کند. تجزیه و تحلیل اجازه می‌دهد تا تصمیم‌گیری پیچیده تری در مورد حجم بالای داده‌های در لحظه انجام شود. سیستم‌های ابری قابلیت چابکی و مقیاس‌پذیری بیشتری را برای مقابله با تنوع ذاتی پردازش و ذخیره‌سازی مورد‌نیاز این اطلاعات فراهم می‌کند. معدن‌کاری هوشمند در مورد تحول یک سازمان گسترده است و نه فقط یک «پیت معدن دیجیتال». استخراج هوشمند بر نحوه تصمیم‌گیری، مهارت‌های موردنیاز، نحوه تعامل با نیروی کار و جوامع و نحوه استفاده بهینه از منابع، مانند انرژی، تاثیر خواهد گذاشت. معدن‌کاری هوشمند به‌طور خلاصه به نتایج ذیل می‌انجامد: تغییرات در عملکرد عملیاتی، مدیریت منابع بهینه شده، استفاده از مهارت‌های مناسب و انتخاب مشارکت‌های کلیدی که از روش‌های جدید کار پشتیبانی می‌کنند.

احسان پیری/ دبیرکل خانه صمت جوانان

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده