به گزارش میمتالز، احمد مهدوی باشاره به افزایش رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی درصورت رفع موانع تولید، اعلام کرد: برای رشد تولید ابتدا باید به دنبال مزیتها رفت که مزیت ایران انرژی بخصوص در شرایط تحریم است. صنعت پتروشیمی، لوکوموتیو حرکت اقتصادی است و باید از آن حمایت کرد.
سال گذشته ۵۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی صورت گرفت که ۱۶.۲۶ میلیون دلار معادل ۳۰.۱ درصد سهم پتروشیمی بود. اگر زنجیره ارزش را نیز در نظر گرفت این سهم به ۴۵ تا ۵۰ درصد خواهد رسید. علاوه بر آن بخشی نیز به صنایع داخلی داده شد که نهایتا تبدیل به کالای با ارزش افزوده بالاتر جهت صادرات خواهد شد.
تعیین قیمت ۷ و ۴ هزار تومانی برای خوراک و سوخت از سوی دولت که طی ۳ ماه گذشته تلاش شد تغییر کند، سرمایه گذاری را زیر سوال میبرد. وقتی قیمتها ثابت باشد توجیه سرمایه گذاری از بین میرود. محصولات صادرات محور باید در متغیرهایی که در اقتصاد پتروشیمی اثر میگذارد، لحاظ شود. نرخ خوراک باید طبق قانون باعث رقابت پذیری و جذب سرمایه گذاری شود.
سال گذشته شرکتهای پتروشیمی ۱۶ میلیارد دلار صادرات داشتند و ۱۳.۸ میلیون دلار به نیما عرضه کردند و بقیه نیز برای پرداخت اقساط فاینانس و واردات کاتالیست مصرف شد. طی ۱۷ ماه اخیر ۱۷.۷ میلیارد دلار یعنی ماهانه یک میلیارد و ۵۰ میلیون دلار ارز به نیما عرضه شد.
در ۵ ماه سال قبل ۱.۶ میلیون تن کالا در بورس کالا فروخته شد و سال جاری با ۲۵ درصد رشد به ۲.۲ میلیون تن رسید. برای تامین بازار داخلی صادرات ۳۷ میلیون دلار کاهش پیدا کرد، اما با رشد ۳۵ درصدی صادرات صنایع پایین دست این کاهش صادرات پتروشیمیها جبران شود.
در اختیار قرار دادن ریفرمیت تولیدی پتروشیمیها به منظور تولید بنزین منجر به کاهش ۲ میلیارد دلاری ارزآوری این صنایع در سال شده است.
منبع: بورس پرس