به گزارش میمتالز، «ابومحمد هاشمی» روز دوشنبه اظهار داشت: طرح ملی توسعه سنگ گوهرسنگ از ۲ سال پیش ابلاغ شده است. در همین راستا مباحث مربوط به اکتشاف گوهرسنگها و آموزش تراش بازار محور، حضور در نمایشگاههای داخلی و فعالیتهای پژوهشی و دانشی پیگیری میشود.
وی افزود: یکی از دستاوردهای این طرح، عملیات اکتشافی و طرحهای پژوهشی است و اکنون در حال طرحهای مطالعاتی برای بهسازی فیروزههای ایران هستیم.
هاشمی ادامهداد: در جنوب استان کرمان موضوع مطالعاتی گارنت دمانتویید (یکی از گونههای کمیاب سنگ) است که باید از این ظرفیت بهره برد.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور با بیان اینکه آموزشهای گوهرتراشی به متقاضیان ارائه میشود، گفت: ۲ هزار نفر آموزشهای مهارتی گوهرتراشی را سپری کرده اند که ۵۰ درصد آموزشدیدگان جذب بازار کار میشوند.
وی عنوانکرد: کارآموزان اکنون در کارگاههای خانگی یا گروهی فعال هستند که این افراد برای سرمایه در گردش، تجهیز کارگاهها و تهیه مواد لازم از طریق صندوق بیمه سرمایه گذاری معادن تسهیلات دریافت کرده اند.
هاشمی از برگزاری نخستین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی خبر داد و گفت: با همکاری سازمان فنی و حرفهای این دوره از مسابقات از ۹ تا ۱۱ آبان ماه امسال در شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی برگزار میشود.
وی بیانداشت: زمان ارسال آثار در رشتههای فست با دستگاه فست، رشته دامله و رشته کاروینگ تا پایان شهریورماه امسال است. همچنین داوری آثار و اعلام برندگان انتخابی مرحله مقدماتی آخر مهرماه ۱۴۰۲ خواهد بود.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور خاطرنشانکرد: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مراجعه کنند.