تاریخ: ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۳۹
بازدید: ۲۰۹
کد خبر: ۳۱۷۷۲۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

خیز بلند گل گهر برای چشم انداز ۱۴۱۰

خیز بلند گل گهر برای چشم انداز ۱۴۱۰
‌می‌متالز - استراتژی گل گهر برای چشم انداز ۱۴۱۰ منتشر شده است و نشان می‌دهد این مجموعه می‌خواهد تمامی جوانب موثر در توسعه متوازن را در نظر گرفته و با نقشه راه دقیقی در مسیر توسعه قدم بردارد.

به گزارش می‌متالز، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در راستای تحولاتی که در دستور کار خود دارد، حال استراتژی گل گهر ۱۴۱۰ را تدوین کرده تا براساس این نقشه راه بتواند سهم خود در زنجیره ارزش فولاد را افزایش دهد و به قطب فولادی منطقه تبدیل شود.

در این راستا، این استراتژی بر پایه ۶ محور اصلی شامل، توسعه فعالیت‌های اکتشافی و تامین سنگ آهن، توسعه زیرساخت‌های انرژی، توسعه و تکمیل زنجیره ارزش فولاد، تنوع‌بخشی به حوزه‌های کسب‌وکار، توسعه فناوری معدن‌کاری و توسعه زیرساخت‌های توسعه‌ای و مدیریتی تدوین شده است که نشان می‌دهد از بالادست تا پایین دست این توسعه مورد توجه و کارشناسی دقیق قرار گرفته است.

درواقع این تحولات از حلقه ابتدایی یعنی اکتشافات آغاز می‌شود و گل گهر در تلاش است تا در بحث تامین خوراک هر نوع نگرانی را از میان برداشته و برنامه‌های توسعه‌ای را با خیالی آسوده پیش ببرد.

اما شاید یکی از مهمترین محور‌هایی که در دستور کار گل گهر برای تحقق اهداف این مجموعه قرار گرفته است، توسعه فناوری و زیرساخت‌های توسعه‌ای است که می‌تواند بسیاری از چالش‌ها درحوزه‌های دیگر را حل کند.

امروز معدنکاری در دنیا به سمت معدنکاری هوشمند در حرکت است. ایران نیز تلاش می‌کنید تا در این زمینه خود را به تغییرات جهانی نزدیک کند، اما این در حالی است که بار‌ها نسبت به عقب ماندگی بخش معدن هشدار داده شده و بخش خصوصی نیز برای جبران این عقب ماندگی و کمک به دولت اعلام آمادگی کرده است.

حال در این بین مجموعه‌ای همچون گل گهر در تلاش است تا در ۸ سال پیش رو علاوه بر توسعه اکتشافات که می‌تواند به نوعی کمک کننده در جبران این عقب ماندگی باشد، به دنبال توسعه فناورانه معدنکاری است که گام‌های اولیه برای شروع معدنکاری دیجیتال خواهد بود. استارت این تحول در گل گهر می‌تواند نوید بخش گل گهری جدید در ۱۴۱۰ باشد که نقش اول زنجیره فولاد را از آن خود کرده باشد.

البته این استراتژی تمامی موارد را به صورتی چینش کرده تا به توسعه متوازن دست پیدا کند. به عنوان مثال در محور زیرساخت‌های توسعه‌ای، گل گهر با سرمایه گذاری در ۴۰ شرکت به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تلاش است تا نیاز‌های خود در بخش زیرساخت‌ها را تامین کرده و توسعه همه جانبه را محقق کند. نمونه‌ای از این موضوع را می‌توان در سرمایه گذاری این مجموعه در خط انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران مشاهده کرد.

نگاهی به استراتژی تدوین شده نشان می‌دهد، گل گهر تمامی موارد موثر در توسعه متوازن را در نظر گرفته است و با نگاهی کارشناسی در مسیر توسعه گام برداشته است. از سویی دیگر این برنامه نشان می‌دهد شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی با نگاهی بلند مدت استراتژی‌های خود را تدوین کرده اند تا بتواند سهم خود را علاوه بر بازار داخلی در بازار‌های صادراتی به صورت چشمگیر افزایش دهند.

اما شاید نکته نهفته در دل انتشار این استراتژی، اطمینان خاطری باشد که گل گهر با نماد (کگل) به سهامداران خود می‌دهد و نوید سودی خوب برای آن‌ها است. چنین نگاهی می‌تواند حمایت از این نماد را در طی این ۸ سال افزایش داده و تحقق این اهداف را برای گل گهر آسان‌تر کند؛ و در نهایت در ۱۴۱۰، گل گهر با توانی بسیار بیشتر از امروز علاوه بر افزایش تولید، درآمدزایی خود از فروش داخلی و صادراتی را افزایش داده و توانسته میزان بهره وری را هم ارتقا دهد و این همان توسعه متوازنی است که از اهداف اصلی این چشم انداز محسوب می‌شود.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده