تاریخ: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۹:۱۵
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۳۱۸۲۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تجارت روسیه و چین در سال ۲۰۲۳ رکورد می‌زند

‌می‌متالز - تجارت بین روسیه و چین از زمان رسیدن به سطوح بی سابقه در سال ۲۰۲۲، شتاب سریع خود را حفظ کرده به طوری که طبق داده‌های به روز رسانی شده توسط گمرک روسیه، صادرات و واردات دو کشور نسبت به ابتدای سال جاری میلادی رشد قابل توجهی را داشته است.

به گزارش می‌متالز، تجارت بین روسیه و چین از زمان رسیدن به سطوح بی سابقه در سال ۲۰۲۲، شتاب سریع خود را حفظ کرده به طوری که طبق داده‌های به روز رسانی شده توسط گمرک روسیه، صادرات و واردات دو کشور نسبت به ابتدای سال جاری میلادی رشد قابل توجهی را داشته است.

به گزارش کانال تلگرامی این سازمان، تجارت دوجانبه بین روسیه و چین از ژانویه تا اوت نسبت به سال گذشته میلادی ۲۵ درصد افزایش یافته است.

داده‌های آژانس گمرک چین نیز پیش از این نشان داده بود که حجم معاملات تجاری دو کشور در همین مدت به ۱۵۵.۱ میلیارد دلار رسیده است.

به گفته گمرک روسیه، مسکو و پکن به ساده‌سازی تشریفات گمرکی برای تقویت بیشتر تجارت دوجانبه خود ادامه خواهند داد. این گمرگ همچنین به "علاقه ویژه به سازمان‌دهی عملیات دائمی و شبانه‌روزی یکی از قطب‌های اصلی حمل‌ونقل یعنی مرز خودرویی و ایست بازرسی زاباییکالسک-مانژولی و همچنین گذرگاه پوگرانیچنی-سیفنهی اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، روسیه بیشتر محصولات انرژی مانند نفت و گاز و همچنین محصولات پالایشگاهی و کشاورزی و مواد غذایی و صنعتی خود را به چین عرضه می‌کند.

صادرات چین به روسیه نیز شامل تقریباً همه کالا‌ها از جمله مواد غذایی، تجهیزات، تلفن همراه، لوازم الکترونیکی، محصولات ساخت و ساز، مبلمان، اسباب بازی، منسوجات، پوشاک و کفش می‌شود.

در سال گذشته میلادی، تجارت بین روسیه و چین به بالاترین رقم خود یعنی ۱۹۰.۳ میلیارد دلار رسید. این دو کشور اکنون در آستانه عبور کردن از هدف ۲۰۰ میلیارد دلاری خود در سال جاری میلادی هستند و آن‌ها بر این باورند که دستیابی به تجارت سالانه ۲۵۰ میلیارد دلاری نیز "کاملا واقع بینانه" است.

تقویت روابط اقتصادی بین روسیه و چین با تعهد مشترک آن‌ها به انجام بخش قابل توجهی از معاملات با استفاده از ارز‌های ملی مربوطه به جای تکیه بر دلار آمریکا تقویت شده است.

مسکو و پکن تلاش‌های خود را برای کاهش وابستگی خود به دلار و یورو در تجارت جهانی، به ویژه با توجه به تحریم‌های غرب علیه روسیه و مناقشه تجاری بین ایالات متحده و چین، افزایش داده‌اند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده