تاریخ: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۱۸
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۳۱۸۴۰۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در آستانه نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع معدنی عنوان شد

بحث ایمنی معادن پیگیری می‌شود

بحث ایمنی معادن پیگیری می‌شود
‌می‌متالز - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران ضمن اشاره به اهداف برگزاری سالانه نمایشگاه‌های فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران، از رشد ۳۰ درصدی تعداد شرکت‌کنندگان این دوره نمایشگاه نسبت به دوره گذشته خبر داد و گفت: سرمایه‌گذاری و موضوع ایمنی در بخش معدن و صنایع معدنی موضوع مهمی است که پیوسته در حال پیگیری است.

به گزارش می‌متالز، رضا بستامی در نشست خبری پیرامون دوازدهمین همایش و نمایشگاه سالانه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی (ماینکس ۲۰۲۳)، اظهار کرد: این نمایشگاه طبق روال سال‌های گذشته، امسال نیز از ۱۲ الی ۱۴ مهرماه در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در تشریح اهداف برگزاری این نمایشگاه، گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه، ارائه فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و پروژه‌های قابل سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیر در بخش معدن و صنایع معدنی است. همچنین جهت‌دهی سرمایه‌های داخلی و خارجی در حوزه معدن، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های معدنی، ارائه دستاورد‌های تولیدکنندگان و صنعت‌گران بخش معدن و صنایع معدنی، یافتن بازار‌های جدید توسعه صادرات، بهبود فضای کسب‌وکار و معرفی ظرفیت‌های معدنی کشور، انتقال دانش و تکنولوژی نوین و در نهایت ایجاد زمینه رقابت سازنده بین شرکت‌ها، از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه‌هاست که سالانه برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه در سه بخش اکتشاف، استخراج و فرآوری اجرایی خواهد شد و در آن از انواع صنایع، تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی، صنایع معدنی مرتبط، شرکت‌های سرمایه‌گذار، موسسات مالی و اعتباری و مهندسان مشاور شرکت می‌کنند. یکی از مهمترین اتفاقات این دوره نمایشگاه‌های مذکور که رخ داده است، رشد ۳۰ درصدی تعداد شرکت‌کنندگان نسبت به دوره گذشته (یازدهمین دوره نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی) است.

بستامی افزود: ۲۵۰ شرکت داخلی و خارجی و نمایندگان آن‌ها در ماینکس ۲۰۲۳ حضور دارند؛ اغلب شرکت‌های بزرگ معدنی کشور از جمله گل‌گهر، چادرملو، گهرزمین، سنگ‌آهن مرکزی، صبانور و... و البته ایمیدرو در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند. از سوی دیگر ۳۰ شرکت خارجی از کشور‌های چین، روسیه، ایتالیا، آلمان، چک، اسپانیا، ترکیه و سوئد در دوازدهمین همایش و نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی دعوت شده‌اند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران تصریح کرد: این نمایشگاه فرصتی برای گردهمایی متخصصان و سرمایه‌گذاران در بخش معدنی و صنایع معدنی است تا بتوان ضمن معرفی پتانسیل و توانمندی حوزه معدن و صنایع معدنی کشور، زمینه سرمایه‌گذاری لازم را در این حوزه فراهم کرد. در روز افتتاحیه این نمایشگاه، همایشی با حضور شرکت‌ها و مقامات دولتی و خصوصی برگزار خواهد شد که نوید بسیار مفیدی برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن می‌تواند باشد.

وی ضمن اشاره به توسعه ١٣ درصدی معادن در برنامه هفتم، سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی را موضوع مهمی دانسته و ضمن تاکید بر اینکه این موضوع پیوسته در حال پیگیری است، گفت: دولت بیشترین سرمایه‌گذاری را در بخش استخراج انجام می‌دهد و دو سازمان تخصصی ایمیدور و زمین‌شناسی در این زمینه فعالیت داشته و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را بررسی می‌کنند.

رنگین کمان مواد معدنی در ایران

وی ضمن اشاره به ٨١ نوع تنوع مواد معدنی در کشور که رنگین کمان مواد معدنی است، اظهار کرد: معادن باید به جایگاه واقعی خود دست یابند که این نمایشگاه کمک شایانی به جذب سرمایه گذاری خواهد کرد. ظرفیت خوبی در حوزه معادن کشور وجود دارد که می‌تواند مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.

حوادث معدنی باید به حداقل برسد

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در رابطه با موضوع ایمنی معادن تصریح کرد: تا سال ۱۳۹۸-۱۳۹۹ آمار حوادث معادن در کشور افزایشی بود، اما از ١۴٠٠ تاکنون آمار حوادث منجر به فوت کاهشی بوده است. بحث نظارت و بازرسی که وزارت صمت از طریق سازمان نظام مهندسی انجام می‌دهد، نشان می‌دهد که این نظارت‌ها تاثیرگذار بوده است.

وی ضمن اشاره به اینکه معدن‌کاری امری خطرپذیر است، گفت: سعی ما بر این است که حوادث را به حداقل برسانیم و با همکاری سازمان برنامه و بودجه از طریق تزریق اعتبار، تعداد بازرسان و بازرسی‌ها را چندین برابر کنیم. سازمان نظام مهندسی معدن به عنوان بازوی تخصصی وزارت صمت که بازرسی و ایمنی معادن را به صورت سالانه انجام می‌دهد، سال گذشته حدود ۶۰۰ الی ۸۰۰ بازرسی از معادن انجام داد و برای سال جاری نیز ۱۲۰۰ بازرسی در نظر گرفته شده است؛ معادن با سطح خطرپذیری بالا، به وزارت صمت اعلام می‌شوند و حتی تا تعطیلی هم پیش می‌روند.

پنجره واحد تشکیل نشد

بستامی در پایان در رابطه با برنامه ایجاد پنجره واحد در جهت هماهنگ‌سازی امور و نهادها، گفت: برابر ماده ۲۴ مکرر قانون معادن نص صریح آمده است که هیات حل اختلافی تحت پنجره واحد متشکل از یک نماینده از هر دستگاه ایجاد شود که نظر هر دستگاه را اعلام کند، اما هنوز متاسفانه تشکیل نشده است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده