تاریخ: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۴۷
بازدید: ۸۸
کد خبر: ۳۱۸۷۶۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
وزیر صمت در آئین راه‌اندازی فاز اول نیروگاه شهید حاج احمد کاظمی:

برنامه فولاد مبارکه برای پیشتازی در جهان حرکت به سمت فولاد سبز است

برنامه فولاد مبارکه برای پیشتازی در جهان حرکت به سمت فولاد سبز است
‌می‌متالز - عباس علی‌آبادی وزیر صمت گفت: اگر با محدودیت گاز مواجه شویم، تولید نخواهیم داشت. گاز در حکم انرژی نیست در حکم خوراک است؛ لذا برنامه‌ای که در فولاد مبارکه برای پیشتاز در جهان مطرح است این است که به سمت فولاد سبز برویم.

به گزارش می‌متالز، عباس علی‌آبادی، وزیر صمت گفت: در قرآن کریم، اسم فولاد آمده است (و انزلنا الحدید فیه باس شدید)، این از معجزات قرآن است. چون فقط فولاد با فلزات دیگر متفاوت است و اگر حد معینی نیرو به آن وارد شود استحکامش بی نهایت است. علی‌آبادی افزود: نکته دیگر آن که فولاد صنعت مادر است و بدون فولاد هیچ صنعتی نمی‌تواند شکل بگیرد، ولی تحولاتی بزرگی در مسیر فولاد قرار دارد که بخشی را حرکت کردیم، ولی بخش‌های دیگر را باید به عنوان پیشتاز حرکت کنیم.

وزیر صمت با اشاره به اینکه در دنیا فولاد بیشتر به دو روش کوره بلند و احیای مستقیم تولید می‌شود، گفت: ما در اینجا از احیای مستقیم استفاده می‌کنیم، چون مزیت گاز داشتیم. اگر با محدودیت گاز مواجه شویم، تولید نخواهیم داشت. علی‌آبادی به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: گاز در حکم انرژی نیست در حکم خوراک است. آب در حکم خنک کننده نیست، در حکم مواد لازم برای تولید فولاد است، چون برای خواص مکانیکی به آن نیاز داریم؛ لذا برنامه‌ای که در فولاد مبارکه به عنوان پیشتاز در جهان مطرح است این است که به سمت فولاد سبز برویم. ما، چون از احیای مستقیم استفاده می‌کنیم میتوانیم به فولاد سبز نزدیک بشویم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با توجه به انرژی خورشیدی که برای تولید آن برنامه‌ریزی شده است این فرصت را خواهیم داشت که هیدورژن تولید و آن را به خط لوله گاز تزریق کنیم و مصرف گاز را تا نهایت ممکن کم کنیم و از همان تجهیزات برای تولید فولاد سبز استفاده کنیم که آلودگی محیط زیستی چندانی نخواهد داشت.

علی‌آبادی افزود: نکته دیگری که در صحبت‌های دکتر طیب‌نیا به آن اشاره شد و نمود آن فولاد رنگی و فولاد استنلس استیل را در اینجا می‌بینید گام‌های اولیه است، گام‌های مهم‌تر رفتن به سمت به فولاد پیشرفته‌تر مثل ورق هسته است که می‌تواند نیاز جدی کشور را تامین کند و در آینده در زنجیره ارزش در خودرو و نیروگاه سازی و استفاده از ورق هسته‌ای ایرانی در ژنراتور‌های ایرانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده