به گزارش میمتالز، رئیس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: اینکه گفته میشود خروج کالاها از بورس منجر به کاهش قیمت خواهد شد یک گمان کاملا اشتباه است. در ۲ سال گذشته هزینههای تولید در بخشهای مختلف افزایش یافته است. هزینههای برق ۲۵ برابر و هزینههای گاز در این مدت ۳۰ برابر شده است بنابراین قیمت تمام شده فولاد به شدت افزایش یافته است.
سلیمانی متذکر شد: در صورتی که دولت روی کاهش بی منطق قیمت پافشاری کند و به صورت دستوری قیمتها را پایین بیاورد آسیب جدی به تولید خواهد رساند.
سلیمانی یادآور شد: بازاری که طی سالها تلاش روی ریل قرار گرفته و تامین کننده همه نیازهای موجود فعالان بازار است را نمیتوان به یکباره از بین برد. برای ایجاد ساختار بورس که به عنوان ابزاری مدرن و شفاف در جهان مورد پذیرش است سالها تلاش شده است.
رئیس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اضافه کرد: اگر دولت به اجبار قیمتها را کاهش دهد نمیتواند به هدف خود یعنی کاهش قیمت مسکن نایل شود، چون عامل تعیین کننده در قیمت مسکن، زمین است و فولاد و سیمان نقشی در هزینهها ندارد. سهم این کالاها در هزینه مسکن ۲ تا سه درصد است لذا دولت باید برای سایر مولفههای تاثیرگذار برنامه ریزی کند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: تصور آقای وزیر اگر بر این دلالت میکند که با خروج کالاها از بورس، قیمت کاهش مییابد، تصور کاملا اشتباهی ست. خروج کالاها از بورس به دلیل آنکه کشف قیمت را مبهم میکند منجر به ایجاد رانت گستردهای میشود که به جیب یک عده خاص میرود.
او یادآور شد: ۲۷ شهریور در سیمنار تاب آوری فولاد صراحتا اعلام کردیم که تاب آوری فولاد در مرز هشدار است. در صورتی که صنعت فولاد آسیب ببیند، سرمایههای مردم در بورس هم به خطر خواهد افتاد چرا که فولادیها سهم قابل توجهی در بازار سرمایه و سهام دارند و به دلیل آنکه سهام فولادیها در سبد سهام عدالت هم قرار دارد، سهامداران عدالت یعنی میلیونها نفر از مردم زیان خواهند دید.
سلیمانی در ادامه گفت: در بخش فولاد حداقل ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن ظرفیت مازاد وجود دارد که باید از طریق صادرات عرضه شود و نیازهای ارزی بخش را فراهم کند. با وجود عرضه مازاد، بازار خود به خود به تعادل میرسد و نیازی به مداخله دولت نیست.
منبع: اقتصاد آنلاین