به گزارش میمتالز، مهدی شامی زنجانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مدرس و مشاور تحول دیجیتال در نخستین همایش بین المللی تحول دیجیتال درصنعت فولاد، معدن و صنایع معدنی بر لزوم تمرکز بر پرورش رهبران دیجیتال در بخش معدن و صنایع معدنی تاکید کرد و افزود: باید اهمیت و نقش امنیت سایبری در صنعت نسل چهار و پنج و نیز لزوم توجه به فرهنگ و مهارتهای دیجیتال در تحول دیجیتال و هوشمندسازی را مد نظر قرار داد.
از سوی دیگر سید مهدی حاتمیان، مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز ورود فناوریهای نوظهور و جذب و نگهداشت فناوریهای دیجیتال به منظور تحقق رشد بخش معدن و صنایع معدنی در چارچوب تحول و اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه را ضروری دانست.
وی افزود: در این برنامه رشد بخش معدن و صنایع معدنی ۱۳ درصد در نظر گرفته شده است که بیشترین میزان رشد در بین بخشهای مختلف را به خود اختصاص داده است.
همچنین سوفسطایی مدیر هوش مصنوعی شرکت معدنی واله اعلام کرد: معدن کاری هوشمند یک انقلاب است نه یک تحول کوچک، بنابراین ممکن است برای رسیدن به آن ناچار به تغییر استراتژیهای سازمان شد.
وی خاطرنشان کرد: حضور صفر در فعالیتهای پرخطر، تلفات جانی صفر و انتشار کربن صفر از مزایای معدنکاری هوشمند است. همچنین کاهش هزینه و افزایش ایمنی در بخش معدن و صنایع معدنی نیز از دیگر مزایای معدنکاری هوشمند است.
سوفسطایی تصریح کرد: نیروی انسانی خبره، آموزش و نوآوری از عوامل مهم در معدنکاری هوشمند است. یکپارچه سازی نتایج و اطلاعات نیز از دستاوردهای مهم و کاربردی معدنکاری هوشمند است که لازمه آن رشد تکنولوژی است.
الکساندر افیموکچین، مدیر بین الملل شرکت زیفراماینینگ، پیشگیری از حوادث را یکی از مزایای کلیدی تحول دیجیتال دانست.
وی ادامه داد: سیستمهای حفاری هوشمند، کنترل کیفیت هوشمند، یکپارچه سازی اطلاعات هوشمند از جمله کاربردهای معدنکاری هوشمند در بخش معدن و صنایع معدنی است که به رشد بهره وری کمک میکند.
نخستین همایش بین المللی تحول دیجیتال در حوزه فولاد، معدن و صنایع معدنی امروز به همت ایمیدرو و با حضور مقامات معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات و صمت و همچنین مشارکت شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی و نیز اعضای هیات علمی دانشگاهها برگزار شد.
منبع: ایمیدرو