تاریخ: ۱۸ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۱۴
بازدید: ۸۲
کد خبر: ۳۲۰۲۱۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
شکوری:

بزرگترین مشکل بخش معدن عدم اجرای اصل ۴۴ است/ معادن به جز حقوق دولتی نباید هیچ پرداختی دیگری داشته باشند

بزرگترین مشکل بخش معدن عدم اجرای اصل ۴۴ است/ معادن به جز حقوق دولتی نباید هیچ پرداختی دیگری داشته باشند
‌می‌متالز - با بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت‌وگویی انجام داده ایم که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش می‌متالز، متن مصاحبه به شرح زیر است:

نمایشگاه امسال ماینکس که بازدید مفصلی هم از آن داشتید، چطور بود؟

ماینکس نمایشگاه خوبی است. با توجه به شرایط تحریم‌ها و عدم حضور شرکت‌های خارجی، چنین نمایشگاه‌هایی در واقع نمایش قدرت توان داخلی هستند. خیلی از مجموعه‌ها در این نمایشگاه حضور داشتند که تولید داخل دارند و ماشین آلات را می‌سازند و در تولید داخل، پیشرفت بسیار خوبی داشتیم.

مجموعه خودمان هم در گذشته ۱۳۰۰ قطعه را به دلیل تحریم و اینکه قطعات را به ما نمی‌دادند، مجبور شدیم بسازیم در حالی که کار ما این نبود، اما بعدا متوجه شدیم که قیمت تمام شده را کاهش داد. به یاد دارم که آن زمان، رولیک را ساختیم که بزرگترین رولیک کشور بود. قیمت آن هفت هزار دلار بود که ما با دو هزار و ۵۰۰ دلار ساختیم و همان کیفیت را داشت.

خیلی از شرکت‌های دانش‌بنیان وارد حوزه معدن و صنایع معدنی شده‌اند و فعالیت می‌کنند که در نمایشگاه امسال ماینکس هم شاهد حضور آن‌ها بودیم. اگر امروز توانمندی‌ها را در نمایشگاه نمایش می‌دهیم که مشتری بگیریم یا ارتباط برقرار کنیم، این نمایش قدرت خودمان هم است.

وقتی رئیس‌جمهور‌ها به خارج از کشور می‌رفتند، دولتی‌ها را می‌بردند. آقای روحانی در هیات‌های خود، فعالان بخش خصوصی را هم همراه با خود می‌برد. در این سفر‌ها به دلیل تحریم‌ها شاید قراردادی با خارجی‌ها منعقد نکردیم، اما خودمان که در هواپیما یا هتل با یکدیگر صحبت می‌کردیم، حتی از توانمندی‌های یکدیگر باخبر نبودیم و پس از آشنایی بیشترین قرارداد‌ها را با یکدیگر منعقد کردیم؛ بنابراین نمایشگاه ماینکس محلی محسوب می‌شود که توانمندی خودمان را به یکدیگر نشان دهیم و قطعات و ماشین آلات موردنیاز را در همین نمایشگاه‌ها پیدا کنیم و نیازی نباشد که از خارج وارد کنیم.

نوآوری‌های جدیدی هم از راه می‌رسند و قطعا اشکالاتی دارند، اما به هر حال قیمت تمام شده آن‌ها به نسبت دستگاه‌های خارجی بسیار پایین‌تر است. اگر ما هم حمایت کنیم، شاید نقصی وجود داشته باشد، اما به مرور برطرف می‌شوند و باید به شرکت‌ها کمک کنیم که خود را ارتقا دهند. من آینده خوبی را می‌بینیم و اگر تحریم‌ها برداشته شوند، این شرکت‌ها با دنیا ارتباط پیدا می‌کنند و به واسطه آمادگی که الان بدست آورده‌اند، پیشرفت بیشتری خواهیم داشت.

به نظر شما در حال حاضر مهمترین مشکلات بخش معدن کشور چیست؟

مشکلات معدن بسیار زیاد است، اما به نظر من، اولین مشکل این است که اصل ۴۴ قانون اساسی، بند‌های ج و الف اجرا نمی‌شود. بخش خصوصی تقویت نمی‌شود و اعتقادی ندارند و واگذاری‌ها هم انجام نمی‌شود. در نتیجه اگر این کار انجام شود، دولت کوچک‌تر شده و دولت کوچک، هزینه کمتری دارد و فشار به فعالان اقتصادی نمی‌آورد، اما امروز مشاهده می‌شود که بیشترین فشار به فعالان اقتصادی وارد می‌شود که غیرقانونی است. براساس ماده ۲۹ قانون معادن به غیر از حقوق دولتی، فعالان اقتصادی نباید هیچ پرداختی دیگری داشته باشند و هر پرداختی که به آن‌ها ضرر بزند یا سودشان را کم کند، دولت حق ندارد این کار را انجام دهد. به تازگی عوارض و مالیات صادراتی یا خسارت آلایندگی از معادن گرفته می‌شود در حالی که هیچ پرداختی برای معادن به جز حقوق دولتی نباید وجود داشته باشد. بزرگترین مشکل این است که با بخش خصوصی هم‌فکری نشده و مشورت گرفته نمی‌شود و بدون کارشناسی، تصمیم گرفته می‌شود که نتیجه آن، نابودی بخش معدن است.

اولویت کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در دوره جدید چیست؟

نخستین جلسه رسمی کمیسیون روز دوشنبه برگزار می‌شود که اولین بحث تعیین اولویت‌هاست تا بر مبنای آن‌ها حرکت کنیم. در این دوره همه تلاش ما این است که اولویت‌بندی کنیم. مشکلات حوزه معدن زیاد است. می‌خواهیم تشکل‌ها را درگیر کنیم و بخشی از اولویت‌ها و چالش‌های بخش معدن را برون‌سپاری کرده و کار‌ها را به تشکل‌های صنفی بسپاریم و نتیجه کار آن‌ها در کمیسیون کارشناسی شود و سپس دولت و مجلس برای سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری از این نتایج استفاده کنند. این بار دو معاون وزیر (حاج‌حسینی و محتشمی‌پور) در کمیسیون حضور دارند که نقطه قوت محسوب می‌شود. مثل سابق، نمایندگان سازمان‌های موثر در تولید هم دعوت می‌شوند. به تازگی وزیر صمت صحبتی کرده بود و گفته بود وزیر التماس است، درست است. وزارت اقتصاد، گمرک، بانک مرکزی، تولید را متاثر می‌کنند، اما از وزارت صمت تبعیت نمی‌کنند.

منبع: ماین نیوز

عناوین برگزیده