به گزارش میمتالز، در ۶ ماهه سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، ۳ میلیون و ۶۹۰ هزار تن بوده که این رقم افزایش ۲۵.۶ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در شش ماهه سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۲ هزار تن و سهم صادرات اسلب، ۱ میلیون و ۹۸ هزار تن بوده است.
در ۶ ماهه سال جاری، صادرات اسلب افزایش ۴۷.۶ درصدی را تجربه کرده است و صادرات بیلت و بلوم ۱۸.۲ درصد افزایش یافته است.
کل صادرات محصولات فولادی کشور در شش ماهه سال ۱۴۰۲، ۱ میلیون ۵۳۸ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۸ درصدی را نشان میدهد، همچنین واردات کل محصولات در ۶ ماهه نخست سال ۶۷۰ هزار تن بوده است که اقزایش ۹۰.۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، ۱ میلیون و ۳۰۷ هزار تن بوده و صادرات این مقاطع در ۶ ماهه سال جاری، ۳.۸ درصد افزایش یافته است. صادرات میلگرد هم در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۲ درصد کاهش یافته است و به ۱ میلیون و ۱۲۳ هزار تن رسیده است.
صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با افزایش ۴۰.۹ درصدی به ۲۳۱ هزار تن رسیده که عمده آن ورق گرم بوده است هم چنین واردات مقاطع طویل فولادی در شش ماه ۱۴۰۲ به ۴۳ هزار تن رسید که رشد ۴.۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
صادرات آهن اسفنجی در شش ماهه سال ۱۴۰۲، ۸۷۴ تن بوده که نسبت به مشابه سال قبل، افزایش ۱۸۰.۱ درصدی را نشان میدهد.
مجموع صادرات فولاد ایران در ۶ ماهه ۱۴۰۲ با ثبت حجم ۵.۲ میلیون تن به سطح شش ماهه سال ۱۴۰۰ رسیده است. به عبارت دیگر، صادرات فولاد کشور به دلایل مختلفی از جمله محدودیتهای انرژی و مقررات ارزی طی ۲ سال اخیر درجا زده است! رشد ۲۵ درصدی صادرات فولاد میانی و رشد ۸ درصدی در صادرات محصولات فولادی در مقایسه با نیمه نخست سال قبل که در واقع به دلیل کاهش شدید صادرات در سال گذشته به واسطه وضع عوارض صادراتی به ثبت رسیده است.
جزئیات صادرات و واردات فولاد ایران در شش ماهه نخست سال جاری را در جدول زیر ببینید.
منبع: چیلان