تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۰۰
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۳۲۰۶۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس مطرح کرد؛

جزئیات دستورالعمل بهره‌برداری از زیرساخت شناسایی، ثبت، نگهداری و گزارشگری عملیات حسابداری شرکت‌های کارگزاری مشخص شد

جزئیات دستورالعمل بهره‌برداری از زیرساخت شناسایی، ثبت، نگهداری و گزارشگری عملیات حسابداری شرکت‌های کارگزاری مشخص شد
‌می‌متالز - منوچهر میرزایی گفت: به منظور ساماندهی زیرساخت‌های Back Office شرکت‌های کارگزاری از حیث شناسایی و ثبت رویداد‌های مالی در دفاتر حسابداری دستورالعمل بهره‌برداری از زیرساخت شناسایی، ثبت، نگهداری و گزارشگری عملیات حسابداری شرکت‌های کارگزاری شهریورماه امسال به تصویب هیات مدیره سازمان رسید و در پانزدهم مهرماه ابلاغ شد.

به گزارش می‌متالز، منوچهر میرزایی، مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس در رابطه با جزئیات دستورالعمل بهره‌برداری از زیرساخت شناسایی، ثبت، نگهداری و گزارشگری عملیات حسابداری شرکت‌های کارگزاری که اخیرا توسط سازمان بورس تصویب و ابلاغ شده است، اظهار کرد: دستورالعمل مذکور در راستای ساماندهی زیرساخت‌های Back Office شرکت‌های کارگزاری از حیث شناسایی و ثبت رویداد‌های مالی در دفاتر حسابداری در شهریورماه امسال به تصویب هیات مدیره سازمان رسید و در پانزدهم مهرماه ابلاغ شد. وضع مقررات در این حوزه برای نخستین بار است که از سوی سازمان صورت می‌گیرد چرا که برخلاف سامانه‌های معاملات آنلاین که دارای مقررات خاص خود بودند، برای سامانه‌های back office شرکت‌های کارگزاری مقرراتی وضع و ابلاغ نشده بود لذا فقدان چنین مقرراتی سبب ایجاد وضعیت آشفته در ثبت و شناسایی رویداد‌های مالی در شرکت‌های کارگزاری مواجه شده بود و اساسا این موضوع مبتنی بر سلیقه مدیران مالی شرکت‌های کارگزاری صورت می‌گرفت.

او افزود: برای برون رفت از شرایط مذکور و ایجاد شفافیت در ثبت و شناسایی رویداد‌های مالی و همچنین انعکاس حداکثری رویداد‌های مالی مربوط به مشتریان توسط شرکت‌های کارگزاری، تدوین مقررات در این حوزه در دستور کار قرار گرفت و پس از طرح دستورالعمل پیشنهادی در کمیته تدوین مقررات، نهایتا دستورالعمل مورد بحث به تصویب هیات مدیره سازمان رسید و به کارگزاران و سایر ذینفعان ابلاغ شد.

مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس تاکید کرد: در راستای اجرای این دستورالعمل دو مرحله پیش‌بینی شده در مرحله نخست پیاده سازی الزامات مرتبط با زیرساخت از حیث مسائل کسب و کاری و فنی را هدف گذاری کردیم و برای آن، مدت یک سال را مد نظر قرار دادیم.

میرزایی گفت: از جمله الزاماتی که به موجب دستورالعمل باید در مرحله نخست و ظرف مهلت زمانی یک سال اجرایی شود، می‌توان به استانداردسازی و اعمال محدودیت در تعریف انواع اسناد حسابداری، اعمال محدودیت زمانی جهت ثبت و اصلاح اسناد حسابداری و همچنین ضرورت انعکاس کامل رویداد‌های مالی مرتبط با مشتریان اشاره کرد.

او افزود: مرحله دوم اجرایی شدن این دستورالعمل مربوط به پیاده سازی ضوابط موضوع تبصره ۲ ماده ۸ دستورالعمل در زیرساخت است، همچنین مقرر شده این ضوابط ظرف مهلت ٣ ماه توسط کانون کارگزاران و با همکاری بورس‌ها تدوین و به سازمان ارسال شود و پس از نهایی شدن در سازمان، جهت پیاده‌سازی در زیرساخت به شرکت‌های کارگزاری ابلاغ شود.

مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس تاکید کرد: به موجب این ضوابط ثبت‌های حسابداری لازم برای پوشش رویداد‌های مالی شرکت‌های کارگزاری و نهایتا کدینگ حسابداری کارگزاران استانداردسازی شده و خارج از استاندارد‌های مقرر در این ضوابط، اساسا امکان شناسایی و ثبت رویداد‌های مالی از شرکت‌های کارگزاری سلب می‌شود. با توجه به حجم فعالیت‌هایی که از حیث کسب و کاری و فنی جهت پیاده سازی این ضوابط در زیرساخت نیاز بود، لذا برای اجرایی شدن این مرحله دو سال زمان در نظر گرفته شد.

میرزایی در پایان گفت: پس از اتمام مهلت‌های مقرر برای هر مرحله، زیرساخت Back Office هر کارگزاری توسط سازمان و بورس‌ها مورد ممیزی‌های کسب و کاری، فنی و امنیت اطلاعات قرار می‌گیرد و صرفا در صورت تامین الزامات مقرر در دستورالعمل در زیرساخت از حیث موارد فوق، شرکت کارگزاری مجاز به بهره برداری از آن خواهد بود. به بیان دیگر در پایان مهلت‌های بیان شده، عملیات شناسایی، ثبت و گزارشگری رویداد‌های مالی در شرکت‌های کارگزاری باید به ساختار‌های استاندارد هدف گذاری شده در دستورالعمل و ضوابط موضوع تبصره ۲ ماده ۸ آن منتقل شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده