تاریخ: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۲
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۳۲۱۴۷
سرویس خبر : زمین شناسی
بهشت کویر کرمان در عمـق ۷۰ متری زمین

کشف دره زیبای «راگه» در جریان اکتشافات معدنی

می متالز - ژئوپارک دره راگه که به دلیل پدیده فرسایش آبی در دشت رفسنجان شکل گرفته است، با عمقی معادل ۷۰ متر و وجود چشمه‌ساران متعدد در عمق زمین از جمله بکرترین و زیباترین مناطق کویری ایران است.
کشف دره زیبای «راگه» در جریان اکتشافات معدنی

به گزارش می متالز، استان کرمان به دلیل گستره پهناور و تنوع، یکی از بی‌نظیرترین شرایط اقلیمی را برای اکوتوریسم در کشور به خود اختصاص داده و جالب اینکه هر از گاهی مکانی جدید و بی‌نظیر از نظر گردشگری در این منطقه شناسایی و معرفی شده و به یکی از قطب‌های اصلی گردشگری تبدیل می‌شود.
دره راگه در نزدیکی شهر رفسنجان از جمله این مکان‌ها است. در کویر اطراف شهر معروف رفسنجان دره‌ای به طول ۲۰ کیلومتر و عمق ۷۰ متر وجود دارد که با عرض ۱۸۰ متر منظره‌ای فوق‌العاده زیبا به وجود آورده است. نکته جالب توجه جاری بودن رودخانه دائمی گیودری در عمق این دره است و بر اساس نظر کارشناسان دره به دلیل فرسایش‌های آبرفتی شکل گرفته و به دلیل ادامه فرسایش، اشکال برخی قسمت‌های دره در حال تغییر است.
نکته قابل توجه درباره این منطقه بکر طبیعی، وجود حیات وحش منحصر به فرد در منطقه است که شامل عقاب، دراج و کبک می‌شود و این دره با منطقه حفاظت شده بدوئیه که پناهگاه آهو در استان کرمان است، تنها چند کیلومتر فاصله دارد و وجود این حیوان نیز در منطقه از سوی افراد محلی گزارش شده است.

 

وجود اشکال زیبای طبیعی در دره کویری

از سوی دیگر، فرسایش‌های آبی در منطقه موجب شده است اشکال بسیار زیبایی در دیواره‌های دره راگه شکل بگیرد که بر زیبایی این منطقه افزوده است.
زیبایی و منحصر به فرد بودن این دره به حدی است که برخی این منطقه را با دشت کلوته‌ای شهداد از نظر ظرفیت‌های گردشگری هم‌سنگ می‌دانند و مسئولان استان کرمان به ویژه در بخش میراث فرهنگی و فرمانداری رفسنجان در حال برنامه‌ریزی در راستای توسعه گردشگری در این منطقه هستند.
اما آنچه مسلم است معرفی و شناخت این دره از سوی یکی از فعالان گردشگری به نام محمدرضا صادق‌زاده، از ۲ سال گذشته است که فعالیت‌های وی موجب شده است این دره در فهرست مناطق بکر گردشگری استان کرمان قرار گیرد.

 

حضور گردشگران حرفه‌ای

هم‌اکنون این دره مکانی برای حضور برخی از تورهای رصد آسمان و دره‌نوردی و کوهنوردی است و مسئولان نیز برای جذب سرمایه‌گذار و تاسیس زیرساخت‌ها با توجه به کمترین آسیب به منظره منطقه، در حال فعالیت هستند.
استان کرمان را می‌توان از جمله متنوع‌ترین استان‌های کشور در زمینه طبیعت‌گردی دانست.
این دره از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است. در برخی دیگر از استان‌ها نیز چنین دره‌هایی وجود دارد اما به این ابعاد، طول و عمق نیست. آنچه دره را زیبا کرده، جاری بودن رودخانه در انتهای دره، طولانی بودن و اشکال منحصر به فرد در دیواره‌های دره است که در اثر فرسایش ایجاد شده است.

 

دره‌ای زیبا

محمدرضا صادق‌زاده، فعال گردشگری که بیشترین نقش را در معرفی این دره داشته است، چندی پیش در بازدید فرماندار رفسنجان و سرمایه‌گذاران گردشگری از این دره اظهار کرد: دره راگه ناشناخته بود اما در جریان یکی از اکتشافات معدنی و برای نخستین بار با این دره اعجاب‌انگیز روبه‌رو شدیم.
وی با اشاره به اینکه این دره با ۱۸۰ متر عرض، ۷۰ متر عمق، ۲۰ کیلومتر طول و ۳۶ هزار هکتار مساحت از شکوه و عظمت ویژه‌ای برخوردار است، می‌افزاید: این جاذبه زیبا در نخستین نگاه، چشم هر بیننده‌ای را خیره و او را مبهوت قدرت خداوند متعال در به وجود آوردن این پدیده کم‌نظیر و اثر طبیعت‌ساز می‌کند.
مجری طرح ژئو پارک راگه توصیه می‌کند کسانی که به قصد طبیعت‌گردی به استان کرمان سفر می‌کنند، از این پدیده کم‌نظیر طبیعی دیدن کنند و از نزدیک شاهد پدیده بکر و خدادادی باشند زیرا هر لحظه بودن در این مکان جان تازه‌ای به آدمی می‌بخشد.

 

سن دره ۲۰ هزار سال است

وی می‌گوید: این دره، حاصل فرسایش آب رودخانه دائمی گیودری بوده و مربوط به دوران چهارم زمین‌شناسی (کواترنری) است که سن آن حدود ۲۰ هزارسال تخمین زده می‌شود.
صادق‌زاده به تماشاگران می‌گوید: باید بیایید و از نزدیک ببینید تا زیبایی این مناظر در عمق وجودتان ریشه بدواند و آنگاه سر تعظیم بر درگاه خالق زیبایی‌ها فرود و سجده شکر به جا آورید.
وی در تشریح موقعیت دره راگه چنین می‌گوید: دره راگه در شمال غربی استان کرمان و جنوب شرقی شهرستان رفسنجان در مسیر گردشگری ۲جاذبه اکوتوریستی استان یعنی روستای تاریخی میمند و کلوت‌های شهداد قرار گرفته است.
صادق‌زاده می‌گوید: به منظور غنی کردن اوقات فراغت گردشگران و اهالی منطقه، یکسری جذابیت تفریحی، تفرجی و ورزشی در کنار دره و نزدیک اکوکمپ راگه ایجاد خواهد شد که شامل دوچرخه سواری استقامتی، شترسواری، اسب و کالسکه‌سواری، موتور ۴چرخ، راپل، طی کردن عرض دره با عبور از پل معلق، بانجی جامپینگ (پرش از ارتفاع)، سورتمه‌سواری داخل دره، صخره‌نوردی، مسابقات رالی کویر، پرواز با چتر پاراسل بر فراز دره، مسابقات اهداف پروازی (تراپل)، زیپ لاین و آستروتوریسم یا گردشگری نجوم خواهد بود.
او به فعالیت‌های آغازین احیای این طرح از آذر ۹۲ اشاره می‌کند و می‌گوید: زمانبر بودن مکاتبه‌های اداری، از موانع اجرایی طرح منطقه گردشگری دره راگه است.
مجری طرح ژئوپارک راگه از ایجاد یک اقامتگاه بوم‌گردی (اکوکمپ) در نزدیکی دره به منظور اقامت کوتاه‌مدت گردشگران تا پایان سال خبر می‌دهد و هزینه اجرای مرحله نخست این طرح را بیش از ۲۰ میلیارد ریال اعلام می‌کند.
وی معتقد است خروج شهر رفسنجان از اقتصاد تک‌محصولی پسته و قرار گرفتن در فهرست جاذبه‌های گردشگری کشور، در گرو بهره‌برداری از منطقه نمونه گردشگری دره راگه است.
استان کرمان دارای ظرفیت‌های زیادی است و استاندار کرمان نیز مثبت به جذب سرمایه در این بخش نگاه می‌کند و سیاست‌گذاری‌ها با هدف توسعه گردشگری در کرمان انجام شده است.

عناوین برگزیده