به گزارش میمتالز، فولاد خوزستان، در مقام دومین تولیدکننده فولاد و نخستین صادرکننده فولاد کشور قرار دارد. در سال گذشته فولاد خوزستان سه درصد ارزآوری غیرنفتی را در کشور به خود اختصاص داده است. این شرکت تمام ارز حاصل از صادرات را در اختیار دولت قرار داده است. این مطالب را «علیرضا مخبر دزفولی» قائممقام شرکت فولاد خوزستان در نشست خبری خود در حاشیه نمایشگاه و سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۲ عنوان کرد و در ادامه به پروژههای زیستمحیطی این فولادسازی پرداخت.
مخبر در پاسخ به خبرنگار «میمتالز» که در زمینه ایمنی چه اقداماتی انجام دادهاید، عنوان کرد: در بحث ایمنی مهمترین موضوعی که نشاندهنده آن است که در فولاد خوزستان اقدامات باارزش انجام دادهایم، آن است که با اجرای طرحهایی حوادث ما حدود ۹۰ درصد کاهش داشته و سه سال حادثه بدون فوت را پشتسر گذاشتهایم و حدود ۷۰ درصد حوادث شدید نیز در این مجموعه کاهش یافته است.
مخبر همچنین با پرداختن به مسائلی محیط زیست در فولاد خوزستان عنوان کرد: فولاد خوزستان در ارزیابی شرکتهای بزرگ اقتصادی در سطح کشور، در راستای مسوولیتهای اجتماعی با تمرکز بر فعالیتهای زیستمحیطی، تندیس زرین را دریافت کرده است.
وی در ادامه با اشاره به چالشهای زیستمحیطی در واحدهای فولادسازی عنوان کرد: یکی از چالشهای واحدهای فولادسازی که سبب آلودگی هوا میشود، موضوع بهروز نبودن فناوری است. بیشتر شرکتهای بزرگ در کشور مربوط به ۳۰ تا ۴۰ سال قبل است و بهروز کردن آنها باوجود تحریمها، بسیار مشکل و هزینهبر است.
مشکل دیگر واحدهای فولادسازی، نزدیک شدن شهرها به این واحدهاست. در سالهای گذشته واحدهای فولادسازی در کنار شهرها ساخته شدهاند که هماکنون با گسترش شهرنشینی، شهرها به این واحدهای فولادسازی نزدیک شدهاند و امکان انتقال این واحدها نیز وجود ندارد، به همین دلیل مجبور هستیم که برای کنترل غبار، ایجاد فضای سبز، کنترل پساپ و بازچرخانی هزینههای بسیاری را پرداخت کنیم.
قائم مقام فولاد خوزستان در ادامه خاطرنشان کرد: ما در فولاد خوزستان در حوزه کنترل غبار پروژهای را تعریف کردهایم که حدد ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. این پروژه با عنوان «توری باد» تنها پروژه در کل کشور است و در خاورمیانه تنها در یک کشور و در اندازه یکچهارم فولاد خوزستان اجرا شده است. در کل دنیا دو یا سه کشور به سراغ این پروژه رفتهاند که یکی از این کشورها، برزیل است. این پروژه حدود ۸۵ درصد آلایندگی هوا را کنترل کرده است. طراحی این پروژه با توریهای مخصوصی با جنس خاص است که ۲۸ متر ارتفاع دارند. در فولاد خوزستان حدود ۴۰ هکتار را با این توری پوشش میدهیم.
قائم مقام فولاد خوزستان در پاسخ به این پرسش که برای تامین آب فولاد خوزستان چه اقداماتی انجام دادهاید، گفت: ما به رودخانه کارون دسترسی داریم، با این وجود یک تصفیهخانه بزرگی را با ظرفیت ۳ هزار مترمعکب در ساعت برای تصفیه کارون راهاندازی کردیم، همچنین فاضلاب شهری را نیز بازچرخانی میکنیم که آب از کارون برنداریم و حدود ۶۰ درصد آب پساب را به چرخه تولید برمیگردانیم تا کمترین لطمه را به کارون وارد کنیم.
مخبر همچنین با اشاره به مسوولیتهای اجتماعی فولاد خوزستان عنوان کرد: ساخت ورزشگاه شهدای فولاد خوزستان یکی از فعالیتهای این شرکت است. نگهداری این مجموعه سالانه دهها میلیون تومان برای فولاد خوزستان هزینه دارد.
در سه سال اخیر ۳۰ دستگاه غبارگیر در فولاد خوزستان بهصورت شبانهروزی فعال بودهاند.
همچنین اقدامات مهمی برای فضای سبز انجام دادهایم. براساس الزامات زیستمحیطی ما باید صد هکتار فضای سبز ایجاد میکردیم، هماکنون فضای ایجادشده توسط فولاد خوزستان ۵۳۴ هکتار است، یعنی بیش از ۵ برابر الزامات زیستمحیطی ما بوده است که ۸۰ درصد این فضای سبز با آبیاری قطرهای انجام میگیرد.
البته نخستین وظیفه ما در راستای مسوولیتهای اجتماعی، اشتغالزایی است.