به گزارش میمتالز، مهدی کاردان کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در تحلیلی که از نماد شرکت سیمان سپاهان (سپاها) ارائه داد، ابراز داشت: چنانچه بخواهیم به تحلیل تکنیکال نماد سپاها بپردازیم قبل از آن کافیست راجع به یکی از الگوهای کلاسیک صحبت کنیم و شرایطش را بیان نماییم و بعد از آن فقط باید دید که آیا با نمودار نماد سپاها قابل تطبیق است یا خیر؟!
کاردان با بیان اینکه در تحلیل تکنیکال الگویی داریم به نام الگوی مثلث متقارن، تشریح کرد: الگوی مثلث متقارن یک الگوی ادامه دهنده میباشد، یعنی اگر روند قبل از شکل گیری این الگو صعودی باشد بعد از خروج از این الگو به روند خود ادامه میدهد و همچنین اگر نزولی باشد به روند نزولی خود ادامه میدهد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه الگوی مثلث متقارن معمولاً از پنج موج A، B، C، D، E شکل میگیرد، ادامه داد: این موجها بین دو ناحیه حمایتی و مقاومتی داینامیک همگرا در حال نوسان است و در نهایت زمانی میتوانیم بگوییم این الگو تکمیل شده است که نمودار کندلی از ضلع بالا که یک ناحیه مقاومتی است خروج کند و بالای آن تثبیت شود.
کاردان همچنین با عنوان ناحیههای حمایتی و مقاومتی نماد (سپاها) تأکید کرد: مقاومتهای پیش روی نماد سپاها در این محدوده؛
۲۳۲۵۶ ریال
۲۴۸۰۶ ریال
و حمایتهای آن؛
۲۰۲۵۰ ریال
۱۹۰۳۵ ریال
و ۱۷۸۲۹ ریال میباشد.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین گفت: نماد (سپاها) که در بازار اول تابلوی اصلی بورس قرار دارد در مورخ ۱۴۰۲/۷/۱۰ آخرین روز کاری هفته، حجم معاملات پایینی را تجربه کرد (۹۰۳۱۸۱ سهم)، اما این موضوع را میتوان به شرایط تکنیکالی این سهم ارتباط داد چراکه در یک دوران رنج و خنثی تعداد معاملات و ارزش معاملات پایین میآید و برای خروج از این شرایط و شروع یک روند نیاز به افزایش تقاضا و ورود نقدینگی میباشد، اما نکته ایی که وجود دارد چیست؟ همانطور که گفته شد معمولاً مثلثها پنج موج دارند که تا اکنون سه موج A، B، C آن ساخته شده است.
وی افزود: همچنان باید بدانیم که نوسانات کوتاه مدت در این سهم میتواند وجود داشته باشد چراکه هر چه به انتهای مثلث نزدیکتر میشویم طول موجها کوچکتر میشوند، چنانچه قیمت بتواند ضلع بالا (مقاومت) را بشکند از این دوران رنج و خنثی خارج میشویم.
کاردان در نهایت برای ورود و خروج از یک سهم توجه به مسائل بنیادی و تابلوی آن سهم را لازم و ضروری دانست.
منبع: تحلیل بازار