تاریخ: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۰۵
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۳۲۲۸۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آیا کارخانه سیمان می‌تواند اولین صنعت ورودی به آبدانان لقب گیرد؟

آیا کارخانه سیمان می‌تواند اولین صنعت ورودی به آبدانان لقب گیرد؟
‌می‌متالز - شهرستان آبدانان از معدود مناطقی است که با وجود قدمت زیاد و پتانسیل‌های مهم، اما ردی از صنعت و صنایع بزرگ تولیدی در آن دیده نمی‌شود و همواره از بیکاری رنج برده و موضوع اشتغال حلقه گمشده این سامان می‌باشد.

به گزارش می‌متالز، موضوع «صنعت» شعاری بوده که همواره در ادوار مختلف مطرح و ایجاد اشتغال دغدغه مردم این سرزمین بوده است ولیکن تا کنون اتفاقی رخ نداده تا این منطقه بکر مانده و خبری از صنعتی شدن نباشد.

اینک پس از مدت‌ها زمزمه‌هایی مبنی بر ورود صنعت به این خطه به گوش می‌رسد و حکایت کارخانه سیمانی که قرار بود ۱۲ سال پیش نجات بخش آبدانان شود سر زبان‌ها افتاده و خبر از احیای این کارخانه توسط سرمایه گذاری که مصمم به اجرای آن می‌باشد مبحث محافل شده است.

در گفتگو با قائم مقام مدیرعامل پروژه احداث کارخانه سیمان آبدانان زاگرس از راه اندازی مجدد این کارخانه خبر داد و گفت: ۱۲ سال پیش بنابر مصوبه هیات دولت وقت قرار شد کارخانه سیمان در منطقه آب انار آبدانان احداث گردد، اما بنا به عدم همکاری بانک‌های عامل در خصوص تامین تسهیلات مورد نیاز جهت راه اندازی کارخانه این پروژه پس دو سال عملیات اجرایی در سال ۱۳۹۲ متوقف گردید.

محمد حسین همتی افزود: اینک پس از دو سال و نیم تلاش بی وقفه از سال ۱۴۰۰ تا کنون تیم جدید با ایده‌های نو درصدد راه اندازی این کارخانه می‌باشد و حتی بخش اعظمی از کار‌های زیرساختی آن نیز انجام گرفته است.

وی با اشاره به بروزرسانی مجوز‌ها در خصوص زیرساخت‌ها اظهار کرد: تامین آب شرب و همچنین آب صنعتی، برق کارگاه و نیز برق ایستگاه پمپاژ، راه‌های دسترسی و. اقداماتی انجام گرفته و یا در حال انجام می‌باشد.

همتی در رابطه با راه اندازی کامل پروژه بیان داشت: از آنجا که پروژه سنگین و پر هزینه (بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار ریالی و ارزی) می‌باشد لذا رایزنی‌های لازم در خصوص تامین بخشی از تجهیزات آن از کمپانی‌های اروپایی انجام و با توجه اکید به سخنان رهبر فرزانه انقلاب مذاکرات لازم در خصوص مابقی تجهیزات که امکان ساخت و تولید آن در داخل کشور فراهم است با شرکت‌های داخلی صورت گرفته و با توکل به خداوند متعال طی مراحل مختلف و با مشاوره کارشناسان خبره این پروژه مهم عملیاتی خواهد شد که امید است مردم خونگرم حوزه جنوبی بالاخص شهرستان آبدانان از مزایای آن برخوردار شوند.

وی در ادامه به استقرار کارگروه تخصصی در دفتر مرکزی این شرکت واقع در تهران و همچنین به دایر بودن دفاتر کارخانه در ایلام و آب انار اشاره و افزود: هم اینک حدود ۴۰ نفر در دفاتر این شرکت و سایت کارخانه مشغول به کار بوده و پیش بینی می‌شود طی روز‌های آتی این تعداد به چند برابر افزایش یابد و همچنین با بهره برداری از پروژه به صورت مستقیم ۶۵۸ نفر و غیر مستقیم ۲۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا بلاخره صنعت به آبدانان خواهد آمد یا نه؟

منبع: تابناک

عناوین برگزیده