به گزارش میمتالز، طلا به علت ویژگیهای خاصی که دارد، حجم بالایی از معاملات را در بورس MCX به خود اختصاص میدهد. ایجاد تنوع در سبد داراییها، امکان ایجاد سپر در برابر تورم، نقدشوندگی و ویژگیهای دیگر این فلز گرانبها سبب شده است تا معاملهگران و سرمایهگذاران نسبت به معامله این کالا و مشتقات مرتبط با آن، استقبال زیادی از خود نشان دهند. همچنین تنوع محصولات مبتنی بر طلا این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا متناسب با نیاز خود در ابزار متناسب سرمایهگذاری نمایند.
در شکل ذیل، ارزش تمام معاملات قراردادهای مبتنی بر طلا در بورس چندکالایی هند در شش ماه متوالی از سال ۲۰۲۳ نشان داده شده است.
در بورس چندکالایی هند، قراردادهای آتی شمش طلا با نماد GOLD در واحدهای معاملاتی "یک کیلوگرمی" و قراردادهای آتی شمش طلا با نماد GOLDM در واحدهای معاملاتی "۱۰۰ گرمی" معامله میشود. همچنین دو نماد GOLDGUINEA و GOLDPETAL برای معاملات طلا در واحدهای کوچکتر طراحی شده که در آنها اندازه قرارداد به ترتیب ۸ گرمی و یک گرمی است. در شکل ذیل، حجم معاملات انواع قراردادهای آتی مذکور در بورس چندکالایی هند در سه ماه متوالی در سال ۲۰۲۳ نشان داده شده است.
علاوه بر قراردادهای آتی مذکور، قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی برای دو نماد GOLD و GOLD MINI نیز در بورس MCX معامله میشود. در شکل ذیل، حجم و ارزش معاملات قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی برای این دو نماد، در سه ماه متوالی از سال ۲۰۲۳ نشان داده شده است. (نمودار میلهای که حجم معاملات را نشان میدهد، مربوط به محور عمودی سمت چپ و نمودار خطی که ارزش معاملات را نشان میدهد، مربوط به محور عمودی سمت راست است.)
در بورس چندکالایی هند نیز مشابه با بورس کالای ایران، قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر آتی از ارزش معاملات کمتری نسبت به قراردادهای آتی مربوط به خود برخوردار هستند. در شکل ذیل، ارزش معاملات قراردادهای آتی و اختیار معامله مبتنی بر آتی برای دو نماد GOLD و GOLD MINI مقایسه شده است.
منبع: کالاخبر