تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۲۳
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۳۲۵۰۹
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

تغییر نام یک دفتر، کارکرد ۳ ماهه معاونت مسکن وزارت راه

می متالز - در حالی حدود سه ماه از تغییر معاون مسکن و ساختمان وزیر راه می‌گذرد که در این مدت به جز تغییر نام دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن برنامه‌ مشخصی که بتوان به تاثیرگذاری آن در بازار مسکن در آستانه تابستان امیدوار بود توسط این معاونت ارائه نشده است.
تغییر نام یک دفتر، کارکرد ۳ ماهه معاونت مسکن وزارت راه

به گزارش می متالز، 24 دیماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی در اقدامی ناگهانی سه معاون مسکنی خود را تغییر داد. بر اساس حکم محمد اسلامی، مازیار حسینی در معاونت امور مسکن و ساختمان جایگزین حامد مظاهریان، محمد پژمان مدیرعامل سابق سازمان ملی زمین و مسکن جایگزین هوشنگ عشایری در شرکت بازآفرینی شهری و فرزانه صادق مالواجرد جایگزین محمدسعید ایزدی  در معاونت شهرسازی و معماری شد.

در شرح وظایف این معاونت 13 عنوان آمده است که "سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت بر تأمین مسکن متناسب با نیاز و تنظیم بازار"، "سیاستگذاری به منظور تأمین زمین و تجهیز منابع برای اجرای برنامه‌های مسکن"، "راهبری نهادهای مدیریتی بخش مسکن از قبیل شورای عالی مسکن و کارگروه مسکن" و "جلب مشارکت بخش خصوصی و تعاونی در سرمایه‌گذاری بخش مسکن" از مهم‌ترین آنها محسوب می‌شود.

از مرداد ماه سال 92 همزمان با انتقادات فراوان به طرح مسکن مهر از سوی وزیر مستعفی راه و شهرسازی، همواره از طرح مسکن اجتماعی به ‌عنوان برنامه دولت به‌عنوان جایگزین طرح مذکور نام برده می‌شد. طرحی که البته پس از گذشت حدود 6 سال همچنان روی کاغذ باقیمانده و خبری از اجرای آن نیست. از سوی دیگر طی سالی که گذشت قیمت مسکن به گواه آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی نسبت به سال پیش از آن (96) حدود دو برابر شد، مسئله‌ای که ضرورت تدوین و اجرای برنامه‌های حمایتی از سو دولت برای تناسب عرضه و تقاضا را یادآور شد.

در این شرایط اما معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به خصوص در سه ماه اخیر به جز برگزاری جلسات پیاپی بررسی برنامه ساخت 400 هزار واحد مسکونی (100 هزار واحد در بافت‌های فرسوده، 100 هزار واحد توسط بنیاد مسکن و 200 هزار واحد در شهرهای جدید) و البته تغییر نام دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن کار دیگری انجام نداده است.

اوایل بهمن ماه سال گذشته معاون امور مسکن و ساختمان با بیان این‌که اشرافی به سامانه ملی املاک و اسکان ندارم گفته بود:  در مدت کوتاهی که در معاونت مسکن و ساختمان مشغول شده ام، اولین کارم این بوده که سوابق را بررسی کنم البته باید برای کارها اولویت هم داشته باشیم.

وی بیان کرد: وزیر راه و شهرسازی تصمیمی بر این گرفته تا معاون مسکن و ساختمان به‌عنوان معاون هماهنگ کننده حوزه مسکن فعالیت کند؛ یعنی سازمان‌هایی مانند سازمان ملی زمین و مسکن، بنیاد مسکن،‌ شرکت بازآفرینی شهری ایران، شرکت عمران شهرهای جدید و... باید بتوانیم بین اینها هماهنگی ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: مردم از ما تولید مسکن را انتظار دارند، نام، اسم‌ها و معاونت‌ها مهم نیستند زمانی اینها با اهمیت می‌شوند که بتوانند به تولید مسکن کمک کنند. در آینده نزدیک سعی می‌کنیم این مسائل را ساماندهی کنیم.دید و سوابق وزیر راه اجرایی است و سعی می‌کنیم شعار معروف "عالی، دشمن خوب" را هم یادمان باشد. امکان دارد برخی چیزها خیلی خیلی خوب باشد اما ما را سال‌ها از دستیابی به هدف دور کند.

حسینی با بیان "هیچ وقت نمی‌توانید الان درباره زمان راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان زمان بخواهید حتی حدودا هم" گفت: باید ببینیم هدف ما چیست و دنبال چه می‌گردیم. این سامانه به شکلی به درد ما می‌خورد.

وی در پاسخ به پرسش مبنی بر این‌ که یعنی تاکنون مشخص نشده هدف از راه‌اندازی این سامانه چیست، افزود: شما یک سئوال مشخص درباره یک موضوع کردید در زمان مشخص به آن پاسخ می‌دهم، بنده الان به این موضوع اشراف ندارم.

2 ماه دیگر یعنی از اواسط خردادماه و اوایل تابستان نقل و انتقال مستاجران آغاز می‌شود، کارشناسان و فعالان بازار پیش بینی ناخوشایندی از میزان افزایش نرخ اجاره‌بها دارند که از افزایش قیمت مسکن در سال 97 و تورم لجام‌گسیخته نشأت گرفته است. در این بین با وجود تاکیدات پیاپی وزیر راه و شهرسازی و برگزاری جلسات متعدد معاون وی، مشخص نیست معاون مسکن و ساختمان که به گفته حسینی "هماهنگ کننده حوزه مسکن" است چه برنامه مشخصی برای بخش اجاره‌نشینی دارد. طی سه ماه اخیر معاون تازه وارد وزیر راه و شهرسازی بر خلاف عالی‌ترین مقام وزارت راه و شهرسازی چندان پاسخگوی رسانه‌ها نبوده و در معدود مصاحبه‌های خود به بیان کلیات بسنده کرده و از بیان جزیئات احتمالی برنامه‌های این معاونت برای بازار مسکن خودداری کرده است.

عناوین برگزیده