تاریخ: ۰۷ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۳۵
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۳۲۵۵۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پتانسیل ۲۰‌ میلیارد دلار تجارت با عراق

پتانسیل ۲۰‌ میلیارد دلار تجارت با عراق
‌می‌متالز - نماینده ویژه تجاری ایران در عراق ضمن اشاره به ظرفیت تجارت ۲۰‌میلیارد دلاری بین ایران و عراق، گفت: به دلیل فاصله زیاد بین صادرات و واردات با عراق، این کشور تمایلی به برقراری تجارت آزاد ندارد.

به گزارش می‌متالز، فرزاد پیلتن نماینده ویژه تجاری ایران در عراق در مورد وضعیت تجارت ایران و عراق، اظهار کرد: طی ۶ ماهه ابتدای سال‌جاری حدود ۴.۵میلیارد دلار کالا از ایران به عراق صادر شده و حدود ۱۵۰‌میلیون دلار کالا از کشور مذکور به ایران وارد شده‌است.

وی افزود: با توجه به اینکه دوره ماموریت رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق به پایان رسیده‌است، سازمان توسعه‌تجارت ایران به‌منظور حفظ فعالیت دفتر رایزنی بازرگانی مذکور، ضمن تعیین و معرفی نماینده ویژه موقت تجاری در کشور مذکور، در حال بررسی و انتخاب ۳ رایزن جدید بازرگانی جهت اعزام به کشور مذکور است. پیلتن ادامه داد: علاوه‌بر این، سازمان توسعه‌تجارت ایران در راستای توسعه فعالیت‌ها و گسترش سطح خدمات خود به تجار دو کشور، در حال بررسی شرایط و الزامات ایجاد شعبه خود در این کشور است. مدیرکل سابق غرب آسیای سازمان توسعه‌تجارت ایران در مورد میزان ظرفیت تجارت دو کشور تصریح کرد: ظرفیت‌های افزایش روابط تجاری دو کشور با احتساب صادرات کالا، خدمات، برق و گاز حدود ۲۰‌میلیارد دلار برآورد شده‌است.

به گفته پیلتن، رقبای اصلی ایران در بازار عراق کشور‌های چین و ترکیه هستند. مشاور رئیس سازمان توسعه‌تجارت ایران در مورد اینکه احتمال برقراری تجارت آزاد یا تعرفه ترجیحی با عراق وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه تجارت میان ایران و عراق یک طرفه و عمدتا شامل صادرات از ایران به عراق است، به‌رغم پیگیری‌های مختلف در سال‌های گذشته، دولت عراق تمایلی برای مذاکره و امضای توافق در هیچ‌یک از زمینه‌های مذکور ندارد. وی افزود: بر این اساس، افزایش واردات از عراق و شکل‌گیری موازنه تجاری میان دو طرف می‌تواند در آینده شرایط امضای چنین توافق‌هایی را فراهم کند. نماینده ویژه تجاری ایران در عراق در پاسخ به این سوال که چندی پیش گفته شد عراق دلار را در بازار داخلی خود به رسمیت نخواهد شناخت؛ این سیاست چه تاثیری در رابطه تجاری ایران و عراق می‌گذارد، تصریح کرد: سیاست‌های ارزی کشور‌ها واجد فرصت‌ها و تهدید‌هایی برای تجارت خارجی آنهاست. عراق هم از این قاعده مستثنی نیست. وی افزود: اتخاذ این سیاست احتمالا بخشی از معاملات تجاری بین تجار دو کشور را به‌صورت غیرمستقیم تحت‌تاثیر قرار خواهد داد، ولی الزاما به‌معنای اثرگذاری منفی بر روابط تجاری با دیگر کشور‌ها از جمله ایران تلقی نمی‌شود. پیلتن در مورد وضعیت مبادلات بانکی و پولی با عراق نیز گفت: مبادله ارز میان فعالان تجاری دو کشور به دلیل قطع روابط بانکی دو کشور، عمدتا از طرق غیربانکی صورت می‌گیرد. وی افزود: البته این نوع شیوه مبادله ارز از دوره قبل از اعمال تحریم‌ها نیز میان فعالان تجاری دو کشور و به دلیل کوچک بودن مقیاس بسیاری از معاملات تجاری فی‌مابین، رایج بوده‌است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده