به گزارش میمتالز، در ششماهه اول امسال، کشور رشد اقتصادی حدود ۷.۵درصد را تجربه کرده است. به گواه آمار اقتصاد کشور در مسیر رشد و رونق قرار دارد. او تصریح کرد: استمرار فرآیند رشد اقتصادی و رشد شاخصهای تولید صنعتی و خدمات و رشد تامین کالاهای واسطهای و سرمایهای و بهبود رشد نرخ تشکیل سرمایه و دیگر شاخصهای پیشنگر حکایت از بهبود فرایند تولید و رشد اقتصادی دارد. مقصودی تاکید کرد: کنترل ترازنامه بانکها باعث شده است رفتار بخش پولی منطقیتر شود و از هجمه منابع پولی به بخشهای غیرمولد جلوگیری شود. قاعدهمند کردن بازیگران بخش پولی اقتصاد موجب شده که اقتصاد از نااطمینانی و عدم انسجام تا حدی خارج شود؛ لذا اقتصاد تا حدی پیشبینیپذیرتر از گذشته شده و موجب شده سرمایههای بخش مردمی به سمتوسوی کسبوکارهای مولد هدایت شود. این به نوبه خود تاثیر مثبتی بر رشد اقتصادی گذاشته است و تداوم این روند، فرآیند رشد اقتصادی را بهبود خواهد داد.
او تاکید کرد: این عوامل نشان میدهد دولت با پرهیز از تصمیمات عجولانه و رفتارهای هیجانی که در دولتهای قبل مرسوم بوده است، از اقدامات شوک آفرین در اقتصاد پرهیز کرده است تا اقتصاد در مسیر باثباتی حرکت کند. رئیس امور اقتصاد کلان افزود: لایحه بودجه ۱۴۰۳ به گونهای طراحی شده است که متکی به منابع غیرواقعی نیست. این بودجه مبتنی بر عملکرد بودجه ۱۴۰۲ و با رویکردی واقعگرایانه نوشته شده است، نه مبتنی بر آرزوها و آمالی که تعهدات غیرقابلپاسخگویی برای دولت ایجاد کند. تعهداتی که عدم تحقق آنها در سالها و دهههای قبل، آسیبهای زیادی به سرمایه اجتماعی کشور وارد کرده و اعتمادبخشی مردم را نسبت به برخی از رفتارهای دولتها کاهش داده است. مقصودی تصریح کرد: بودجه ۱۴۰۳ را نمیتوان با عینک انقباضی یا انبساطی بودن ارزیابی کرد. این بودجه را باید براساس مقدورات و امکانات دولت در شرایط فعلی اقتصادی به بوته نقد گذاشت.
چنانچه نظریهپردازان و متفکران اقتصادی برای تامین منابع مالی بودجه بهنحویکه قابل تحقق و کمآسیب باشد و اقتصاد را وارد مخاطرات مختلف نکند، راهکاری دارند، دولت قطعا مشتاق به شنیدن است؛ چرا که اگر چنین منابعی وجود داشته باشد، دولت بهطور پیشدستانه مایل است آنها را برای رفع مشکلات کشور و مردم به کار گیرد. اما چنانچه چنین منابعی در دسترس نیست، باید به دولت حق داد که مردم را گرفتار مخاطرات زیانآور از محل دستیابی به منابعی که اقتصاد کشور را متضرر میسازند نکند.
منبع: دنیای اقتصاد