به گزارش میمتالز، جمشید حسامی با بیان اینکه با کاهش قیمتهای فولادی، مصرفکنندگان خرید را متوقف کردند، اظهار داشت: در سال جاری از حدود تیرماه بازار وارد یک رکود شد که این روند تا امروز ادامه دارد. البته در اوایل سال ۱۴۰۲ تا حدودی وضعیت عرضه و تقاضا خوب بود؛ اما به تدریج با کاهش قیمت، رکود در بازار آهن حاکم شد. از طرفی، مصرف کننده اصلی بازار، دولت است؛ به گونهای که ۸۰ تا ۹۰ درصد مصرف کننده آهن آلات تولیدشده توسط پروژههای دولتی مصرف میشود.
وی افزود: این درحالیست که در چند وقت اخیر، بودجه دولت برای پروژههای نیمه تمامی صرف میشود که از مرحله مصرف آهن آلات عبور کرده است. به همین دلیل خریدار اصلی یعنی دولت نیز در گود نیست و تولید با تقاضا همخوانی ندارد.
فعال بازار فولاد تصریح کرد: از سوی دیگر، میتوان گفت صادرات محصولات نهایی به اندازه کافی صورت نمیگیرد و بر همین اساس، در بسیاری از کارخانجات، موجودی بیش از حد وجود دارد.
حسامی با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۳ در خصوص ساخت یک میلیون مسکن در سال آینده گفت: در صورتی که ساخت و ساز در کشور به جریان بیفتد، قطعاً تا حدودی میتواند در روند خرید و فروش فولاد تأثیرگذار باشد. البته عملی شدن این اتفاق بعید به نظر میرسد؛ چرا که همزمان با آن، باید بحث تورمی نیز کنترل شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی، مقرر شده بود در چهار سال ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی، ۴ میلیون مسکن احداث شود. طبق این استراتژی باید تا امروز یک و نیم میلیون واحد مسکن ساخته میشد که طی این مدت، حتی یک دهم آن ساخته نشده است.
منبع: فولادبان