تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۱۴
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۲۷۳۱۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تازه‏‏‌ترین گزارش یونیدو نشان می‌دهد

تولید صنعتی جهان در رکود

تولید صنعتی جهان در رکود
‌می‌متالز - تازه‌ترین گزارش فصلی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) نشان می‌دهد که رشد تولید صنعتی جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، بسیار کند بوده است. در واقع، تولید صنعتی جهانی تنها ۰.۴‌درصد رشد داشته که این رشد در مقایسه با سه ماهه قبل بسیار اندک و تنها ۰.۱‌درصد بوده است.

تولید صنعتی جهان در رکود

به گزارش می‌متالز، به‌طور کلی، چالش‌های مداوم در این دوره، از جمله اقداماتی که برای کنترل تورم جهانی اتخاذ شده اند، تقاضای کل را تحت‌تاثیر قرار داده‌اند. علاوه بر این، اختلالات مداوم زنجیره تامین، کمبود نیروی کار متخصص در برخی صنایع، پیامد‌های درگیری در اوکراین و همچنین بلایای طبیعی فزاینده، اقتصاد جهانی و به‌ویژه بخش تولیدی را تحت‌تاثیر قرار داده‌اند.

در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، تولید در بیشتر مناطق جهان کاهش یافت. تنها استثنا آسیا و اقیانوسیه بود که تولید آن ۱.۸‌درصد افزایش یافت و دوباره بهترین عملکرد منطقه‌ای را به دست آورد. در مقابل، تولید آمریکای شمالی در مقایسه با سال گذشته ۰.۸‌درصد کاهش یافت، در حالی که آفریقا، اروپا و همچنین آمریکای لاتین و منطقه کارائیب با کاهش بیش از یک‌درصدی مواجه شدند.

آسیا و اقیانوسیه تنها منطقه‌ای بود که در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ شاهد رشد تولید صنعتی بود. تولید این منطقه ۱.۸‌درصد افزایش یافت که بالاترین نرخ رشد در بین همه مناطق جهان بود. این رشد به لطف عملکرد چشمگیر چین، موتور اصلی این منطقه، امکان پذیر شد. تولید چین در مقایسه با زمان مشابه در سال ۲۰۲۲، ۳.۵‌درصد افزایش یافت. تولید صنعتی چین در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به سه ماهه قبل نیز ۱.۱‌درصد رشد داشته است.

عملکرد تولید سایر کشور‌هایی که مشارکت قابل توجهی در تولید آسیا و اقیانوسیه دارند، متفاوت بود. از یک‌سو، هند، اندونزی، فیلیپین و عربستان‌سعودی در مقایسه با سال گذشته بیش از ۵‌درصد رشد کردند و از سوی دیگر، ژاپن، جمهوری کره و تایوان چین با کاهش قابل توجه تولید مواجه شدند.

تولید صنعتی اروپا در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ با ۱.۷‌درصد کاهش مواجه شد که این کاهش، هم در مقایسه با سه ماهه قبل و هم در مقایسه با سال گذشته رخ داد. کاهش تولید در اکثر کشور‌های اروپایی مشاهده شد، اما کشور‌هایی نیز وجود داشتند که رشد مثبتی را تجربه کردند. به‌عنوان مثال، تولید در آلمان، ایرلند، ایتالیا و اسپانیا کاهش و در دانمارک، یونان، سوئیس و انگلستان افزایش یافت.

رشد تولید صنعتی در آمریکای لاتین و کارائیب و آمریکای شمالی از ابتدای سال ۲۰۲۲ به طور مداوم کاهش یافته است. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، این دو منطقه به ترتیب ۱.۴‌درصد و ۰.۸‌درصد کاهش تولید را تجربه کردند. در میان بزرگ‌ترین اقتصاد‌های آمریکای لاتین، مکزیک تنها کشوری بود که رشد ۰.۴ درصدی را ثبت کرد. آرژانتین (۳ درصد)، برزیل (۰.۹ درصد) و ایالات‌متحده آمریکا (۰.۸ درصد) کاهش تولید را تجربه کردند. کانادا نیز در سه ماهه جاری با یک‌درصد کاهش تولید مواجه شد.

داده‌های تفکیک شده نشان می‌دهد که فعالیت صنعتی در اقتصاد‌های صنعتی با درآمد بالا در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، ۲.۴‌درصد افت کرده است. در همین حال، گروه اقتصاد‌های صنعتی با درآمد متوسط (از جمله چین) در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، ۲.۸‌درصد رشد تولید داشته که به دلیل سهم بالای تولید صنعتی چین در این گروه است.

در گروه اقتصاد‌های صنعتی نوظهور که از اقتصاد‌های با درآمد کم و متوسط تشکیل شده است، بخش تولید در سال‌های اخیر پویایی قابل توجهی از خود نشان داده است. این گروه از اقتصاد‌ها توانسته اند از میانگین جهانی پیشی بگیرند. در سه‌ماهه سوم سال‌جاری، اقتصاد‌های صنعتی نوظهور پس از رشد ۶.۷ درصدی در سه‌ماهه قبل، به رشد ۳.۶ درصدی دست یافتند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده