تاریخ: ۲۸ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۱:۳۳
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۳۲۷۳۷۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

صادرات در گود محدویت گاز

صادرات در گود محدویت گاز
‌می‌متالز - اردیبهشت سال گذشته بود که سیف اله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در اصلاحیه‌ای جدول عوارض صادراتی را ابلاغ کرد.

به گزارش می‌متالز، امیری خطاب به عباسپور مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات نوشت: طبق این اصلاحیه، عوارض صادراتی شمش فولادی (بیلت) به ۲ درصد و عوارض صادراتی اسلب به ۵ درصد کاهش یافته و همچنین عوارض صادراتی محصولات تخت و طویل (انواع ورق فولادی و میلگرد و تیرآهن) نیز به موجب این اصلاحیه به‌طور کامل حذف می‌شود، تا اینجای کار را داشته باشید بر اساس تصویب‌نامه هیات وزیران فهرست ۲۳۹ ماده خام و نیمه خام مشمول عوارض صادراتی به وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، نفت و سازمان برنامه بودجه، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اعلام شد؛ که طبق این مصوبه، عوارض صادرات شمش فولادی با افزایش ۴ برابری از ۰.۵ به ۲ درصد رسیده است. در این مصوبه ده‌ها ماده خام و نیمه خام نام آورده شده از نمک طعام تا پودر آلیاژ کروم، آهن و فولاد زنگ نزن و کنسانتره که جای خود دارند.

عوارض ۲ درصدی در حالی برای صادرات شمش فولادی تعیین شد که درچند ماه پیش از این قیمت شمش فولادی در بازار‌های جهانی کاهش شدیدی داشته و با ارزان‌فروشی فولادسازان منطقه CIS، قیمت شمش صادراتی از دریای سیاه حتی تا ۴۵۵ دلار به ازای هر تن سقوط کرد و شمش فولادی صادراتی ایران از متاثر از آن کاهش پیدا کرد. با این حال افزایش قیمت شمش‌های فولادی در چند روز گذشته توسط روس‌ها و احتمال افزایش قیمت فوب دریای سیاه همچون تیغ دو لبه‌ای می‌تواند به رونق یا صدمه دیدن صادرات فولاد ایرانی منجر شود، چنانچه تولیدکنندگان ایرانی کماکان با مشکلات انرژی یا عوارض صادراتی بالا مواجه باشند این افزایش قیمت نخواهد توانست قدرت رقابت آن‌ها را بالا ببرد، اما در صورت تسهیل تامین انرژی و واقع بینی تصمیم ساز، آنگاه این افزایش قیمت می‌تواند به رونق گیری بازار‌های صادراتی ایران در مقابل فولادِ گرانِ دریای سیاه شود و حاشیه امنی برای روز‌های کاهشی شدن قیمت ایجاد کند.

همچنان با کاهش مصرف فولاد در چین و بالا گرفتن احتمال ورود صنعت مسکن در این کشور به فاز رکود، چشم انداز ادامه روند فعلی افزایش قیمت انواع محصولات میانی فولاد و دیگر محصولات آهنی چندان امیدوارکننده نیست و مهمتر اینکه نباید از خاطر برد چینی‌ها همین حالا هم از قِبل تحریم‌های روسیه توسط غرب، توانسته اند منابع انرژی ارزان تری اعم از گاز طبیعی و نفت خام به دست بیاورند که همین امر به آن‌ها توانایی بیشتری برای بازیگری در بازار محصولات آهنی داده است.

اما اینجا چه خبر است، در حالی که صنایع فولادی و در راس آن‌ها فولاد مبارکه کماکان مشغول رتق و فتق زیان‌های ناترازی برق در تابستان و سامان دادن به بازار‌های صادراتی خود هستند، ابلاغ مصوبات هیات دولت و پیش بینی افزایش عوارض صادراتی در سال ۱۴۰۳ آن‌ها را سردرگمی کرده، چون اینجا نه خبری از گاز تحریمی روسیه با تخفیف‌های رویایی است و نه بخشودگی‌های مالیاتی یا سیاست‌های تشویقی و نه حتی مشوق‌های تولید فولاد سبز!

به همین دلیل است که معاون فروش و بازاریابی شرکت فولادمبارکه با اشاره به وجود انتظار عرضه حداکثری محصولات از این شرکت می‌گوید: از محدودیت گاز فولادمبارکه نگرانی داریم. معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه با اشاره به انتظار سیاست‌گذاران صنعت و تجارت کشور از این شرکت جهت عرضه حداکثری محصولات و تحقق برنامه‌های صادراتی، حداقل انتظار فولاد مبارکه را تأمین گاز برای تحقق برنامه‌های تولیدی می‌داند. او می‌گوید با ا تحقق همه برنامه‌های این شرکت در حوزه فروش و بازاریابی، مهم‌ترین دستاورد فولاد مبارکه در بخش فروش و بازاریابی، شفافیت در فروش محصولات هست به دست آمده است و و سایر دستاورد‌ها را در سایه این مهم ارزشمند دانست.

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اضافه می‌کند عرضه محصولات فولاد مبارکه علی‌رغم محدودیت‌های برق و گاز کاهش پیدا نکرده و همچنین برنامه صادراتی این شرکت تحقق پیدا کرده است، و همه این‌ها در حالی است که محدودیت تأمین گاز فولاد مبارکه در روز‌های اخیر مغایر انتظارات تصمیم گیران و تصمیم سازان حوزه صادرات کشور مبنی بر حفظ بازار‌ها صادراتی کشور است.

رضا حیدری با اشاره به عوارض تعیین شده برای صادرات محصولات فولادی پیشنهاد داد پیش از تصویب چنین عوارضی نظرات صادرکنندگان و یا انجمن‌های تخصصی اخذ شود و از دستگاه‌هایی که نسبت به کارشناسی این تصمیم مهم اقدام کرده‌اند خواست جهت شفاف‌سازی هرچه بیشتر منطق درصد‌های وضع شده برای عوارض مصوب را اطلاع‌رسانی کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده