به گزارش میمتالز به نقل از اویل پرایس، یافتههای آنها در مجله علمی Advanced Materials منتشر شده است. تیم تحقیقاتی متشکل از دانشمندانی از اروپا، روسیه و آمریکای شمالی است. آنها یک نیترید کربن نیمهرسانای آلی را سنتز کردهاند که سختتر از نیترید بور مکعبی است، مادهای کریستالی که از نظر میزان سختی، در رتبهی دوم و فقط پشت سر الماس قرار میگیرد.
این ماده جدید میتواند مواد قویتری برای استفاده خودروسازان فراهم کند.
بدیهی است که کاربردهای بسیار زیادی برای چنین ماده فوقالعاده سختی وجود دارد.
در ابتدا، احتمال وجود انواع نیتریدهای کربن این چنینی، برای اولین بار در دهه ۱۹۸۰ پیشبینی شد. با این حال، دانشمندان چندین دهه را صرف تلاشهای ناموفق برای ایجاد این ماده افسانهای کردند. اما اکنون، به نظر میرسد که بالاخره یک پیشرفت عظیم رخ داده است.
محققان، نیترید کربن را به روشی مشابه با نحوه تشکیل طبیعی الماس سنتز کردند، یعنی با استفاده از فشار شدید، و سوزاندن همزمان آن با دمای بسیار بالا. دانشمندان میگویند که موارد استفادهی این ماده فوقالعاده سخت تقریباً بیپایان است، بهطوریکه ساخت لایهی محافظ برای فضاپیماها و حتی جایگزینی موادی که برای ساخت خودروها استفاده میشود، به عنوان دو احتمال اولیه مطرح میشوند.
الماس در حال حاضر به روشهای فراوانی استفاده میشود، از متهها گرفته تا سنگهای تزئینی در حلقهها و دیگر جواهرات. میتوان گفت بعید است که این ماده را در حوزهی جواهرات مشاهده کنیم، اما قطعا میتواند به جایگزینی الماس در تولیدات دیگر، متههای مورد استفاده در معدن گرفته یا حتی موادی که برای محافظت از صفحات خورشیدی در برابر هوای طوفانی و سایر ذرات معلق در هوا استفاده میشود، کمک کند.
با اینکه این موضوع بیش از سه دهه طول کشید، اما دانشمندان مطمئن هستند که این پیشرفت میتواند راه را برای ایجاد موادی بسیار سختتر نیز هموارن کند.