به گزارش میمتالز، بررسی بازار فولاد نشان میدهد که با آغاز فصل زمستان میزان تقاضا برای شمش روند نزولی را در پیش گرفته است. این در حالی است که میزان عرضه از نخستین حلقه زنجیره فولاد آغاز شده و با توجه به محدودیت انرژی در فصل سرما تولیدکنندگان آهن اسفنجی میزان تولید خود را کاهش داده اند و از اینرو واحدهای تولیدی شمش نیز با توجه به کمبود نقدینگی نوردکاران و کاهش تقاضا از جانب تولیدکنندگان میلگرد برای شمش نیز با کاهش قابلتوجهی همراه شده است. از اینرو میزان معاملات شمش در رینگ فیزیکی بورسکالا نیز طی سههفته گذشته روند کاهشی داشت. همچنین موضوع جایگزینی طلا به جای ارز حاصل از صادرات به عنوان یک محرک برای بازار فولاد تلقی شد که با توجه به محدودیتهای موجود در این موضوع مجددا تولیدکنندگان شمش را به عرضه در رینگ صنعتی تشویق نکرد.
بررسی معاملات شمش فولادی در روز دوشنبه ۲۵ دیماه نشان میدهد که ورق عرضه و تقاضا نسبت به سههفته گذشته برگشته است، به طوری که در روز معاملاتی ۲۵ دیماه حدود ۲۱۷هزار و ۲۰۲ تن شمش عرضه شد که با استقبال ۲۵۱هزار و ۳۸۶ تنی مواجه شد و از این میزان حدود ۱۱۶هزار و ۱۸۶ تن شمش مورد معامله قرار گرفت. مقایسه آمار معاملات هفته جاری نسبت به هفته گذشته نشان میدهد که میزان عرضه در روز ۲۵ دیماه نسبت به روز معاملاتی هفته گذشته حدود ۱۶درصد افزایش داشته است. همچنین میزان معاملات هفته جاری ۲۶.۶درصد رشد داشته است.
جهش نرخ ارز در بازار آزاد موجب شده است تا با توجه به پیشبینی افزایش قیمت شمش طی هفتههای آتی، نوردکاران احساس ترس کنند و به استقبال عرضههای شمش روز ۲۵ دیماه بروند و از اینرو میزان معاملات در این روز رشد داشت و نسبت معاملات به عرضه در روز معاملاتی هفته جاری ۶۲درصد به ثبت رسید که بیشترین میزان معامله را طی ۵ هفته گذشته گزارش میکند.
همچنین بررسی میانگین قیمت پایه شمش عرضهشده در رینگ فیزیکی بورسکالا نشان میدهد که تحتتاثیر اوج گیری نرخ ارز نسبت به روز معاملاتی هفته گذشته حدود ۰.۳درصد نیز افزایش داشته است. معاملات شمش در رینگ فیزیکی در بازه قیمتی ۱۸هزار و ۲۰۰ تا ۱۸هزار و ۹۲۹ تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت و میانگین قیمت معاملات شمش در بازار فیزیکی روز دوشنبه ۲۵ دیماه ۱۹هزار و ۱۱۱ تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که طی سه هفته گذشته نیز بالاترین میانگین قیمت معاملات به حساب میآید.
منبع: دنیای اقتصاد