به گزارش میمتالز، روز یک شنبه یکم بهمنماه ۱۴۰۲ محمدرضا موثقینیا معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به همراه حسام مقدمعلی معاون طرحهای توسعه معادن و صنایع معدنی و تعدادی از مدیران ایمیدرو، با هدف بررسی طرحهای فولادی و صنایع معدنی استان فارس و با همراهی حسن شیخنیا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، حمیدرضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، کرمالله رنجبر فرماندار خرامه و تشکلهای بخش خصوصی از فرآیند ساخت مجموعه فولاد گهر فرزانگان خرامه طرح گندله آهن، پروژه طراحی و بهسازی قطعه دوم محور خرامه و نیریز و در ادامه از مراحل تولید فولاد غدیر نیریز کارخانه گندلهسازی، کارخانه فولادسازی (اجرای عملیات ذوب) و فرآیند تکمیل طرحهای در دست اجرای این مجموعه بازدید و کارخانه تصفیه پساب صنعتی فولاد نیریز را افتتاح کرد.
در این بازدید ضمن بررسی میزان توانمندیهای این دو مجموعه فولادی، طی نشستی مشترک مسایل و مشکلات توسط مدیران عامل و دستگاههای اجرایی ذیربط مطرح و تصمیمات اجرایی و عملیاتی اتخاذ شد.
در بازدید از طرح درحال ساخت گندله آهن خرامه با تاکید بر تسریع در تکمیل پروژه گفت: ضروری است که همه متولیان در راستای تسریع در روند بهرهبرداری طرح گندله آهن خرامه، با همافزایی و فراسازمانی در کوتاهترین زمان ممکن و به صورت اثر بخش کار را به نتیجه پایدار برسانند.
موثقینیا در حاشیه بازدید از مجتمع فولاد غدیر نیریز گفت: در دولت و ایمیدرو از صنعت فولاد حمایت میکنیم تا فناوری در تولید فولاد داخلی شود و خوداتکا شویم و بتوانیم طراحی و مدیریت فناوری را خودمان انجام دهیم.
وی گفت: تلاشهای شما در فولاد نیریز در راستای اهداف نظام و فرموده مقام معظم رهبری و شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید است و ضرورت دارد فولاد غدیر نیریز با تمام ظرفیت در راستای افزایش تولید در بخشهای مختلف تلاش کند تا سایر طرحها به زودی فعال شود.
در این سفر همچنین از پروژه طراحی و بهسازی قطعه دوم محور خرامه-نیریز، که با سرمایهگذاری ۱۷۰۰ میلیارد ریالی ایمیدرو و در راستای توسعه زیرساختهای معادن بخش خصوصی اجرایی شده است؛ بازدید شد.
این مسیر به طول ۲۷.۲ کیلومتر و عرض ۱۱ متر در شهرستان خرامه و در ناحیه استهبان واقع شده که ۱۷ کیلومتر آن آسفالت شده و آماده بهرهبرداری است و بخش باقیمانده با مشکل معارض روبروست که روند رفع موانع موجود در دست پیگیری است.
رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران توسعه زیرساختهای معادن به ویژه در حوزه برقرسانی و جادهسازی را، از سیاستهای اصلی ایمیدرو در نقاط مختلف کشور نام برد و ابراز امیدواری کرود تا روند آمادهسازی این مسیر تسریع شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز گفت: بهرهبرداری از پروژه بازچرخانی پساب صنعتی در فولاد غدیر نیریز (تصفیهخانه پساب صنعتی) با میزان سرمایهگذاری ۱۸۵ میلیارد تومان و اشتغال ۳۵ نفر جهت استفاده بهینه از آب و در راستای بهبود شرایط زیست محیطی با حضور معاون وزیر صمت انجام شد.
تصفیه پساب صنعتی مجتمع فولاد غدیر نیریز با ظرفیت تولید ۱۸۱۴ متر مکعب بر روز و ریکاوری ۹۳ درصد و با هزینه ۲.۶۵۰ میلیون یورو (۵۰ میلیارد تومان) در مدت زمان ۴۰ ماه به بهرهبرداری رسید که این فرآیند تصفیه پساب صنعتی در دو بخش پیشتصفیه و تصفیه به صورت شیمیایی انجام میشود.
حمیدرضا ایزدی در جریان بازدید از طرح درحال احداث تولید گندله آهن خرامه گفت: کارخانه گندلهسازی گهر فرزانگان خرامه در زمینی به مساحت ۹۹ هکتار و با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد ریال با تولید گندله سنگ آهن به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۲ درصد درحال ساخت است که در زمان بهرهبرداری بیش از ۴۵۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.
ایزدی با اشاره به اینکه کاربرد محصولات تولیدی فولاد خرامه تولید آهن خام در کوره بلند و تولید آهن اسفنجی است، افزود: ضرورت اجرای این طرح ایجاد اشتغال، رفع محرومیت و ایجاد رونق اقتصادی است
ایزدی در خصوص شرکت فولاد غدیر نیریز اظهار کرد: این شرکت با تولید آهن اسفنجی با ظرفیت سالانه ۸۰۰ هزارتن در حال فعالیت است که طرح توسعه آن هم در فاز اول شمش فولادی (فولاد خام) با ظرفیت ۸۰۰ هزارتن، اشتغال ۵۶۰ نفر، سرمایه گذاری ۱۱۰ هزار میلیارد ریال با کاربرد تولید انواع صنایع فلزی شامل صنایع خودرو، هوافضا، نظامی و ساختمانی و... با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد در حال ساخت است.
مدیرکل این اداره در پایان با اشاره به اولویتهای حرکت به سمت توسعه پایدار و تکمیل زنجیره ارزش در فولاد، افزایش بهرهوری در فرآیند تولید جهت تداوم حضور در این صنعت اثربخش در اقتصاد کشور اضافه کرد: فاز دوم طرح توسعه در فولاد غدیر نیریز (گندلهسازی) در زمینی به مساحت ۹ هکتار با ظرفیت سالیانه ۲.۵ میلیون تن و ایجاد اشتغال بیش از ۱۴۰ نفر با سرمایه گذاری ۲۱ هزار میلیارد ریال، همچنین فاز سوم طرح توسعه آهک پخته شده (کلسینه شده) با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن و سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۶۰ نفر در زمینی به مساحت ۵ هزار متر مربع در حال ساخت است.