به گزارش میمتالز، معاون برنامهریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکتهای هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات میگوید: میتوان انتظار داشت در سال ۱۴۰۴ بسیاری از این پروژههای پیشران به بهره برداری برسند.
محمدحسین قائمیراد از پروژههای در دست اجرا میگوید: پروژه فولاد کردستان با مالکیت ۵۶ درصدی “و معادن” که شامل پروژه احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن (۲۲.۹۱% درصد پیشرفت) و احداث واحد ذوب و فولادسازی به ظرفیت ۱ میلیون تن (۱۲.۵% پیشرفت) است.
وی میافزاید: پروژه ۱.۱ میلیون تنی آهن اسفنجی آرتا ویل با مالکیت ۴۰ درصدی و معادن که حدود ۳۹.۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که امیدواریم سال آینده به بهرهبرداری برسد.
به گفته معاون برنامهریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکتهای “ومعادن”، پروژه احداث کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن صبانور به ظرفیت ۲ میلیون تن که از ابتدای سالجاری کلید خورد، تاکنون ۲.۵۵ درصد پیشرفت داشته است و پیشبینی میشود اواسط سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
قائمیراد ادامه میدهد: پروژه صبا امید غرب که شامل یک واحد گندلهسازی به ظرفیت ۱ میلیون تن است. در حال حاضر حدود ۴۷.۲۲ درصد پیشرفت داشته است. در خصوص این پروژه به علت تحریمهای اعمالشده، پیمانکار خارجی پروژه متأسفانه با بدعهدی بسیاری که انجام داد، پروژه را با تأخیرهای قابلتوجهی مواجه کرد. اما اخیراً با مذاکراتی که صورت گرفته، پروژه مجدداً در مسیر پیشرفت قرارگرفته است.
وی میافزاید: پروژه بلوک دوم گازی سمنان که ۳۶۶ مگاوات ظرفیت دارد و که اولین پروژه پیشرانان پیشرفت بود که به بهرهبرداری رسید. لازم به ذکر است که این پروژه ظرف کمتر از یک سال به بهرهبرداری رسید که این موضوع بهنوعی یک رکورد در کشور محسوب میشود. همچنین پروژه ۱.۱ میلیون تنی آهن اسفنجی اقلید با مالکیت ۵۱ درصدی و معادن که حدود ۱۳.۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بر اساس این گزارش علاوه بر پروژههای پیشرانان پروژههایی دیگر با راهبری هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در جریان است.
“قائمیراد” در خصوص این پروژهها بیان میکند: احداث کارخانه تولید کنسانتره مس جانجا با مالکیت ۲۵ درصدی و معادن به ظرفیت ۱۳۰ هزار تن، با سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیون یورو که در حال حاضر ۸.۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی میافزاید: احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی صنعت گستر سورنا با مالکیت ۵۰ درصدی و معادن و با سرمایهگذاری ۲۶۰ میلیون یورو که در مرحله انعقاد قرارداد با پیمانکار است. همچنین احداث کارخانه تولید فروسیلیکومنگنز شیروان با ظرفیت ۴۰ هزار تن با مالکیت ۷۱ درصدی و معادن و با سرمایهگذاری ۲۰ میلیون یورو نیز در حال حاضر در مرحله انعقاد قرارداد با پیمانکار است.
از دیگر پروژههای و معادن تولید نوار نقاله در شرکت کانیار ساعی با مالکیت ۴۹ درصدی و معادن به ظرفیت ۲۰ هزار تن و با سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان که در مرحله برگزاری مناقصه انتخاب پیمانکار است.
قائمیراد در ادامه میافزاید: پروژههایی سرمد ابرکوه، شرق فولاد خراسان، جاده ریل دریا و گلنرود که توسط شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات جمعاً با سرمایه گذاری ۱۶۶ میلیون یورو و ۹۸۳ میلیارد تومان راهبری میشود. همچنین پروژه آریا تایر هامون با ظرفیت ۲۷ هزار تن و با مالکیت ۱۹ درصدی و معادن و با سرمایهگذاری ۹۰ میلیون یورو و ۱۸۰ میلیارد تومان در مرحله انتخاب پیمانکار است.
معاون برنامهریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکتهای هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص برنامهها و سیاستهای عمده شرکت به معدن نامه میگوید: سیاست اصلی هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بر اساس مأموریت سند استراتژیک هلدینگ، تکمیل زنجیره ارزش و برقراری توازن در زنجیره ارزش است. بهعنوانمثال در حال حاضر، کمبود و قطعی مکرر برق موجب عدم النفع زیادی برای شرکتها و ازجمله شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ میشود. ازاینرو هلدینگ خود را ملزم دانسته با تأسیس نیروگاه برق در حد توان این مشکل را تقلیل دهد. کما اینکه یک هلدینگ تخصصی در حوزه برق تحت عنوان شرکت پویا انرژی ذیل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ایجادشده است که ایجاد دو بخش بخار (سیکل ترکیبی) با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون یورو در دست اجرا دارد.
وی میافزاید: همچنین با توجه به پیش بینی کمبود سنگ آهن، شرکت پایا، شرکت اکتشاف تجلی صبا و شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه تأسیسشدهاند که مأموریت اصلی آن اکتشاف در پهنه های جدید است. تمام این سیاستها برای برقراری توازن زنجیره صورت گرفته و همه تلاشمان این است که رسالت خود را به عنوان هلدینگ تخصصی در حوزه معادن کشور بهدرستی انجام دهیم تا هم منافع سهامداران حفظ شود و هم گام مؤثری در توسعه کشور برداشته شود.
همچنین از دیگر سیاستهای هلدینگ، بهینهسازی پرتفوی سرمایهگذاری است. دراینباره قائمیراد بیان میکند: یعنی هلدینگ همواره می کوشد سبد بهینهای از ریسک و بازدهی و همچنین با نگاه هم افزایی بین کسب وکارها انتخاب کرده تا درنهایت به پرتفوی بهینهای دست یابد.
وی میگوید: در حال حاضر برنامه استراتژیک هلدینگ توسعه معادن و فلزات و همچنین استراتژی رشد شرکتهای زیرمجموعه در حال تدوین است. هدف اصلی از تدوین این برنامه، مشخص شدن نقش هر یک از شرکتها در توسعه آتی هلدینگ، شناسایی ضعفها و برنامه ریزی جهت رفع کاستیهای پیشِرو است. مهمترین مأموریت هلدینگ بر اساس سند استراتژیک، نقش آفرینی در زنجیره بالادستی فولاد و تأمین پایدار خوراک برای صنایع فولادی کشور است.