به گزارش میمتالز، در تقویم رویدادهای شرکت فولاد مبارکه، از هشتم بهمنماه بهعنوان سالروز دریافت گواهینامه استاندارد و مدیریت انرژی ISO ۵۰۰۰۱ یاد میشود. این گواهینامه در سال ۱۳۹۴ از سوی شرکت بینالمللی SGS سوئیس اعطا شده و نشاندهنده آن است که شرکت فولاد مبارکه سیستمی ساختاریافته و نظاممند برای مدیریت و کاهش ریسکهای انرژی به کار گرفته و جنبههای زیستمحیطی مرتبط با مصرف انرژی را در مجموعه خود به اجرا درآورده و متعهد به بهبود عملکردها و فرآیندها در حوزه مصرف و مدیریت انرژی است.
تأمین انرژی برای واحدهای صنعتی در سالهای اخیر بهویژه در حوزه تأمین آب، برق و گاز همواره یکی از چالشهای اصلی تولیدکنندگان و صنعتگران بوده که محدودیتهای مضاعفی را در عرصه تولید و رونق آن به وجود آورده و بهرهوری در صنعت و بهویژه صنعت فولاد را با کاهش مواجه ساخته است. ارتباط تنگاتنگ تولید و انرژی، مدیران شرکتهای صنعتی بزرگ را بر آن داشته تا با سرمایهگذاری در حوزه انرژی و تلاش برای تأمین انرژی پایدار، در مسیر رفع موانع و مشکلات خود در راه تولید گام بردارند و در این زمینه شرکت فولاد مبارکه پیشتاز در تولید و مدیریت انرژی در کشور شناخته میشود.
گواهینامه استاندارد ISO ۵۰۰۱ ضمن تعیین چگونگی استفاده از انواع حاملهای انرژی، روشهای واقعبینانهای را برای کاهش مصرف، آلودگیها و هزینهها در تولید معرفی میکند و شیوههای متعددی را برای مدیریت انرژی و صرفهجویی ارائه میدهد. این گواهینامه در زمینه کاهش اثرات زیستمحیطی نیز اقدامات مؤثری را به صنعتگران عرضه میدارد که خوشبختانه شرکت فولاد مبارکه با اعمال ضوابط مذکور، موفق به دریافت این استاندارد و تمدید آن گردیده است.
اجرای این استاندارد در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، هزینه انرژی و دیگر موارد تأثیرگذار بر محیطزیست است. مدیریت نظاممند انرژی از دیرباز در شرکت فولاد مبارکه موردتوجه بوده و هدف آن سیاستگذاری در جهت تأمین انرژی مطمئن برای حال و آینده، برنامهریزی جهت رساندن شاخصهای مصرف انرژی به استانداردهای جهانی، بهینهسازی مصرف انرژی برای کاهش قیمت تمامشده محصول در کنار حفظ شاخصهای زیستمحیطی و استقرار نظام مدیریت انرژی بوده و خوشبختانه توفیقات زیادی در این زمینهها حاصل شده است.
فولاد مبارکه در سالهای اخیر، سرمایهگذاریهای متعددی به تأمین انرژی اختصاص داده که از آن میان میتوان به سرمایهگذاری برای راهاندازی و بهرهبرداری از نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی، نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی و نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی و بهطورکلی تأمین انرژی موردنیاز از طریق منابع تجدید پذیر بهمنظور تداوم تولید در این گروه صنعتی، تولید فولاد سبز و کاهش آلایندگیها اشاره کرد. علاوه بر این سرمایهگذاری فولاد مبارکه برای انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی ایران نیز از دیگر اقدامات انجامشده برای تأمین انرژی پایدار و توسعه و عمران کشور است.
کارآفرینی و ارزشآفرینی در کنار آیندهنگری در سایه توسعه پایدار و توجه به ملاحظات جامعه و نسلهای آتی، همواره دغدغه اصلی شرکت فولاد مبارکه بوده و این شرکت همواره بهعنوان مسوولیت اجتماعی، خود را موظف به بهبود شاخصهای عملکردی و زیستمحیطی، اصلاح فرآیندها و ساختارها و بهبود مستمر مصارف انرژی و تولید انرژی پاک میداند و عملکرد این واحد صنعتی در زمینه تأمین و تولید انرژی، شاخص مطلوبی برای نشان دادن دوراندیشی و مسوولیتپذیری فولاد مبارکه در راستای مصالح و منافع ملی است و همین امر این شرکت را به الگویی مثالزدنی برای صنعت در زمینه خدمت به جامعه مبدل ساخته است.
محمدجواد براتی
مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه