تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۲۹
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۳۳۱۵۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سهم بریکس از اقتصاد جهان چقدر است؟

سهم بریکس از اقتصاد جهان چقدر است؟
‌می‌متالز - سهم G ۷ در تولید ناخالص داخلی جهانی بر حسب PPP طی چند سال گذشته کاهش یافته است.

به گزارش می‌متالز، «الویرا نابیولینا» رئیس بانک مرکزی روسیه در مصاحبه‌ای با ریانووستی گفت که کشور‌های بریکس از نظر سهم در تولید ناخالص داخلی جهانی بر حسب شاخص PPP از کشور‌های G۷ پیشی گرفته‌اند. بنار اظهارات رئیس بانک مرکزی روسیه، سهم بریکس در تولید ناخالص داخلی جهانی پس از اضافه شدن اعضای جدید از ۳۱% به ۳۵% تا پایان سال ۲۰۲۳ افزایش یافت.

به نقل از راشاتودی، معیاری که رئیس بانک مرکزی روسیه برای GDP استفاده می‌کند، برابری قدرت خرید (PPP) نامیده می‌شود. نابیولینا گفت: اقتصاد‌های بریکس بسیار سریع در حال توسعه هستند.

پنج کشور ایران، سعودی، امارات، مصر و اتیوپی در روز اول ژانویه ۲۰۲۴ میلادی مصادف با ۱۱ دی ۱۴۰۲ رسماً عضو گروه بریکس شدند. با اضافه شدن این پنج کشور، بریکس بیش از ۴۰% از تولید جهانی نفت خام را در اختیار خواهد داشت و جمعیت آن نزدیک به ۳.۶ میلیارد نفر می‌رسد که تقریباً نیمی از کل جهان است.

بسیاری از دولت‌های جهان تمایل خود را برای عضویت در بریکس ابراز و برخی از آن‌ها پیش از این به طور رسمی درخواست ارائه کرده‌اند. گروه دوم شامل ونزوئلا، تایلند، سنگال، کوبا، قزاقستان، بلاروس، بحرین و پاکستان است.

بر اساس داده‌های صندوق بین‌المللی پول، سهم G ۷ در تولید ناخالص داخلی جهانی بر حسب PPP طی چند سال گذشته در حال کاهش بوده و از ۵۰/۴۲% سال ۱۹۸۲ میلادی به ۳۰/۳۹% سال ۲۰۲۲ میلادی کاهش یافته است. انتظار می‌رود این عدد در سال جاری به ۲۹/۴۴% برسد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده