به گزارش میمتالز، سیدمحمد موسوی، معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران گفت: روزگاری بود که پزشکان هندی بیماران ایرانی را ویزیت میکردند و شاید پزشکی را یاد میگرفتند. همچنین زمانی که صنعت نفت کشور ملی شد کارشناسان انگلیسی میگفتند اگر ما از این صنعت برویم ایرانیها نمیتوانند به این ماشینها دست بزنند.
موسوی اظهار کرد: با این حال نه تنها امروز در صنعت نفت و گاز به دستاوردهای شگرفی رسیدیم بلکه در بازار ۳ میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی ۱.۵ میلیارد دلار از محصولات آن را ایرانیها میسازند و ۱۵۰۰ شرکت فعال ایرانی بیشتر از ۱۰۰ محصول دارای گواهی کیفیت اروپا را تولید میکنند و تجهیزات اتاق عمل ایران به بیش از ۱۰ کشور جهان صادر میشود.
معاون وزیر صمت در ادامه از شرکت هپکو گفت و افزود: تولیدات هپکو در طول ۱۰ سال از ۵۰ دستگاه بیشتر نمیشد در حالی که هپکو روزگاری برند ایرانی معروفی بود که همه آن را به کیفیت میشناختند.
وی اضافه کرد: هپکو در سال ۱۴۰۱ برنامه تولید ۳۰۰ و در سال ۱۴۰۲ برنامه تولید ۸۰۰ دستگاه خودرو را دارد، برنامهای که تا امروز محقق شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: دو ماه پیش من در شرکت هپکو حضور یافتم و اشک شوق را در چشم کارگران این شرکت دیدم خوشحالی آنها از رونمایی محصولات جدید ماشینهای معدنی بود البته این دستاوردها به هپکو محدود نمیشود در ایران ۱۰ شرکت فعال در حوزه ماشینهای راهسازی و معدنی داریم که همگی در بخش خصوصی فعال هستند و این تعدد شرکتها به ایجاد یک بازار رقابتی میان آنها انجامیده است.
وی از تولید ۱۷۰۰ ماشین معدنی در کشور در سال ۱۴۰۰ خبر داد و درباره قیمت ماشینهای معدنی در ایران گفت: براساس آیین نامه دولت هیچ محصول ایرانی نمیتواند در رقابت با محصول خارجی با هزینه حمل و پس از پرداخت حقوق گمرکی گرانتر از محصول مشابه خارجی باشد و قیمت ماشین تولید داخل یا برابر ماشین خارجی است و یا از آن ارزانتر است.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: امروز واردات ماشینهای معدنی چه ماشینهای نو و چه ماشینهای مستعمل آزاد است و تولیدکنندگان ماشینهای ایرانی در رقابت با خارجیها محصول خود را عرضه میکنند. همچنین هیچ تولیدکنندهای نیست که ماشینی را در کشور تولید کند و امکان فروش آن در ایران نباشد.
وی در پاسخ به این پرسش که از کدام منابع میتوان آمار موثقی از تولید ماشینهای معدنی به دست آورد، اظهار کرد: مرکز پژوهشهای مجلس گزارشهای موثقی از آمار تولید ماشینهای معدنی ارائه میکند همچنین مرکز آمار ایران و گزارشهای سامانه جامع تجارت هم منابع خوبی برای دسترسی به آمار یادشده هستند.