به گزارش می متالز، این بنگاه صنعتی سهم یک درصدی در تولید ناخالص داخلی و سهم ۵ درصدی در تولید ناخالص بخش صنعتی را برعهده دارد. این شرکت عهدهدار زنجیره تامین حدود ۳ هزار شرکت تامین کالا و خدمات است همچنین شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از شرکتهای پیشگام در راستای مسئولیتهای اجتماعی در کشور بهشمار میرود که علاوه بر اقدامهایی که در این زمینه در سطح استان اصفهان و کشور انجام داده است، میتوان به اقدامهای اخیر این شرکت در راستای کمکرسانی به سیلزدگان اشاره کرد که بسیار قابلتوجه است. درباره عملکرد شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته و سال پیشرو همچنین مسئولیتهای اجتماعی این بنگاه صنعتی، با حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان به گفتوگو نشسته ایم که در ادامه میخوانید.
عملکرد فولاد مبارکه در سال گذشته بسیار موفقیتآمیز بود و این شرکت توانست در بیشتر بخشها، اهداف ترسیم شده خود را محقق کند. علاوه بر اینکه در اسفند سال گذشته در زمینه تولید، فولاد مبارکه قادر به ثبت یک رکورد جدید شد. میزان تولید گندله در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ با ۲درصد رشد همراه شد و میزان تولید محصولات گرم نیز در دو شرکت فولاد مبارکه و فولاد سبا به ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تن رسید که ۵۰ هزار تن از برنامهریزی قبلی رشد داشته است. میزان تولید محصولات سرد یک میلیون و ۵۵۵ هزار تن بوده و این یعنی تولید محصول یادشده، ۱۰۰ هزار تن بیشتر از برنامه محقق شده است. این شرکت قادر شده است در تولید محصولات پوششدار نیز از برنامه قبلی خود فراتر رود و ۲۹۳هزار تن تولید را به ثبت برساند همچنین با اتکا به توان داخلی قادر شدیم تمامی آهن اسفنجی مورد نیاز کورههای قوس الکتریکی همچنین تختال مورد نیاز ناحیه نورد گرم را فراهم کنیم. در کل شرکت فولاد مبارکه نسبت به برنامههای تدوین شده خود فراتر پیش میرود.
در سال پیشرو به غیر از این موضوع که قرار است برنامههای تعیین شده در بخشهای مختلف را محقق کنیم، قرار شده چند محصول جدید را نیز به بازار عرضه کنیم؛ ازجمله میتوان به تولید نوع خاصی از اسلب ویژه لولههای گاز ترش و تولید ورق رنگی بدنه لوازم خانگی اشاره کرد که تا پیش از این، از خارج وارد کشور میشد که با تولید داخلی این محصولات، از خروج ارز جلوگیری میشود.
در امسال برنامه توسعهای جدیدی برای مجموعه فولاد مبارکه تعریف نشده است اما طرحهای توسعه باقیمانده از گذشته را تکمیل میکنیم همچنین برنامه تکمیل فولادسازی سفیددشت و کنسانتره سنگان را داریم اما در کل در سال ۹۸، افزایش اتکا به تجهیزات داخلی و افزایش توان بومیسازی صنعت فولاد، مد نظر شرکت فولاد مبارکه اصفهان قرار میگیرد.
تحریمهای ثانویه امریکا که از ۲۷ مهر ۹۷ آغاز شده، صادرات ما را با محدودیتهایی روبهرو کرده است. البته بهدنبال راهکارهای قانونی برای رفع مشکلات صادرات هستیم تا بتوانیم مانند گذشته صادرات داشته باشیم.
صنایع پاییندست خرید خود را از طریق بورس انجام میدهند و در زمینه تامین مواد اولیه هماکنون با مشکلی روبهرو نیستند.
در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی، شرکت فولاد مبارکه خود را موظف میداند در کنار آسیبدیدگان سیل اخیر قرار گیرد.
در این راستا کمکهایی را انجام داده است که ازجمله میتوان به کمکهای نقدی به ارزش ۳۶.۵۸ میلیارد تومان به مناطق سیلزده اشاره کرد همچنین ایمیدرو به پیشنهاد مدیرعامل فولاد مبارکه و با نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت حساب متمرکزی را برای جمعآوری اینگونه حمایتهای مالی شرکتهای زیرمجموعه اختصاص خواهد داد. به علاوه اینکه اقدامهایی چون اعطای یک روز حقوق کارکنان شرکت فولاد مبارکه به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان، اهدای کالاهای دیگری ازجمله ۳ هزار تخته پتو از باشگاه فولاد مبارکه سپاهان به ارزش ۱۰۵ میلیون تومان، عواید فروش بلیت بازی سپاهان و ذوب آهن به ارزش ۳۵ میلیون تومان، اختصاص ۲۰ شاخه لوله ۱۲متری به ارزش ۳۶۰میلیون تومان به منظور بازگشایی راههای ارتباطی بین روستاهای شهرستان الیگودرز همچنین ارسال کمکها به مناطق سیلزده از خدمات ناوگان حملونقل این شرکت به ارزش ۶۰ میلیون تومان، در راستای کمک به مناطق سیلزده انجام شده است.
بازار داخلی با مشکل خاصی روبهرو نیست و به دلیل خسارتهایی که سیل به برخی از مناطق کشور وارد کرد، فولادیها و سیمانیها باید در بازسازی این مناطق شرکت کنند و بهنظر میرسد بازاری برای این محصولات شکل بگیرد اما در کل امیدواریم بازار فولاد با مشکل خاصی روبهرو نشود. دولت درگیر گرفتاریهایی چون سیل و تحریمها است اما تمام تلاش ما این است که در کنار دولت قرار بگیریم.
بهطور کلی واحدهای فولادسازی با مشکل تامین ارز برای واردات برخی کالاها روبهرو هستند. از سوی دیگر نیز در تامین مواد معدنی تا حدی با مشکل روبهرو هستند.
تمرکز جدی بر تامین این کالای استراتژیک است و تمام مذاکرات با مراجع ذیربط انجام شده است تا چالشی در زمینه تولید و سودآوری فولاد مبارکه ایجاد نشود.
فولادسازان میتوانند به رونق تولید کمک کنند، چراکه فولاد جزو کالاهای اساسی توسعه و پیشرفت در هر کشوری بهشمار میرود. شرکت فولاد مبارکه نیز هدفگذاری کرده است در هر بخشی به رونق تولید کمک کند، بهطوریکه افزایش ظرفیت تولید این شرکت از ۲.۴میلیون تن به بیش از ۱۰ میلیون تن در سالهای گذشته تولید پایدار و اشتغال را درپی داشته و این امر مصداق واقعی «رونق تولید» است که در فولاد مبارکه عملیاتی شده است. وقتی صحبت از تولید و توسعه میشود، منظور تولید پایدار و توسعهای است که ضمن ایجاد اشتغال، درآمد و تولید ناخالص ملی بتواند در حفظ و نگهداری محیطزیست مسئولیتپذیر و تاثیرگذار باشد که فولاد مبارکه در این زمینه با سرمایهگذاری قابل توجه در کاهش مصرف آب و انرژی گام موثری در برداشته و در عین حال برای توسعه زیرساختهای منطقهای با کمک به ساخت شبکه جمعآوری فاضلاب و تصفیهخانههای پساب شهرهای همجوار اقدامات ارزندهای برای مردم منطقه انجام داده است. واحدهای گروه فولاد مبارکه تلاش میکنند تمامی نیازهای داخلی از ساختمان تا صنعت خودرو و لوازم خانگی را پوشش دهند. فولاد مبارکه توجه زیادی به پاسخگویی به نیاز بازار داخل داشته و دارد، به همین منظور این شرکت برای سال ۹۸ نوید تولید محصولات با کمیت و کیفیت بالا را به صنعت فولاد کشور میدهد.