تاریخ: ۰۹ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۳۵
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۳۳۴۱۴۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معادن قربانی ترکیب سمی رکود و تورم در بازار مسکن

معادن قربانی ترکیب سمی رکود و تورم در بازار مسکن
‌می‌متالز - تأثیر ترکیب سمی رکود و تورم که بازار ساخت‌وساز را قربانی کرد، بر جان معادن مصالح ساختمانی رخنه کرده و برخی از آن‌ها را به تعطیلی کشاند.

به گزارش می‌متالز، مریم سرلک: رکود در صنعت ساخت‌وساز یکی از عوامل مهمی است که تأثیر گسترده‌ای بر وضعیت معادن مصالح ساختمانی دارد. این تأثیرات می‌تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر معادن تأثیر بگذارد و منجر به تغییرات جدی در فعالیت‌های آن‌ها شود.

بازار برای مصالح ساختمانی در شرایط کاهش تقاضا به سر می‌برد، اما با این وجود شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی آن هم نه به دلیل رونق بازار، بلکه تحت تأثیر قیمت ارز هستیم. در شرایط کنونی معادن مصالح ساختمانی قادر به تأمین سرمایه‌های لازم برای به‌روزرسانی و گسترش فعالیت‌های خود نیستند.

معادن مصالح ساختمانی با ادامه روند رکود اغلب منحل شده یا به شرکت‌های کوچک‌تر تبدیل می‌شوند که عملکرد تولیدی آن‌ها قابل‌قبول نیست. کاهش تقاضا در بازار مصالح ساختمانی منجر به کاهش سودآوری معادن و کاهش درآمد آن‌ها شده است که می‌تواند به مشکلات مالی و اقتصادی در آینده منجر شود. همچنین، این موضوع می‌تواند به افزایش بدهی‌ها، کاهش سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و دستیابی به فناوری‌های پیشرفته منجر شود که این نکته اندک توانایی معادن برای رقابت با رقبای خارجی را کاهش داده است.

با احتساب معادن کوچک مصالحی ساختمانی ۸۰ درصد معادن ایران را معادن مصالح ساختمانی تشکیل می‌دهند که طبق آمار‌های سال گذشته ۳۲ هزار نفر در معادن سنگ آهن و ۱۶ هزار نفر در معادن شن و ماسه در حال فعالیت هستند و عملاً امرار معاش ۴۲ هزار نفر به طور مستقیم تحت تأثیر بازار ساخت‌وساز است.

علی محمد ابویی مهریزی، عضو هیأت مدیره انجمن نوردکاران آذرماه سال جاری از حذف موانع ساخت‌وساز که عامل اصلی رکود بازار فولاد است خبر داد و این در حالی است که عملاً تاکنون بازار ساخت‌وساز مسکن حرکت قابل توجهی نداشته است.

معادن قربانی ترکیب سمی رکود و تورم در بازار مسکن

تعطیلی معادن مصالح ساختمانی با رکود بازار ساخت‌وساز

مدیر طرح‌های نظام مهندسی معدن ایران در خصوص آخرین وضعیت معادن مصالح ساختمانی اظهار داشت: عمده مشتریان معادن مصالح ساختمانی در شهر‌های بزرگ، ساخت‌وساز‌های مسکونی، اداری و تجاری و سایر مناطق پروژه‌های عمرانی هستند که با توجه به رکود ساخت ساز، معادن اطراف شهر‌های بزرگ رو به تعطیلی هستند.

وی افزود: برخی از این معادن تعطیل شدند و معادنی هم که با پیمانکاران پروژه‌های عمرانی همکاری می‌کنند به علت تهاتر مصالح با زمین یا تراکم، دچار کمبود شدید نقدینگی هستند.

ناصر سهراب مستوفی در بیان وضعیت معادن مصالح ساختمانی در سال آینده تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی رکود برای سال آتی، متأسفانه این معادن وضعیت متفاوتی با امسال نخواهند داشت.

وی در خصوص پروانه‌های بهره‌برداری معادن مصالح ساختمانی گفت: مقررات جاری برای معادن سختگیرانه نیست، شرایط اقتصادی دولت، وضعیت معادن را نگران کننده کرده است.

معادن قربانی ترکیب سمی رکود و تورم در بازار مسکن

مدیر طرح‌های نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه چرا معادن مصالح ساختمانی که در دسترس‌ترین معادن و به لحاظ اکتشاف پیچیده نیستند، اما بهره‌برداری قابل توجهی از آن‌ها نمی‌شود، ادامه داد: در معادن مصالح ساختمانی، اکتشاف سهم بزرگی ندارد، این معادن اغلب روباز و توده‌ای هستند و اکتشاف آن‌ها معمولاً دو مرحله‌ای است و در مقایسه با معادن فلزی، زغال و شیمیایی چندان اکتشاف پیچیده‌ای ندارند، اما شرایط موجود وضعیت این معادن را نامعلوم کرده است

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده