تاریخ: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۴:۰۰
بازدید: ۵۲۵
کد خبر: ۳۳۴۶۸۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

امضای تفاهم‌نامه شرکت مس و بانک مسکن با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی

امضای تفاهم‌نامه شرکت مس و بانک مسکن با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی
‌می‌متالز - شرکت ملی صنایع مس ایران و بانک مسکن با هدف افزایش تعاملات مالی و اقتصادی، تفاهم‌نامه همکاری پنج ساله با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومان (۵۰۰ میلیون دلار) امضا کردند.

به گزارش می‌متالز به نقل از مس پرس، دکتر «امیر خرمی‌شاد» مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که روز شنبه (۱۲ اسفند ۱۴۰۲) با حضور دکتر «سیدعباس حسینی» مدیرعامل بانک مسکن و جمعی از اعضای هیات مدیره و معاونان این بانک و شرکت ملی مس برگزار شد، عنوان کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران با توجه به پروژه‌هایی که برای خود تعریف کرده، به حمایت سیستم مالی کشور نیاز دارد؛ از این رو یکی از مجموعه‌هایی که برای این منظور انتخاب شده، بانک مسکن است.

خرمی شاد در ادامه با اشاره به این موضوع که حجم پروژه‌های شرکت ملی مس تا پایان برنامه هفتم ۱۲ میلیارد دلار است، گفت: باید به این موضوع توجه کرد که نیاز ارزی شرکت نیز قابل توجه است، اما از سوی دیگر، باید به این موضوع توجه کرد که منافعی که عاید شرکت و کشور می‌شود نیز قابل توجه است؛ برای نمونه شرکت ملی مس عملیات معدنکاری سریدون در معدن سرچشمه را در روز نهم اسفندماه آغاز کرد که به نوبه خود سرمایه ارزشمندی برای کشور به شمار می‌رود.

یک میلیارد تن ذخیره قابل برداشت در معدن سریدون

وی در ادامه توضیح داد: پروژه سریدون یک میلیارد تن ذخیره قابل برداشت دارد که برآورد ۴ میلیارد تنی نیز برای آن شده که این میزان مواد معدنی، رتبه ایران را در زمینه ذخایر مس در جهان ارتقا خواهد داد. در بهره‌برداری از این معدن در سال ۱۳۸۶ یک گروه کارشناس خارجی پس از بررسی، آن را فاقد مواد ارزشمند معدنی و بدون توجیه اقتصادی برآورد کردند. در این راستا کارشناسان شرکت ملی مس ایران به نظرات تیم خارجی اکتفا نکردند و کار بررسی را ادامه دادند و هم اکنون به یک میلیارد تن ذخیره قابل استخراج با عیار ۰/۳۷ درصد در این معدن دست یافته‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: موضوع قابل توجه معدن سریدون آن است که هر انداره به عمق پیش می‌روید، عیار مواد معدنی آن بیشتر و میزان مس محتوی آن افزایش می‌یابد؛ برای نمونه با وجود حفاری در عمق ۱۶۰۰ متری این معدن، باز هم عیار معدنی وجود دارد.

خرمی شاد افزود: برای بهره‌برداری از این معدن در سال آینده فراخوان انتخاب پیمانکاران را خواهیم داشت که در این راستا سفارش تجهیزات نیز داده‌ایم. درصدد هستیم که طی سه سال‌و‌نیم آینده این پروژه به بهره‌برداری برسد.

رشد ۲ درصدی صادرات کشور با معدن سریدون

وی با تاکید بر این موضوع که نوع عملیات شرکت به گونه‌ای است که برگشت سرمایه به صورت ارزی است، گفت: پروژه سریدون در صورت بهره‌برداری سالی یک میلیارد دلار ارزآوری دارد. این معدن به مدت ۲۵ سال ذخیره قابل برداشت خواهد داشت که ارمغان آن ارزآوری ۲۵ میلیارد دلار است که این میزان ارزآوری، سبب رشد ۲ درصدی صادرات کشور خواهد شد.

مفاد تفاهم‌نامه شرکت ملی مس و بانک مسکن

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه با اشاره مفاد تفاهم‌نامه شرکت ملی مس با بانک مسکن عنوان کرد: اعتبار این تفاهم‌نامه ۲۰ هزار میلیارد تومان (۵۰۰ میلیون دلار) است. در این تفاهم‌نامه مواردی، چون اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی، خرید از بورس کالا با حد اعتباری ۵ هزار میلیارد تومان، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تامین ماشین‌آلات پیمانکاران، خدمات ارز و صرافی، خدمات لیزینگ و کارگزاری، ارائه تسهیلات ارزی به پیمانکاران و ... در نظر گرفته شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با عقد این تفاهم‌نامه، بتوانیم از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بانک مسکن و شرکت ملی صنایع مس ایران، به نفع این دو مجموعه و سهامداران آن‌ها و مردم عزیز کشورمان بهره بگیریم.

بانک مسکن درصدد تمدن‌سازی

در ادامه این مراسم، سیدعباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به توانمندی‌های بالای شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد: ما در حال ساختن یک بانک مسکن متفاوت هستیم، چراکه بانک‌ها معمولا در ظرفیت خود واسطه‌های مالی هستند که نقدینگی‌های موجود در سطح جامعه را جمع کرده و به فعال اقتصادی عرضه می‌کنند. علاوه بر آن، برخی بانک‌ها زیرمجموعه‌هایی دارند که ساخت‌و‌ساز انجام می‌دهند که این موضوع به رشد اقتصادی کمک می‌کند.

وی ادامه داد: امروز بانک مسکن به مقوله شهرسازی ورود پیدا کرده است که البته سطح بالاتر شهرسازی، تمدن‌سازی است؛ بنابراین بانک مسکن در راستای تمدن‌سازی در حال حرکت است که در این مسیر توجه به معماری اصیل ایرانی - اسلامی مورد توجه است که این امر به عنوان شاخص ارزش‌گذاری در پرداخت تسهیلات مورد توجه ماست.

حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای این تمدن‌سازی، درصدد هستیم تا فناوری، تولید انبوه صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ساخت‌وساز را مورد حمایت قرار دهیم. همچنین درصدد ارتقای نظام فنی‌و‌مهندسی کشور هستیم که در این راستا می‌توانیم دستاورد‌های قابل توجه داشته باشیم.

وی همچنین با اشاره به این موضوع که بانک مسکن پیشتاز طرح نهضت ملی مسکن بوده است، تصریح کرد: نهضت ملی مسکن در سطح کشور به‌ صورت گسترده در حال فعالیت است. این طرح بسیار ارزشمند و هم‌جهت با سیاست‌های کلان کشور و تحقق شعار رهبر معظم انقلاب در راستای «مهار تورم و رشد تولید» پیش می‌رود.

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر این موضوع که بانک مسکن به عنوان بزرگ‌ترین بانک تخصصی کشور است، خاطرنشان کرد: بانک ملی مسکن تلاش می‌کند که بحث ۱۰۰ هزار واحد ساخت که ۲۵۰ تا ۳۰۰ همت (هزار تومان) بار مالی دارد را به پیش ببرد، در این طرح از خود منابع مردم که سرگردان است، استفاده می‌کند.

حسینی ادامه داد: بانک مسکن همچنین بزرگ‌ترین صندوق املاک و مستغلات کشور را در بازار سرمایه با سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومان ایجاد کرده که تا شهریور سال بعد به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به این موضوع که ۲ میلیارد دلار سپرده ارزی از صندوق توسعه ملی جذب کرده‌ایم، گفت: شرکت‌هایی که صادرات‌محور هستند، در اولویت ما قرار دارند.

حسینی با اشاره به ظرفیت‌های دیگر بانک مسکن عنوان کرد: بازار سرمایه، کارگزاری، صرافی و لیزینگ ظرفیت‌های این بانک است. ما درصدد هستیم، سهم خود را در بازار سرمایه افزایش دهیم تا بازار سرمایه تعمیق پیدا کند و مسکن در آن حضور جدی داشته باشد و سهم قابل‌توجهی به‌دست بیاورد.

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به این موضوع که ما درصدد هستیم در این بازار‌ها تمام ابزار‌های خود را تعریف کنیم و اگر شرکت ملی مس هر ابرازی را مورد نیاز داشته باشد تعریف می‌کنیم، تاکید کرد: امیدواریم با همکاری با شرکت ملی مس سبب هم‌افزایی بیشتر در راستای سربلندی و بالندگی کشور عزیزمان باشیم. امیدوارم نام ایران سال‌های سال بدرخشد.

منبع: مس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت