تاریخ: ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۱۶
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۳۳۵۷۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تقویت متغیر‌های شناور

تقویت متغیر‌های شناور
‌می‌متالز - سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت‌های بورس و فرابورس به عنوان متولی بازار سرمایه، باید همیشه بازار سهام را رصد کرده و وضعیت نقدینگی موجود در بازار سهام را ارزیابی کنند.

به گزارش می‌متالز، سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت‌های بورس و فرابورس به عنوان متولی بازار سرمایه، باید همیشه بازار سهام را رصد کرده و وضعیت نقدینگی موجود در بازار سهام را ارزیابی کنند. در شرایطی که بازار سرمایه با ضعف نقدینگی مواجه است باید اعمال ابزار‌هایی که نقدینگی را از بازار سرمایه خارج کرده و سبب جلوگیری از ورود پول به بازار می‌شود، متوقف و یا تحت مدیریت خود قرار دهد. همچنین، اینگونه رفتار‌ها باید شناور بوده و به صورت مقطعی، قطع و وصل نشود. به نظر می‌رسد باید در زمانی که بازار سرمایه با کمبود نقدینگی مواجه است بتوان این ابزار‌ها را محدود و در زمان وجود تقاضای بالا و افزایش نقدینگی بازار سرمایه، بتوان آنها را اعمال کرد.

دو ابزار شناور مهم شامل عرضه اولیه شرکت‌هایی که فرآیند پذیرش آنها کامل شده و آماده عرضه اولیه در بازار سهام است و ابزار افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران است. در گذشته در شرایطی که بازار سرمایه با ضعف نقدینگی مواجه بود سومدیریت به صورت افزایش حجم افزایش سرمایه یا افزایش عرضه اولیه نمود پیدا می‌کرد. اما تصمیم بر توقف عرضه اولیه در شرایط فعلی بازار سهام مثبت تلقی می‌شود. زمانی که بازار درحال از دست دادن نقدینگی و ضعف است باید از خروج این نقدینگی جلوگیری کرد و با استفاده از ابزار‌ها و متغیر‌های مناسب با جذاب سازی بازار سرمایه این نقدینگی را به سمت بازار سهام کشاند. در وضعیت قرمز بازار سرمایه باید جلوی مواردی همچون عرضه اولیه، عرضه صندوق‌هایی مانند املاک و مستغلات، زمین و ساختمان، پروژه و ... گرفته شود تا بیش از این خروج نقدینگی رخ ندهد.

معیار سطح نقدینگی در بازار سرمایه باید مشخص باشد که در زمان مناسب این ابزار‌ها به کار بسته شود، لذا باید سطح نقدینگی توسط متوالیان امر تعیین و رصد شده و بالا و پایین شدن نقدینگی از این سطح باید تحت کنترل قرار گرفته شود. رصد این سال‌ها نشان می‌دهد که عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار در کنترل نقدینگی مطلوب نبوده است و همیشه در زمان کمبود نقدینگی در بازار سرمایه از ابزار‌هایی که باعث خروج نقدینگی و تشدید این مشکل می‌شدند استفاده می‌کرد. همچنین به جای اینکه اولویت را سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذاران اختصاص دهد به تامین سرمایه از این بازار اختصاص داده است درحالی که مورد اول چه بسا مهم‌تر و حیاتی است.

منبع: صدای بورس

عناوین برگزیده