تاریخ: ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۴۸
بازدید: ۳۲۲
کد خبر: ۳۳۵۷۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات تصویب شد:

افزایش سرمایه ۳۸ درصدی «تجلی»/ سرمایه تجلی ۸۶۰۰ میلیارد تومان شد

افزایش سرمایه ۳۸ درصدی «تجلی»/ سرمایه تجلی ۸۶۰۰ میلیارد تومان شد
‌می‌متالز - مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با حضور ۹۵.۵۴ درصد سهامداران حقیقی و حقوقی ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در تهران برگزار شد. دستور این جلسه فوق‌العاده، تصمیم‌گیری در خصوص افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی و سایر موارد قابل طرح در صلاحیت مجمع عمومی فوق‌العاده بود. در این جلسه افزایش سرمایه ۳۸ درصدی «تجلی» از سوی سهامداران به تصویب رسید.

به گزارش می‌متالز، در این مجمع، افزایش سرمایه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با نماد بورسی «تجلی»، از ۶۲۰۰ میلیارد تومان به ۸۶۰۰ میلیارد تومان از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی به منظور جبران مخارج انجام شده بابت تحصیل سرمایه‌گذاری‌ها، جبران مخارج انجام‌شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر، مشارکت در افزایش سرمایه در حال انجام شرکت‌های سرمایه‌پذیر تصویب شد.

در این جلسه پس از انتخاب «محمدحسین قائمی‌راد» به نمایندگی از شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) به عنوان رئیس مجمع، «امیر غلامی» از شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) به عنوان ناظر، «افشین احمدی‌لویه» به نمایندگی از شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر (کگل) به عنوان ناظر، یعقوبی بازرس شرکت، حسینی نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار، «مرتضی علی‌اکبری» مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، گزارشی درباره روند پیشرفت پروژه‌ها و طرح‌های در دست اجرا ارائه کرد.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در گزارش خود عنوان کرد: دستور این مجمع شرکت، افزایش سرمایه شرکت از ۶۲۰۰ میلیارد تومان به ۸۶۰۰ میایارد تومان است که افزایش ۳۸ درصدی به حساب می‌آید.

افزایش سرمایه شرکت طی ۲ سال

مرتضی علی‌اکبری افزود: از ۲ سال پیش شرکت تجلی وارد بازار سرمایه شده است. در آن زمان، شرکت به میزان یک‌ هزار و ۷۱۷ میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده بود که ۴ هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان طی این ۲ سال به ارزش شرکت افزوده شده که جمع سرمایه‌گذاری شرکت را به ۶ هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان رسانده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اهم سرمایه‌گذاری‌های شرکت از ابتدا تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ شامل فولاد سرمد ابرکوه یک‌ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان، صبا امید غرب خاورمیانه ۳۲ میلیارد تومان، فولاد شرق خراسان ۲۰۱ میلیارد تومان که جمع آن ۱۸۱۷ میلیارد تومان بود که ابتدای کار انجام دادیم. طی دوره نیز در فولاد سرمد ابرکوه ۱۹۱۸ میلیارد تومان، معدنکار باختر ۷۲۹ میلیارد تومان، فولاد کردستان ۴۴۲ میلیارد تومان، سپهر تجلی ۲۰۰ میلیارد تومان، ستاره سیمین هرمز ۱۷۸ میلیارد تومان، بازرگانی معادن و فلزات ۲۴۸ میلیارد تومان، اکتشاف تجلی ۷۶ میلیارد تومان، صبا امید غرب ۳۳۶ میلیارد تومان، همراه جاده ریل دریا ۲۱۰ میلیارد تومان، فولاد شرق خراسان ۳۷۰ میلیارد تومان و سایر سرمایه‌گذاری‌ها ۱۵۳ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. میزان ۴۸۶ میلیارد تومان به سرمایه‌گذاری شرکت افزوده شده است. جمع این دو، ۶ هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان می‌شود که جمع سرمایه‌گذاری‌های شرکت تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ است.

بیشتر ببینید: گزارش تصویری از مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات

هدف از افزایش سرمایه

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به هدف از افزایش سرمایه اشاره کرد و گفت: بر اساس مجوزی که از سازمان بورس و اوراق بهادار گرفته شده و گزارش توجیهی آن که به تایید این سازمان و هیات‌ مدیره و سهامداران عمده شرکت رسیده است، به ۲ هزار و ۴۱۹ میلیارد تومان منابع نیاز داریم که ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن، از محل مطالبات حال‌شده و آورده نقدی است و ۱۹ میلیارد تومان نیز از منابع داخلی است. از این ۲ هزار و ۴۱۹ میلیارد تومان، ۵۲۲ میلیارد تومان آن جبران مخارج انجام شده بابت تسهیل سرمایه‌گذاری‌هاست که به صورت خرید یا ایجاد شرکت جدید بوده است. جبران مخارج انجام‌شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر ۷۵۸ میلیارد تومان و مشارکت در افزایش سرمایه در حال انجام شرکت‌های سرمایه‌پدیز ۱۱۳۹ میلیارد تومان گزارش شده که جمع آنها ۲ هزار و ۴۱۹ میلیارد تومان می‌شود.

علی‌اکبری در ادامه با توضیح این موضوع که مشارکت‌ها در سه بخش جبران مخارج انجام‌شده، جبران مخارج انجام‌شده بابت مشارکت و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌ها انجام گرفته است، عنوان کرد: در بخش اول، جبران مخارج انجام‌شده که بابت تسهیل سرمایه‌گذاری‌ها بوده، در کل ۲۴۰ میلیارد تومان در معدنکار باختر است که یک شرکت پیمانکاری معدنی است که چند طرح و چند قرارداد پیمانکاری با صبانور دارد و همچنین معدن مس جانجا که جزو معادن بزرگ کشور محسوب می‌شود، آنجا پیمانکاری را برنده شده است. فولاد سیمین هرمز ۱۱۲ میلیارد تومان، بازرگانی معادن و فلزات ۱۰۰ میلیارد تومان، مدیریت بین‌المللی همراه جاده ریل دریا ۳۷ میلیارد تومان، صنایع فولاد کردستان ۲۸ میلیارد تومان، اکتشاف تجلی صبا ۳ میلیارد تومان و سایرین ۲ میلیارد تومان که جمع آن ۵۲۲ میلیارد تومان می‌شود.

وی افزود: در بخش دوم یعنی جبران مخارج انجام‌شده بابت مشارکت، ۷۵۸ میلیارد تومان بوده که معدنکار باختر ۲۵۱ میلیارد تومان، سپهر تجلی ۲۰۰ میلیارد تومان، بازرگانی ۱۴۸ میلیارد تومان، اکتشاف تجلی ۷۱ میلیارد تومان، ستاره سیمین هرمز ۴۶ میلیارد تومان، صنایع فولاد کردستان ۲۲ میلیارد تومان و یاقوت ۱۹ میلیارد تومان بوده است. بخش سوم نیز که مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌هاست، جمع مشارکت ۱۱۳۰ میلیارد تومان بوده که در فولاد کردستان ۴۵۶ میلیارد تومان، مدیریت بین‌المللی همراه جاده ریل دریا ۳۴۶ میلیارد تومان، معدنکار باختر ۲۳۷ میلیارد تومان و توسعه معادن و صنایع معدنی جانجا ۱۰۰ میلیارد تومان موارد پرداخت شده یا در شرف پرداخت شدن هستند، یا در زمان قانونی باید پرداخت شوند.

افزایش سرمایه ۳۸ درصدی «تجلی»/ سرمایه تجلی ۸۶۰۰ میلیارد تومان شد

سرمایه‌گذاری در لیتیوم

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در پاسخ به این پرسش که سرمایه‌گذاری درباره لیتیوم به کجا رسید، گفت: شرکت تجلی ۵ معدن لیتیوم در خراسان‌جنوبی دارد؛ البته در حال شناسایی سایر مناطق مستعد در کشور هستیم، ولی در هر صورت کشور ایران چندان ظرفیت لیتیوم را ندارد. معادنی که در همدان هستند، ppm  وعیار پایینی دارند و ما نیز تلاش می‌کنیم که از این حداقل‌ها استفاده کنیم. در هر صورت کار‌های تحقیقاتی و آزمایشگاهی اولیه روی صنایع معدنی زمان‌بر است، از این‌رو باید پله‌پله و حساب‌شده حرکت کرد. امیدواریم در زمینه لیتیوم در نهایت به یک محصول برسیم. البته سال آینده می‌توان تصویر روشن‌تری از این طرح ارائه داد که آیا با توجه به عیاری که معادن لیتیوم دارند، سرمایه‌گذاری درباره آنها همراه با توجیه اقتصادی است یا خیر.

۱۰۵ هزار میلیارد تومان ارزش کل پروژه‌های تجلی

علی‌اکبری همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به پروژه‌محور بودن شرکت تجلی، آیا میزان سرمایه‌گذاری این شرکت را به‌ صورت سالانه نمی‌توان نشان داد، گفت: ۱۰۵ هزار میلیارد تومان جمع کل پروژه‌های شرکت تجلی است که سهم شرکت تجلی از پروژه‌های در حال اجرا ۲۳ هزار میلیارد تومان است که از لحاظ ارزی یک میلیارد و ۲۶۸ میلیون یورو ارزش کل پروژه‌هاست که سهم خود تجلی ۳۳۶ میلیون یورو می‌شود.

وی یادآور شد: پروژه‌های تجلی در سال ۱۴۰۳ به مرور به مرحله افتتاح می‌رسند، برخی پروژه‌ها پیش از موعد مقرر راه‌اندازی می‌شوند. برای نمونه پروژه کلاف فولاد سرمد، بر اساس برنامه زمان‌بندی قرار بود که اوایل اردیبهشت‌ماه سال آینده تولید آزمایشگاهی خود را آغاز کند، در حالی‌ که هم‌اکنون (اواخر اسفند) تولید آزمایشی آنها آغاز شده و احتمال اینکه بعد از تولید آزمایشی به تولید انبوه برسد، نیز وجود دارد. این خبر خوب ماست که نخستین شرکت پروژه تجلی، پروژه کلاف به بهره‌برداری رسیده است. پس از آن راه‌اندازی فولاد سرمد را خواهیم داشت. سپس اوایل ۱۴۰۴ پروژه آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۲ میلیون تنی راه‌اندازی می‌شود. این پروژه‌ها در زنجیره فولاد تعریف شده‌اند. علاوه بر این حدود ۲۸ تا ۳۰ معدن نیز در اختیار داریم، البته برای این معادن، سرمایه‌گذاری اضافه نکرده‌ایم. هر یک از معادن که ظرفیت لازم را داشته باشند و به مرحله پروانه بهره‌برداری برسند، ما تنها برای ایجاد کارخانه سرمایه‌گذاری خواهیم کرد که با این وجود قطعا مبالغ سرمایه‌گذاری ما بیش از این خواهد شد.

علی‌اکبری در ادامه توضیح داد: فولاد سرمد ابرکوه در حال حاضر ۴۵۰ هزار تن تولید میلگرد دارد و با افزوده شدن کلاف، به تنوع محصول این شرکت اضافه خواهد کرد. در این راستا باید توجه داشت که نرخ فروش کلاف بیشتر از میلگرد است و جنبه صادراتی دارد. ممکن است که تولید میلگرد را متوقف کرده و تبدیل به کلاف کنیم، البته این موضوع بستگی به شرایط بازار دارد که در این راستا باید بازار داخلی و خارجی را بسنجیم که این موضوع نیازمند زمان است تا برآورد صحیحی داشته باشیم. بدون شک قیمت فروش کلاف بیشتر از میلگرد است و جنبه صادراتی به کشور‌های خلیج فارس را نیز دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت چه زمانی اجرایی می‌شود، گفت: به صورت ضمنی اعلام کردیم که از طریق تجدید ارزیابی، افزایش سرمایه خواهیم داشت، ولی با توجه به اینکه شرکت تجلی، یک شرکت پروژه‌محور است، هر مرحله که افزایش سرمایه می‌دهیم، در حقیقت یک زمانی از ما می‌گیرد، بنابراین افزایش به هر دو روش مقدور نیست، از این‌رو اگر تجدید ارزیابی را ابتدا انجام می‌دادیم، از این افزایش سرمایه کنونی عقب می‌افتادیم و وجوهی که باید بابت افزایش سرمایه برای واریز برای انجام پروژه‌ها انجام می‌دادیم، با تاخیر مواجه می‌شد و به اجرای پروژه‌ها ضربه می‌زد، بنابراین، زمان آن را به زمان دیگری موکول کردیم که البته در اولین فرصت این کار را انجام خواهیم داد.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات یادآور شد: درخواست افزایش سرمایه اولیه ما ۴۶۰۰ میلیارد تومان بوده، اما به دلیل اینکه نتوانستیم مدارک آن را کامل ارائه بدهیم، افزایش سرمایه به میزان ۲۴۰۰ میلیارد تومان صورت گرفت. در هر صورت در سال ۱۴۰۳ یک افزایش سرمایه دیگری نیز خواهیم داشت که امیدواریم این افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی انجام گیرد، ولی اولویت با افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی ماست. سهام‌داران ۶۰ روز فرصت دارند آورده خود را بیاورند. اعلامیه آن از طریق شرکت سپرده‌گذاری سازمان بورس (سجام) اعلام می‌شود تا از آن طریق به اطلاع سهام‌داران برسانیم. پرداختی سهام‌داران نیز از طریق بانک تجارت خواهد بود و ما نیز به‌دنبال یک سامانه هستیم که به بانک وصل شود.

به‌دنبال پروژه‌های نوآورانه

علی‌اکبری در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز سودآوری شرکت در سال‌های آتی را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا به غیر از پروژه‌های در دست اقدام، برنامه‌ای برای پروژه‌های جدید دارید، گفت: با توجه به این موضوع که ما یک شرکت پروژه‌محور هستیم، همواره به دنبال پروژه‌های همراه با توجیه لازم و کافی و دارای نوآوری هستیم، برای نمونه در زمینه تولید ورق‌های الکتریکی که جزو ورق‌های های‌تک در دنیا به شمار می‌رود، سرمایه‌گذاری می‌کنیم که در این راستا فولاد مبارکه یک شرکتی ایجاد کرده و با توجه به توانمندی و سابقه‌ای که این فولادسازی در این زمینه دارد، تصمیم گرفتیم با مشارکت همدیگر شرکتی ایجاد و سرمایه‌گذاری کنیم که در این راستا، سرمایه اولیه را برای شرکت واریز کرده‌ایم.

سرمایه‌گذاری در عناصر نادر خاکی

وی افزود: در حوزه معادن نیز فعالیت خود را بیشتر می‌کنیم به ویژه در خصوص تولید عناصر نادر خاکی و انواع آن، که اگر هر یک از مواد نادر خاکی را بتوانیم به تولید انبوه برسانیم، بدون شک یک فضای متفاوتی در شرکت تجلی در سطح خاورمیانه و حتی کل دنیا ایجاد خواهیم کرد و می‌توانیم در حد کشور‌های چین و آمریکا دانش عناصر نادر خاکی خود را ارتقا دهیم. در چند کشور دنیا نسبت به عناصر نادر خاکی حساسیت وجود دارد که امیدواریم به آن چند کشور این مواد را ارائه کنیم.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات درباره این افزایش سرمایه عنوان کرد: قطعا سود به این افزایش سود تعلق نمی‌گیرد و بعد از مجمع سالانه، سود تعلق می‌گیرد.

علی‌اکبری همچنین درباره درصد بازدهی شرکت تجلی تصریح کرد: سهم شرکت از ابتدای ۱۴۰۲ تا ۱۶ اسفند همین سال، تقریبا حدود ۵۱ درصد در تابلو فرابورس بوده است. در بین ۶۸۰ شرکت بورس و فرابورس، تجلی ۱۲۳مین شرکت از نظر بازدهی در سال‌جاری است. همچنین در فرابورس بین ۳۳۵ شرکت رتبه ۵۴ را به خود اختصاص داده است. امیدواریم بتوانیم دارایی‌های شرکت را به حداکثر برسانیم تا قیمت شرکت روی تابلوی بورس بتواند افزایش مناسبی را داشته باشد. البته با توجه به تابلوی بورس، امیدواریم که روز‌های سخت بازار سرمایه به پایان برسد تا ما نیز بتوانیم قیمت‌های بالاتری را تجربه کنیم.

گزارش از پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می متالز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت