میمتالز - یادداشت اسدالله فرشاد؛ کارشناس و پیشکسوت صنعت فولاد و صنایع معدنی: با توجه به پدیده گلوبال وارمینگ (گرمایش جهانی) و عنایت خاص به کاهش گازهای گلخانه با کاهش مستمر خودروهای سوخت فسیلی (بنزینی، گازوئیلی و گازسوز) و افزایش تولید خودروهای برقی، تولید لیتیوم در آینده اهمیت بسیاری دارد، زیرا لیتیوم یکی از مواد کلیدی در تولید باتریهای لیتیوم-یونی است که در صنعت خودروهای الکتریکی و سایر دستگاههای الکترونیکی قابل حمل (پورتابل) و سایر دستگاههای باتریدار استفاده میشود.
با افزایش استفاده از خودروهای الکتریکی و توسعه فناوریهای قابل حمل، تقاضا برای لیتیوم نیز به شدت افزایش یافته است.
در سال ۲۰۲۳، ظرفیت تولید کل لیتیوم جهان حدود ۸۲۰ هزار تن بود. این مقدار معمولاً توسط کشورهایی مانند استرالیا، چین و شیلی تولید میشود که دارای منابع لیتیوم غنی هستند و نقش کلیدی در بازار جهانی لیتیوم دارند.
سرمایهگذاری ۷۵ میلیون دلاری اخیر در تولید لیتیوم توسط شرکت گلنکور در اروپا با هدف تقویت تولید مواد لیتیوم از جمله کربنات لیتیوم است. این سرمایهگذاری بخشی از طرح گلنکور برای توسعه یک مرکز بازیافت در اروپا با همکاری Li-Cycle Holdings، یک شرکت کانادایی متخصص در بازیابی منابع باتری لیتیوم-یون است. این سرمایهگذاری برای رفع کمبود جهانی مواد خام کلیدی مورد نیاز برای تولید سریع خودروهای الکتریکی و سایر دستگاههای باتری لیتیوم-یون مورد نیاز است.