تاریخ: ۱۳ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۳۸
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۳۳۶۵۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پوست‌اندازی صنعت بیمه در سال ۱۴۰۲

پوست‌اندازی صنعت بیمه در سال ۱۴۰۲
‌می‌متالز - بیشترین دستاورد برای صنعت بیمه ارتقای سطح حاکمیتی بیمه بود، مسوولان اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ توجه ویژه به صنعت بیمه کرده و ارتقای سطح حاکمیتی این صنعت مهم‌ترین دستاورد صنعت بیمه است.

به گزارش می‌متالز، صنعت بیمه جزو ۳ صنعت برتر پولی- مالی در نظام‌های اقتصادی است، اما در ایران آنچنان که باید این صنعت توسعه نیافته است در گفتگو با هادی شیخ‌الاسلامی یکی از فعالان این عرصه، رویکرد صنعت بیمه در سال ۱۴۰۲ و چشم‌انداز سال ۱۴۰۳ را بررسی کردیم:

سیدهادی شیخ‌الاسلامی، فعال صنعت بیمه با بیان اینکه، صنعت بیمه در سالی که گذشت دستاورد‌های زیادی را داشت، گفت: بیشترین دستاورد برای صنعت بیمه ارتقای سطح حاکمیتی بیمه بود، مسوولان اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ توجه ویژه به صنعت بیمه کرده و ارتقای سطح حاکمیتی این صنعت مهم‌ترین دستاورد صنعت بیمه است. ارتباط با کمیسیون‌های تخصصی مجلس، نهاد‌های حاکمیتی، وزارتخانه‌ها، قوه قضائیه در سال گذشته انجام شد.

به گفته وی، یکی از دستاورد‌های صنعت بیمه در سال گذشته ورود صنعت بیمه به بازار‌های مالی کشور از جمله بازار سرمایه بود، بحث استفاده از ابزار‌های مالی و حوزه مدیریت مالی مسیر رو به رشدی طی شد و صنعت بیمه یک پوست‌اندازی مؤثر را در سال گذشته است.

سیدهادی شیخ‌الاسلامی اضافه کرد: رشد صنعت بیمه در چند جهت قابل بررسی است، جهت اول ارتقای بخش حاکمیتی برای تأثیر در اقتصاد کلان کشور است که بسیار مهم است، جهت دوم تقویت نیروی انسانی این صنعت است ورود نیرو‌های متخصص جدید در سال ۱۴۰۲ شدت گرفت و ترکیب تجربه مدیریتی فعالان قدیمی بازار بیمه و نیروی انسانی متخصص و تازه‌نفس اقدامات خوبی را در صنعت بیمه رقم زد. جهت سوم تقویت فناوری اطلاعات که هم نهاد ناظر گام‌های بلندی برداشت و با تسهیل امور در راستای رشد ضریب نفوذ توسعه بود، این حوزه یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی است که در سال ۱۴۰۲ رقم خورده و ادامه این روند می‌تواند دستاورد‌های خوبی را در سال ۱۴۰۳ رقم بزند.

شیخ‌الاسلامی افزود: فناوری اطلاعات در صنعت بیمه نیازمند ورود به عرصه‌های متنوعی است از جمله هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی فرآیند‌های صنعت با توجه به اینکه اصلی‌ترین فرآیند صنعت بیمه مدیریت ریسک است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در تنوع ریسک‌ها شاهد تغییرات محسوسی هستیم ورود ابزار‌های فناوری اطلاعات از جمله هوش مصنوعی یک الزام بوده و اگر در این موضوع کم‌کاری شود شرکت‌های بیمه در سال‌های آینده با مشکل مواجه می‌شوند، در این حوزه نیز بیمه مرکزی قدم‌های مؤثری را برداشته و سرعت این اقدام در سال ۱۴۰۳ خیلی بیشتر از گذشته خواهد شد.

این فعال صنعت بیمه با بیان اینکه تغییرات بعدی که در صنعت بیمه در سال ۱۴۰۲ رخ داد عبارت است از تغییر ذائقه بیمه‌گذاران که موضوع مهمی است، گفت: با توجه به گستردگی موضوعات اجتماعی و ابعاد مختلف زندگی اجتماعی در شهر‌ها و روستا‌ها ذائقه‌های مردم نیز عوض شده است، هم نسل‌های جدید به نگاه جدید به جامعه نگاه می‌کنند و هم شرایط جامعه تغییر کرده و باعث شده ذائقه‌ها عوض شوند.

به گفته وی، ترکیب ذائقه این صنعت با سایر صنعت‌ها اعم از صنعت بورس و بانک، مقایسه را ایجاد کرده که این صنعت نیز باید مانند صنعت پولی- مالی به یک رشد و بلوغ برسد همه اینها صنعت بیمه را به طراحی محصولات جدید سوق داده است، برخی از محصولات قدیمی صنعت بیمه دیگر بین مردم طرفدار ندارد و به همین دلیل محصولات جدیدی برای صنعت بیمه طراحی شده و این مسیر در سال ۱۴۰۳ با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت. این صنعت همانند صنایع دیگر یک بنگاه اقتصادی پویا بوده و هر بنگاه اقتصادی نیز برای رشد مشتریان خود نیاز به خدمات روزمره در کنار تغییر و تحول و نوآوری دارد.

شیخ‌الاسلامی افزود: در سالی که گذشت یکی از اقداماتی که صنعت بیمه انجام داد بیمه اربعین بود و برای اولین بار موضوع تدوین آئین‌نامه اربعین در دستورکار قرار گرفت و فرآیند بیمه در نهاد‌های حاکمیتی ساختارمند شد. در سال‌های گذشته یک قرارداد بیمه بوده و سال ۱۴۰۲ به آئین‌نامه رسیدیم که باعث مدیریت بهتر ریسک شد.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده