تاریخ: ۱۸ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۵۲
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۳۶۸۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۱۰ چرخش تحول‌آفرینی برای جهش تولید با مشارکت مردم

۱۰ چرخش تحول‌آفرینی برای جهش تولید با مشارکت مردم
‌می‌متالز - رئیس میز اقتصادی مرکز مطالعات راهبردی وزارت کشور ۱۰ چرخش تحول‌آفرینی مورد نیاز اقتصاد ایران برای جهش تولید با مشارکت مردم را مطرح کرد.

به گزارش می‌متالز، عباس علوی‌راد رئیس میز اقتصادی مرکز مطالعات راهبردی وزارت کشور در یادداشتی ۱۰ چرخش تحول آفرینی مورد نیاز اقتصاد ایران برای جهش تولید با مشارکت مردم را مطرح کرد.

۱- چرخش تحول آفرین از تمرکز بر رشد اقتصادی غیر فراگیر به رشد اقتصادی فراگیر جهت مشارکت دادن آحاد مردم در فرآیند رشد اقتصادی و بهره مندی از منافع آن.

۲- چرخش تحول آفرین از جهت‌گیری‌های غیر منسجم و پراکنده در زمینه افزایش فعالیت‌ها در بخش‌های اقتصادی به تمرکز بر شکل دهی زنجیره‌های راهبردی ارزش.

۳- چرخش تحول‌ آفرین از تمرکز بر کاهش نرخ بیکاری به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال همزمان با کاهش نرخ بیکاری.

۴- چرخش تحول آفرین از تمرکز بر اشتغال‌زایی برای زنان در فرصت‌های شغلی محدود و شرایط شغلی نامناسب به ایجاد تنوع فرصت‌های و شرایط مناسب شغلی بر اساس ظرفیت‌های بومی و حفظ و کرامت بنیان خانواده‌ها.

۵- چرخش تحول آفرین از سیستم مالی مبتنی بر بانک محوری به سیستم مالی متوازن مبتنی بر نقش آفرینی بازار سرمایه.

۶- چرخش تحول آفرین از تامین مالی صرف بنگاه‌های کوچک و متوسط به وقت بحران به توانمند‌سازی آنها در زمینه انعطاف‌پذیری، مقیاس پذیری و چابکی با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های شهرک‌های صنعتی.

۷- چرخش تحول آفرین از تمرکز بر راه اندازی تعداد محدودی از گرایش‌های تعاونی‌ها به راه‌اندازی سایر گرایش‌های مورد غفلت واقع شده بر اساس مزیت‌های نسبی واقعی.

۸- چرخش تحول آفرین از بازرگانی خارجی مبتنی بر صادرات دارای ارزش دلاری اندک و واردات دارای ارزش بالا به بازرگانی خارجی مبتنی بر فناوری‌های بالا.

۹- چرخش تحول آفرین از تمرکز بر حجم کوچکی از یک بازار بزرگ در صادرات محصولات به تمرکز بر روی حجم بزرگی از یک بازار کوچک با استفاده از ظرفیت‌های بازار‌های اوراسیا و مزیت‌های صادراتی.

۱۰- چرخش تحول آفرین از صادرات صرف محصولات به صادرات خدمات با استفاده از ظرفیت‌های پارک‌های علم‌وفناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و موقعیت عضویت دائم ایران در بلوک‌های شانگ های، اوراسیا و بریکس.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده