تاریخ: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۴۴
بازدید: ۱۵۸
کد خبر: ۳۳۸۵۱۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افزایش ایمنی معدن با فناوری واقعیت مجازی

افزایش ایمنی معدن با فناوری واقعیت مجازی
‌می‌متالز - صنعت معدن به‌سرعت در حال استفاده از فناوری واقعیت مجازی (VR) است که ایمنی نیروی کار را متحول می‌کند. با ایجاد شبیه سازی‌های واقعی از محیط‌های خطرناک، فناوری واقعیت مجازی (VR)، فرصت‌های آموزشی فراگیر و بدون ریسک را برای ماینر‌ها فراهم می‌کند. این روش‌ها جذاب‌تر و موثرتر از روش‌های سنتی هستند. از آنجا که شرکت‌های معدنی قصد دارند از حوادث جلوگیری کنند و آمادگی اضطراری را افزایش دهند، VR به عنوان یک راه‌حل تحول‌آفرین برای آموزش ایمنی در عصر دیجیتال در حال ظهور است.

به گزارش می‌متالز، ایمنی همیشه برای معدن از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. با این حال، برنامه‌های آموزشی ایمنی سنتی بر جلسات کلاس درس، راهنما‌ها و دستورالعمل‌ها برای آموزش کارگران متکی هستند که فاقد تعامل و واقع گرایی در هنگام آموزشند. این در حالی است که آموزش مبتنی بر شبیه سازی، تمرین‌های جذاب‌تری را با استفاده از مدل‌ها و سناریو‌های ایفای نقش معرفی کرد. فناوری واقعیت مجازی با قرار دادن مستقیم کارآموزان در موقعیت‌های خطرناک که با دقت ساخته شده اند، بر این چالش‌ها غلبه می‌کند که روشی کاملا ایمن و در عین حال واقع‌بینانه است.

پلتفرم‌های آموزشی VR به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا مکان‌ها را با دقت بالا شبیه‌سازی کنند. با مدل‌سازی سه‌بعدی پیشرفته محیط‌های مجازی دقیق از نقشه‌های واقعی معدن، مشخصات تجهیزات و موارد دیگر ساخته می‌شود. علاوه بر این، ذخایر معدنی و زیرساخت‌ها همگی با دقت مدل‌سازی می‌شوند و می‌توان بدون بازدید از سایت، با استفاده از داده‌های پهپاد، دوقلو‌های دیجیتال و...، محیط‌های واقعی را ساخت.

معادن می‌توانند سناریو‌هایی را مطابق با شرایط و رویه‌های منحصربه‌فرد خود سفارشی و اعتبار‌سنجی کنند. بنابراین، با استفاده از داده‌های حسگرها، پهپادها، دوقلو‌های دیجیتال و... آموزش واقعیت مجازی توسعه می‌یابد.

محیط‌های شبیه‌سازی‌شده به شناسایی خطراتی مانند ناپایداری زمین، خطا‌های الکتریکی، تجمع گاز و... قبل از وقوع در محل کمک می‌کنند. علاوه بر این، به توسعه مهارت‌های تشخیص خطر کمک می‌کنند. تکنیک‌های اطفای حریق در محیط‌های مجازی که آتش‌های معدن را تکرار می‌کنند، انجام می‌شود که به یادگیری مقابله با آتش‌سوزی ایمن کمک می‌کند. با کمک این فناوری قبل از کار با ماشین‌آلات پیچیده مانند مربیان عملیات بی‌عیب و نقص را آموزش می‌دهند. علاوه بر این، اپراتور‌ها با تجهیزات سنگین آشنا می‌شوند. در یک محیط مجازی امن، مربیان به اپراتور‌های کامیون‌های حمل‌ونقل در مورد اجتناب از برخورد، تغییر شرایط جاده، رانندگی به عقب و... آموزش می‌دهند.

با وجود این، سرمایه‌گذاری اولیه در زیرساخت VR و توسعه محتوا نیاز به توجیه دارد. ممکن است برخی از مقاومت‌ها از جانب نیروی کار قدیمی که به فناوری جدید عادت ندارند، ایجاد شود. نشان دادن مزایای این فناوری به پذیرش آن کمک می‌کند. همچنین تیم‌های داخلی ممکن است مهارت‌های لازم برای نگهداری و به روزرسانی پلتفرم‌های VR پیشرفته را نداشته باشند، مگر اینکه این بخش برون سپاری شود. علاوه بر این، تخصص خارجی هم شکاف‌های مهارتی را پر می‌کند.

از آنجا که ایمنی در شرکت‌های معدنی اهمیت زیادی دارد، آموزش واقعیت مجازی در این زمینه بسیار راهگشاست. این فناوری برای القای تشخیص خطر و آمادگی اضطراری در کارکنان نتایج بهتری را به همراه دارد و در عین حال انگیزه و تعامل را افزایش می‌دهد. در حالی که چالش‌هایی در زمینه پذیرش این فناوری وجود دارد، مزایای چشمگیر این فناوری به حدی قانع‌کننده است که نتوان آن را نادیده گرفت.

رویداد جامع معدن و صنایع معدنی ۱۴۰۳ از ۳۰ اردیبهشت تا ۰۳ خرداد به همت گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار می‌شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت