به گزارش میمتالز، علی بیتاللهی رئیس مرکز زمینشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات برگرفته شده از سایت COMET (دانشگاه Leeds)، یکی از زونهای با مقادیر بسیار بالای فرونشست زمین در ایران، محدوده رفسنجان است گفت: گسترهای در ۶۰ کیلومتری شمال غرب آن (حوالی بهرمان) یکی از نقاط مهم فرونشستی این زون است که نمودار سری زمانی ۹ ساله آن در شکل نشان داده شده است.
وی افزود: بیش از ۲۰۰۰میلیمتر (بیش از ۲ متر) فرونشست زمین در بازه زمانی ۹ ساله در این ناحیه رخ داده است که عدد حیرتانگیزی است.
او توضیح داد: طبق بررسیهای صورت گرفته به نمودار وشیب خط آن، معرف عدم تغییر روند فرونشست زمین در ۱۰ سال اخیر و بیانگر استمرار فرونشست زمین طبق روال پیشین است.
بیتاللهی اظهار کرد: با فرونشست زمین، آبرفت متراکم شده و توانائی جذب و انتقال آب را از دست میدهد. این امر به کشاورزی، باغداری و از همه مهمتر به محیط زیست منطقه لطمه جدی وارد میسازد.
او گفت: تاکید میشود که فرصت برای اقدامات کاهش خطر فرونشست زمین در کل کشور به سرعت از دست میرود و ضرورت دارد تا مقررات ملی فرونشست زمین در کشور تدوین و ابلاغ و لازم الاجرا شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان